28 / 04 / 2024

Amerika'da bekleyen konut satışları yatay seyretti...

Amerika'da bekleyen konut satışları yatay seyretti...

ABD'de bekleyen konut satışları endeksi, kasım ayında yükseliş beklentilerinin aksine değişim yaşanmadı. işte haberin detayları...



Ulusal Emlakçılar Birliği (NAR), kasım ayına ilişkin bekleyen konut satışları endeksini bildirdi. Buna göre, endeks kasım ayında bir önceki aya kıyasla değişim göstermeyerek 71,6 değerinde gerçekleşti. Endekse ilişkin piyasa beklentisi bu dönemde yüzde 1 yükselişi yönündeydi.

Yapılan sözleşme imzalamalarına dayalı olarak konut satışlarının ileriye yönelik bir göstergesi olan bekleyen konut satışları endeksi, ekimde aylık bazda yüzde 1,2 düşüşle 71,6 olarak kaydedilmişti. Bekleyen konut satışları, kasım ayında yıllık bazda ise yüzde 5,2 oranında düşüş gösterdi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen NAR Başekonomisti Lawrence Yun, mortgage (konut kredisi) faiz oranlarının aralıkta daha da düşmesiyle konut satışlarının 2024'te artacağını kaydedildi.

ABD'DE ALINAN EV İLE VATANDAİŞ OLUNUR MU?

Amerika'da Green Card sahibi olarak ya da göçmen olmayan bir vize ile yaşamak veya yatırım amaçlı bir ev almanız mümkün. Ancak, Amerika'da ev almak size oturum izni sağlamaz.

Amerika da bekleyen konut satışları yatay seyretti...

AMERİKA'DA EV ALMAK KOLAY MI?

Amerika'da ev ve emlak satın almak çok ütopik ve zor bir süreçmiş gibi gözükse de işin aslı pek de öyle değildir. Doğru profesyonel kişiler ile  çalışarak yada kendiniz uğraşarak vizeye gerek olmaksızın sadece pasaportunuz ile Amerika'da ev veya emlak sahibi olabilirsiniz.

MORTGAGE SİSTEMİ NEDİR?

Mortgage sistemi gelir düzeyi düşük olan vatandaşlara uzun vadeli (25-30 sene), az ve sabit faizli kredi imkanı sağlayan ev sahibi olmalarına olanak sunan bir konut finansman sistemidir. Öte yandan, mortgage sisteminde gayrimenkul üzerine konulan ipotek karşılığında ikincil piyasada alınıp satılan menkul kıymetler çıkarılmaktadır. 

MORTGAGE KREDİSİ KAÇ YILDIR?

Türkiye'de mortgage kredisi ile ev kredisi eşanlamlıdır. Krediden faydalanmak isteyenler için, ev kredileri maksimum 5 yıl vade ile verilmekteydi. Ancak, yapılan değişiklik ile bu süre 180, hatta bazı bankalarda 240 aya kadar çıkabiliyor.

ABD'de mortgage faizleri Haziran ayından bu yana en düşük seviyesinde!

Amerika'da mortgage başvuru artışını 6'ıncı haftaya taşıdı...

Amerika'da mortgage faizleri yaklaşık 4 ayın en düşük seviyesinde...


Geri Dön