12 / 05 / 2024

kartet elektrik ihracatı

kartet elektrik ihracatı

KARTET, Silopi’de kurulu termik santralinden Irak’a elektrik ihracatına yeniden başladı. Holding’den yapılan açıklamada “Son 10 yıldır, senelik bazda yenilenen kontrat çerçevesinde ihraç edilen elektrik, santralden gerçekleştirilmeye devam edecek” denildi

Work Yapı İnşaat Elektrik Hırdavat İthalat İhracat Limited Şirketi kuruldu!

Work Yapı İnşaat Elektrik Hırdavat İthalat İhracat Limited Şirketi bugün Ataşehir'de 400 bin TL sermaye bedeli ile Selim  Üzeltürk tarafından kuruldu.

Maktek Mekanik Elektrik İnşaat İthalat İhracat Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Maktek Mekanik Elektrik İnşaat İthalat İhracat Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi bugün Başakşehir'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Rahime Kınalı tarafından kuruldu.

Kay Group İnşaat Elektrik Ve Sağlık Ürünleri İthalat İhracat Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Kay Group İnşaat Elektrik Ve Sağlık Ürünleri İthalat İhracat Sanayi Ticaret Limited Şirketi Kağıthane'de 100 bin TL sermaye bedeli ile A S S M Alajımı ve A T Shaher Al-Asnag ortaklığında kuruldu.

Cf Proje Danışmanlık Yapı İnşaat Elektrik Gıda İthalat İhracat Limited Şirketi kuruldu!

Cf Proje Danışmanlık Yapı İnşaat Elektrik Gıda İthalat İhracat Limited Şirketi bugün Ümraniye'de 500 bin TL sermaye bedeli ile Cengizhan Özdemir tarafından kuruldu.

İris Makina İnşaat Elektrik İthalat İhracat Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

İris Makina İnşaat Elektrik İthalat İhracat Sanayi Ticaret Limited Şirketi Sultangazi'de 500 bin TL sermaye bedeli ile Edip Ertan Akyol tarafından kuruldu.

Elektrik-elektronik ihracatında hangi il şampiyon oldu? İhracat kasım ayında %13 arttı!

Elektrik-elektronik sektöründe ihracat rakamları yükselişe geçerek yüzde 13 oranında artış gerçekleştirdi. Peki en çok ihracat hangi ülkelere yapıldı? Elektrik – elekronik sektöründe hangi il ihracat şampiyonu? İşte detaylar…

Sanayiciler uyardı! Çelik üretimi ve ihracatı geriliyor

Türkiye Çelik Üreticileri Derneği (TÇÜD), elektrik ve doğalgaza yapılan zamlar nedeniyle uluslararası alanda rekabet güçlerinin gerilediğini açıkladı, Dernekten yapılan açıklamada çelik ihracatında ve üretiminde yaşanan düşüşe işaret edildi. Açıklamada elektrik ve doğal gaz faturalarının çelik sektö

8 ayda 9,6 milyar dolarlık ihracat

Elektrik ve elektronik sektörü, 2022 yılının ocak ve ağustos döneminde yüzde 6 artışla 9 milyar 620 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirmiş oldu. Sektörde geçen ay en fazla dış satım yapılan ülke ise 129 milyon dolar ile Birleşik Krallık oldu. Birleşik Krallık'ı ise 110 milyon dolarla Almanya ve 68

Renova Mühendislik İnşaat Elektrik Kimya İthalat İhracat Pazarlama Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Kuruldu!

Renova Mühendislik İnşaat Elektrik Kimya İthalat İhracat Pazarlama Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Pendik’te  Gökhan Uluköylü  tarafından kuruldu.

Shy Mimarlık İnşaat İhracat İthalat Elektrik Elektronik Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Shy Mimarlık İnşaat İhracat İthalat Elektrik Elektronik Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi Ataşehir’de 50 bin TL sermaye bedeli ile Salim Hasan Yavuz tarafından kuruldu.

Si-Ti Grup İnşaat Elektrik Gıda İthalat İhracat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Si-Ti Grup İnşaat Elektrik Gıda İthalat İhracat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Sultanbeyli'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Fikret Deveci tarafından kuruldu.

Kafkas Enerji Elektrik İnşaat Reklam İthalat İhracat Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Kafkas Enerji Elektrik İnşaat Reklam İthalat İhracat Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Başakşehir'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Bünyamin Teke tarafından kuruldu.

Özkoçlar Mekanik Elektrik İnşaat Gıda İthalat İhracat Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Özkoçlar Mekanik Elektrik İnşaat Gıda İthalat İhracat Ticaret Limited Şirketi bugün Sancaktepe'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Abdullah Koç tarafından kuruldu.

kartet elektrik ihracatı Haberi

kartet elektrik ihracatı



KARADENİZ Holding şirketi KARKEY’in, Silopi’de kurulu termik santrali üzerinden Irak’a yaptığı elektrik satışı yeniden başladı.


Karadeniz Holding iştiraklerinden KARTET, Silopi’de kurulu termik santralinden Irak’a elektrik ihracatına yeniden başladı. Holding’den yapılan açıklamada “Son 10 yıldır, senelik bazda yenilenen kontrat çerçevesinde ihraç edilen elektrik, santralden gerçekleştirilmeye devam edecek” denildi.


Karadeniz Holding, 2003 yılından bu yana Türkiye’den Irak’a  elektrik ihraç ediyor. Şu ana kadar yaklaşık 10 milyar kilovat saat (kWh) elektrik ihracatı gerçekleştirildi.


Karadeniz Enerji Grubu Ticari Direktörü Yasin Suudi, elektrik ihracatına yönelik şunları söylüyor:


"Irak enerjide doğal kaynaklar açısından dünyanın sayılı zengin ülkelerinden biridir, buna rağmen ülkenin hala elektrik üretimi yetersiz. Bu açığı kapamak üzere, şirketlerimiz KARTET ve KARKEY aracılığıyla Irak’a elektrik tedariki konusunda aktif olarak faaliyet halindeyiz. Haziran ayı başında sözleşme süremiz dolduğu için...