23 / 07 / 2024

kaşgar 2015 kentsel dönüşüm projeleri

kaşgar 2015 kentsel dönüşüm projeleri

Çin, kentsel dönüşüm bahanesiyle Türk-İslam tarihi açısından büyük öneme sahip olan tarihi Kaşgar kentini yıkmaya hazırlanıyor. Bu süreçte şimdiye derece 65 bin ev yıkıldı.

Kağıthane'deki kentsel dönüşüm projesinde anahtar teslimleri başladı!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından yapılan Kağıthane Yahya Kemal Mahallesi'ndeki kentsel dönüşüm projesinde, hak sahiplerine anahtarları teslim edilmeye başlandı.

Kağıthane'deki kentsel dönüşüm konutları Ocak'ta teslim edilecek!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada Kağıthane'deki kentsel dönüşüm konutları Ocak'ta teslim edileceğini söyledi.

İzmir kentsel dönüşümde sınıfta kaldı!

İzmir için kaçınılmaz kentsel dönüşüm uygulamalarının bir an önce tamamlanması gerektiğini söyleyen İzmir İş Dünyası Derneği (İZİD) Başkanı Feyyaz Sungur, il İzmir'in kentsel dönüşümde sınıfta kaldığını dile getirdi.

Taşkorgan Havalimanı'nın inşaatı başladı!

Xinjiang Uygur Özerk Bölgesi'nin güneyinde yer alan Kaşgar kentine bağlı Pamir Yaylası'nda Taşkorgan Havalimanı'nın yapımına başlandı.

Kağıthane'de kentsel dönüşüm hız kesmiyor!

Kağıthane Belediye Başkanı Mevlüt Öztekin, çalışmalarda verimliliği arttırmak için belediyede görevli personel ve idari amirlerle geniş kapsamlı bir toplantı yaptı.

Kağıthane'de kentsel dönüşüm başlıyor!

Kağıthane Yahya Kemal Mahallesi'nde incelemelerde bulunan Belediye Başkanı Mevlüt Öztekin, bölgede yatay mimari esaslı örnek bir kentsel dönüşüm projesine başlayacaklarını söyledi.

Kağıthane'de kentsel dönüşüm başlayacak!

Kağıthane'de çöken bina hakkında açıklamalarda bulunan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "26 binamızı can güvenliği sebebiyle boşalttık. Çalışmalar sonrasında burada kentsel dönüşüm başlatacağız'' dedi.

Kağıthane'de kentsel dönüşümle bir projelendirme yapacağız!

TOKİ Başkanı Ömer Bulut, "Bu alanla ilgili kısa vadede boşlatılan 24 bina ile birlikte mevcutta yarım kalan kentsel dönüşümle bir projelendirme yapacağız" dedi...

Kağıthane'de kentsel dönüşüm başlıyor!

Kağıthane Belediye Başkanı Mevlüt Öztekin, yıkılan binanın etrafında bulunan 21 binayı tedbiren boşalttıklarını, bir binanın da kontrollü olarak yıkılacağını açıkladı.

Murat Kurum: Kentsel dönüşümde ısrarlıyız!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "Depremler ve çöken kaçak binalar, kentsel dönüşüm ısrarımızın ne kadar haklı olduğunu bir kere daha gösterdi. Halkımızın can ve mal güvenliği için kentsel dönüşüm şart." diye konuştu.

Çin'deki siyasi eğitim kamplarının büyüdüğü iddia edildi!

Uydu görüntülerine göre inşaat çalışmalarının devam ettiği Kaşgar kenti yakınlarındaki bir kampın iki kat genişlediği bildirildi.

Mari Yapı Kağıthane'de kentsel dönüşüme odaklandı!

Mari Yapı, İstanbul’un merkezinde kentsel dönüşüm projelerine odaklandı.  Mari Yapı, Kağıthane'de 2 yeni proje hayata geçirecek. 

Tamer Özyurt: Kentsel dönüşümde seferberlik olmalı!

Özyurtlar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Özyurt, "Kentsel dönüşümde bir seferberlik olmalı. Başka türlü kentsel dönüşümün ilerlemesi çok zor." dedi.

kaşgar 2015 kentsel dönüşüm projeleri Haberi

kaşgar 2015 kentsel dönüşüm projeleri

Sözde kentsel inkılap kapsamındaki icraat süresince Kaşgar sokaklarında katabolizma ekipleri ve buldozerler on paralık kem olmadı. İpek Yolu’nun ehemmiyetli çat noktası bulunan Kaşgar şehrinin Eski kent bölümü dozerlerle yıkıldı. Bu süreçte şimdiye derece 65 bin ev yıkıldı. 220 bin Türk yerlerinden huruç ettirildi. Yüzlerce tarihi bina bulunmayan edildi. Çinli yetkililer ise dönüşümün tarihi dokuya sadakatli kalınarak yapıldığını savunsa da yaşadıkları yerlerden gücün uzaklaştırılan Türkler bahis konusu projenin Çin’in dünkü birlikte aldatmacası bulunduğunu vurguluyor.


Komünist Çin devletinin Doğu Türkistanlı Müslümanlara uyguladığı kırım ve gadirlik politikaları bitmeme ederken demin de bu alanda mevcut tarihi Kaşgar kentini bulunmayan ediyor. 


SÖZDE KENTSEL DÖNÜŞÜM

Türk-İslam tarihi açısından şişman ciddiyete cemaat kentin bulunmayan edilmesinin peşinde yatan faktör ise, Doğu Türkistanlıların kültürleri, tarihi ve İslam ile bağlarını ağız ağıza...