30 / 04 / 2024

kartal tehlikeli binalar

kartal tehlikeli binalar

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in talimatı ile Kartal’da tehlike yaratan terk edilmiş binalar ve 6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun kapsamında riskli yapı raporu bulunan binaların yıkım işlemleri sürüyor...  

2004 yönetmeliği öncesi binalar yıkılıyor! İstanbul’un o ilçesinde büyük yıkım başladı!

Büyük deprem felaketi sonrası gündeme gelen İstanbul’daki tehlikeli yapılarla ilgili önemli bir gelişme yaşandı. Bir ilçe belediyesi, 2004 imar yönetmeliği öncesi yapılan binaları yıkmaya başladı. İşte detaylar…

Kocaeli'deki tehlikeli binalar tek tek yıkılıyor!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Turizm Bakanlığı Kültür Varlıklarını Koruma Yüksek Kurulu kararı ile tehlikeye neden olan Tekel Duvarı’nın yıkımını gerçekleştirdi.

Kartal'daki 2 riskli bina yıkıldı!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Kartal Belediyesi, 6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun uyarınca riskli yapı raporu alınan binaları yıkıyor.

Kartal'da kentsel dönüşüm çalışmaları tam gaz!

Kartal Belediyesi, ilçe genelinde mahallelerde sürdürdüğü alt ve üst yapı yenilemesinin yanında, vatandaşlar için özellikle deprem anında can ve mal kaybına neden olabilecek binaların yıkımlarını gerçekleştiriyor.

Osmaniye'de tehlikeli binalar yıkılacak!

Osmaniye Valisi Erdinç Yılmaz, şehirde tehlike arz eden binaların tespit edilerek yıkılması yönünde talimat verdiğini açıkladı.

Kartal'daki 10 blokluk lojmanda karot testi iddiası!

Kartal’ın Gümüşpınar Mahallesi’nde 10 bin metrekarelik alana 40 yıl önce lojman olarak inşa edilen, 10 bloktan meydana gelen 100 dairede oturanlar, binaların bir kısmına karot testi yapıldığını iddia etti.

Kartal’da riskli yapılarda deprem korkusuyla oturuyorlar!

Kartal'da riskli olduğu belirtilen binalarda çok sayıda aile oturmaya devam ediyor. Korku içinde olan ev sahipleri, riskli yapı olarak ilan edilen binalarının bir an önce yenilenmesini istiyor. Tabut gibi binalara yaşadıklarını belirten mahalleli çözüm arıyor.

Hasan Sözbilir: Balıkesir'deki binalar fay bölgesinden uzaklaştırılmalı!

29 Ağustos'ta Balıkesir'de aynı gün içinde yaşanan üç depreme vurgu yapan Prof. Hasan Sözbilir, "Balıkesir'de 7.2 büyüklüğüne kadar deprem üretme potansiyeline sahip faylar var. Binaları tehlikeli fay bölgesinden uzaklaştırırsak depremden göreceğimiz zararı azaltmış oluruz" diye konuştu.

Kartal’da metruk binaya geçit yok! 

Kartal’da tehlike taşıyan metruk binaların yıkımına başlandı.  Kartal Belediyesi, Kartal Yunus Mahallesi Yiğithan Sokak’taki 4 katlı 3 metruk binayı yıktı.

Kartal'da madde bağımlılarına mesken olan metruk bina yıkıldı!

Kartal Belediyesi; ilçe genelinde vatandaşlar ve çevre için tehlikeli olan metruk binaların yıkım çalışmalarını sürdürüyor. Bu çalışmalar kapsamında Kartal Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü, örnek bir çaba göstererek Yukarı Mahalle Ekim Sokak’ta yer alan metruk bir binayı yıktı. 

Riskli Silivri Nil Apartmanı yıkıldı!

Silivri Belediyesi, 5.8’lik deprem sonrasında hasar raporuna sahip tehlikeli binaları yıkıyor...

Isparta Yalvaç'ta tehlikeli binalar yıkılıyor!

Isparta'nın Yalvaç ilçesinde Belediye İmar ve Şehircilik Müdürlüğü'nce riskli binalar tek tek tespit edilip yıkılıyor.

Bursa’daki tehlikeli metruk binalar yıkılıyor!

Bursa’daki metruk binaların yıkım çalışmaları başladı. Bu kapsamda Bursa Osmaniye Mahallesi’ndeki metruk bina ekipler tarafından yıkıldı.

kartal tehlikeli binalar Haberi

kartal tehlikeli binalar

Kartal Belediyesi tarafından ilçede risk barındıran ve mahallelilerin güvenliğini tehlikeye sokan boş binaların yıkım işlemlerine devam ediliyor.

Kartal Belediyesi’nin ilçe genelinde yaptığı çalışmalar kapsamında tespit edilen bir terk edilmiş binanın daha Kartal Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerince yıkımı tamamlandı.

Yakacık Yeni Mahalle Öğretmen Sokak’ta yer alan metruk bina ekipler tarafından yıkıldı.

Yıllardır boş olması, yıkılma riski taşıması ve gecenin geç saatlerinde madde bağımlılarının konakladığı bir yer haline dönüşmüş olan bina, yaklaşık 4 saatlik çalışma ile yıkıldı.

Yıkım esnasında ortaya çıkan tozun, mahalle sakinlerini etkilememesi için bina çevresi sürekli tazyikli su ile sulandı.  

Kartal'da boşaltılan 40 metruk bina...