05 / 05 / 2024

kasımda konut satışları. Destek Yatırım Menkul Değerler

kasımda konut satışları. Destek Yatırım Menkul Değerler

Konut satışları geçtiğimiz yılın Kasım ayına göre yüzde 25,1 artış gösterdi. Kutay Gözgör, bu yükselişte uygulanan teşvikler ve Merkez Bankasının faiz indirimlerinin etkili olduğun kaydetti.

Amerika'da bekleyen konut satışları yatay seyretti...

ABD'de bekleyen konut satışları endeksi, kasım ayında yükseliş beklentilerinin aksine değişim yaşanmadı. işte haberin detayları...

ABD'de 2. el konut satışları 3,82 milyona çıktı!

Ulusal Emlakçılar Birliği (NAR) tarafından açıklanan rakamlara göre ABD'de 2. el konut satışları, Kasım ayında yüzde 0,8 artış göstererek, piyasa beklentilerinin üzerinde gerçekleşti.

İpotekli konut satışları yüzde 68,5 düştü!

Türkiye genelinde Kasım ayında 93 bin 514 konut satıldı. Bu kapsamda Türkiye genelinde ipotekli konut satışları kasım ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 68,5 azalış göstererek 5 bin 245 oldu.

Konut satışlarında düşüş: Yabancılar Türkiye'den kaç adet konut aldı?

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) kasım ayı konut satış istatistiklerini açıkladı. Konut satışları bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 20,6 azalarak 93 bin 514 oldu. Peki, Yabancılar Türkiye'den kaç adet konut aldı?

Konut satışları yüzde 20,6 azaldı! 2023 Kasım'da 93 bin 514 konut satıldı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan konut satış rakamlarına göre 2023 Kasım'da 93 bin 514 konut satıldı. Açıklanan rakamlara göre konut satışları yüzde 20,6 azaldı...

Konut satışları düşüyor, fiyatlar da gerileyecek mi? Uzman isim açıkladı: Ev alacaklar harekete geçmeli mi?

Türkiye’de Nisan'da konut satışlarında önemli bir gerileme kaydedildi. Gayrimenkul Danışmanı Nilüfer Kas, konutta hareketliliğin yaşanmasının beklediği tarih ile gelecek günlerdeki konut fiyatı beklentilerine ilişkin açıklama yaptı. Peki ev almak için şu an doğru zaman mı?

ABD`de yeni konut satışları 3 ayın zirvesinde!

ABD'de yeni konut satışları Kasım ayında yüzde 5,8 artarak 640 bin adede çıkarak piyasa beklentilerini aştı ve üç ayın en yüksek seviyesine ulaştı.

ABD`de ikinci el konut satışları 10'uncu ayda da düştü!

ABD mevcut konut satışları, Kasım ayındaki yüksek ipotek (ipotek) oranları nedeniyle aylık bazda yüzde 7,7 düşerek art arda 10'uncu ayda düştü.

2022 Kasım'da 117 bin 806 konut satıldı! Konut satışlarında yüzde 34.1'lik düşüş!

TÜİK tarafından açıklanan resmi rakamlara göre, Türkiye genelinde konut satışları Kasım ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 34,1 azalarak 117 bin 806 oldu.

ABD'de konut satışları Kasım'da beklenenin altında kaldı!  

 Resmi olarak açıklanan rakamlara göre, ABD'de yeni konut satışları, Kasım 2021'de aylık olarak yüzde 12,4 yükseldi. Ancak 744 bine ulaşan rakam beklentileri karşılayamadı. 

Konut satışları rekor kırdı! İşte nedeni!

Kamu bankalarının faiz indiriminden sonra Kasım 2021'de 179 bin adetle senenin en yüksek konut satış rakamı elde edildi. Sektör temsilcileri konut satışlarındaki rekorun nedenlerini açıkladı. Konut satışları neden rekor kırdı?

2020 konut satışlarında rekor yılı oldu!

Sanayi üretimi 2020 Kasım'da yüzde 1.3, yıllık yüzde 11 arttı. Pandemi kısıtlamalarına rağmen sanayideki olumlu görünüm, 2020'nin pozitif büyümeyle kapanacağı beklentilerini güçlendirdi. 2020'de konut satışlarında rekor kırıldı

ABD'de bekleyen konut satışları Kasım ayında yüzde 2,6 azaldı!

ABD'de bekleyen konut satışları endeksi, Kasım ayında beklentilerin aksine aylık yüzde 2,6 oranında azaldı. 

kasımda konut satışları. Destek Yatırım Menkul Değerler Haberi

kasımda konut satışları. Destek Yatırım Menkul Değerler

Konut satışları geçtiğimiz yılın Kasım ayına göre yüzde 25,1 artış gösterdi. Destek Yatırım Menkul Değerler Araştırma Uzmanı Kutay Gözgör, bu yükselişte uygulanan teşvikler ve Merkez Bankasının faiz indirimlerinin etkili olduğun kaydetti. 


Konut satışlarında yükselişler devam ediyor. Geçtiğimiz yılın Kasım ayına göre yüzde 25,1 artış gösteren konut satışlarında yurt içinde uygulanan teşvikler ve Merkez Bankasının faiz indirimlerinin etkisinin görülmeye devam ettiğini söyleyebiliriz. Yılın ikinci yarısından sonra esnek ödemeli ve teşvik kampanyaları etkisinin bir miktar daha sürmesini bekleyebiliriz. En çok konut satışı İstanbul’da gerçekleştirilirken onu sırasıyla Ankara ve İzmir takip etti. Yabancılara gerçekleştirilen konut satışlarında ise bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 16,3 azalması dikkat çekici bir nokta olarak karşımıza çıktı. Kasım ayında Doların TL varlıklarına karşı değer kazanmasına rağmen konut...