03 / 05 / 2024

Kasımpaşa imar planı

Kasımpaşa imar planı

1942 yılında Kasımpaşa ve civarının imar planı hazırlanıyormuş. Bölgenin imar işini tetkik eden Prost, Kasımpaşa'da geniş bir cadde açılmasını ve Kasımpaşa'nın kısmen hafif sanayi bölgesi olmasına karar vermiş.

1941 yılında Kasımpaşa- Halıcıoğlu sahil yolu inşaatı 80 bin liraya yapılmış!

1941 yılında Kasımpaşa-Halıcıoğlu sahil yolu projeleri İstanbul Belediyesi tarafından hazırlanmış. Söz konusu proje için 80 bin liralık bütçe hazırlanmış.

Kasımpaşa'daki Liman İşletmesi'nin temeli 1937 yılında atılmış!

Kasımpaşa'daki Liman İşletmesinin temeli 1937 yılında atılmış. 1937 yılındaki temel atma töreninde Deniz Kumandanlığı ve Liman İşletme Müdürlüğü proje için imza atmış...

İstanbul’daki kupon arazide dikkat çeken imar planı değişikliği!

İstanbul Kasımpaşa’da yaklaşık olarak 8 bin 700 metrekarelik hisseli şahıs ve özel şirket mülkiyetindeki arazinin imar planlarında yapılan değişiklik ile yaya yolları iptal edildi ve ticaret alanı artırıldı...

Ege Yapı Kasımpaşa projesi nerede? Ege Yapı Kasımpaşa fiyat listesi 2022!

Ön talep sürecinin başladığı Ege Yapı Kasımpaşa projesi nerede sorusunun yanıtı haberimizde yer alıyor. İşte Ege Yapı Kasımpaşa projesi nerede sorusunun yanıtı ve Ege Yapı Kasımpaşa fiyat listesi 2022...

Ege Yapı Kasımpaşa projesi ön talep topluyor! Yeni proje!

Yeni yatırımlar için düğmeye basan Ege Yapı, Kasımpaşa'da hayata geçireceği yeni projesi ön talep sürecini başlattı. İşte Ege Yapı Kasımpaşa projesi detayları...

Kasımpaşa’daki tarihi Divanhane karakol binası yıkıldı!

Beyoğlu Kasımpaşa’daki tarihi Divanhane Karakol binası, İBB’nin başlattığı yargı sürecindeyken bir gecede ağır iş makineleri ile yıkıldı. İBB Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat “Utanç duyuyorum” dedi. CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu da  suç duyurusunda bulunacaklarını belirtti. 

Kasımpaşa'daki Divanhane eski karakol binasının yıkımı mecliste!

İstanbul Kasımpaşa'da bulunan Divanhane eski karakol binası için alınan yıkım kararı meclis gündemine taşındı. CHP'li Kaya, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Kasımpaşa'daki karakol binasının rekonstrüksiyon tartışması!

Kasımpaşa'da bulunan tarihi Divanhane binasının yanında bulunan eski karakolun yeniden yapılma çalışmaları tartışmalara neden oldu.

Kasımpaşa'daki Divanhane'de yıkımlar yeniden başladı!

Kasımpaşa'da bulunan Divanhane Eski Karakol binasında yıkımlar İBB tarafından durdurulmuştu. Söz konusu binada yıkım çalışmaları yeniden başladı. 

Kasımpaşa Mevlevihanesi yıl sonunda açılacak!

Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız, Kasımpaşa Mevlevihanesi'nin yıl sonuna kadar bitirileceğini ve hizmete açılacağını belirtti...

Beykoz'a imar planı müjdesi!

Beykoz Belediye Başkanı Murat Aydın, Beykoz'a imar planı müjdesi verdi. Beykoz'da kaçak imar hareketi olmayacağını söyleyen Aydın, imar planlarına sağlıklaştırma ve tadilat imkanı vereceklerini söyledi. 

Antalya Adrasan’a imar planı müjdesi!

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Adrasan'a imar planı müjdesi verdi.

Hezarfen Anaokulları’nın 15’incisi Kasımpaşa’da açıldı!

İlçedeki yatırımlarına hız kesmeden devam eden Beyoğlu Belediyesi Hezarfen Anaokulları’nın 15’incisi Kasımpaşa’da hizmete açıldı. 

Kasımpaşa imar planı Haberi

Kasımpaşa imar planı



İmar işleri


Kasımpaşa ve civarının imar planı hazırlanıyor


    Belediye İmar Müdürlüğü, Kasımpaşa ve civarının tanzim planının etütlerini bitirmiştir. Bunlar şimdi B. Prost tarafından tetkik edilmektedir. 

    Kasımpaşa'da geniş bir cadde açılacak, eski Bahriye Nezareti binasının etrafı güzel bir bahçe ile çevrilecek ve Kasımpaşa kısmen de sanayi mıntıkasına ayrılacaktır. 

    B. Prost şehrin nazım planını yaparken Haliç'i sanayi mıntıkası olarak ayırmıştı. Hafif sanayi köprünün iç tarafından başlayarak sanayinin nevi ve mahiyeti ağırlaştıkça Haliç'in iç tarafına uzanacaktır. Bu suretle daha ağır iş yapan fabrikalar Eyüp ve Sütlüce önlerinde toplanacaktır. 

    Haliç'e sığmayan sanayi de surlar haricinde ayrılacak mıntıkalara...