05 / 05 / 2024

Kaşıyaka imar planı

Kaşıyaka imar planı

Mimarlar Odası İzmir Şubesi ve Şehir Plancıları Odası İzmir Şubesi, İzmir Karşıyaka Atakent’te, özel bir okula ait arazide yapılan plan değişikliğine dava açtı.

MHP'li Lütfi Kaşıkçı'dan Antakya için yeni bir imar planı talebi!

MHP Hatay Milletvekili Lütfi Kaşıkçı, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında Antakya için yeni bir imar planı hazırlanmasını talep etti. MHP'li Lütfi Kaşıkçı'nın konu ile ilgili o açıklamaları...

Topkapı 29'un satış ofisinin imar planı değiştirildi!

‘Topkapı 29’ ismiyle hayata geçirilen konut projesine ait satış ofisi kaçak çıktığı ileri sürüldü. İBB’nin yıkım kararı 4 defa yargıda kaldı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı da, imar planını değiştirdi ve binaya onay verdi.

Mimarlar Odası’ndan Karşıyaka imar planına dava!

Mimarlar Odası İzmir Şubesi ve Şehir Plancıları Odası İzmir Şubesi, İzmir Karşıyaka Atakent’te, özel bir okula ait arazide yapılan plan değişikliğine dava açtı.

Tunç Soyer'den Karşıyaka imar planları ve kentsel dönüşüm sorunlarına destek!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Karşıyaka’daki imar plan değişiklikleri, kentsel dönüşüm, pazar yerlerinin yenileme çalışmaları, bisiklet yolları başta olmak üzere ilçenin sorunları ve devam eden projelere ilişkin konuştu.

Kaş'ın imar planları masaya yatırılacak!

Kaş Belediyesi ekim ayı Meclis toplantısında Ahatlı, Karadağ, Kalkan, Kınık, Ova, Yeşilköy, Ağullu, Bayındır ve Çukurbağ mahallelerinin imar planına ilişkin maddeleri görüşülmek üzere ilgili komisyona havale edildi. 

İzmir'de tepki çeken imar planı değişikliği!

AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, Karşıyaka'nın Atakent Mahallesi'nde bulunan sosyal tesis ve açık spor tesisi alanının imar planın İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi'nde CHP ve İYİ Parti oyları ile özel okul alanı olarak değiştirilmesine tepki gösterildi.

Kaş'ın imar planına bir yürütmeyi durdurma kararı daha!

Antalya'nın Kaş ilçesinde, 1/100 binlik Çevre Düzeni Planı'nın iptal edilmesi amacıyla Kaş Turizm ve Tanıtma Derneği, Mimarlar Odası Antalya Şubesi ve 31 vatandaş amacıyla açılan davaya bakan Danıştay Dava İdareleri Kurulu yeni bir dava açtı.

Esra Akkaya: Bodrum’un imar planı şimdi mi aklınıza geldi?

Oyuncu Esra Akkaya, Bodrum’da yaşayanların başka şehirlerden gelenlere tepki göstermesini eleştirdi. Akkaya, ''Bodrum’un imar planına sadık kalmayıp, bunca evin yapılmaması gerektiği şimdi mi aklınıza geldi?'' ifadelerini kullandı.

Beykoz'a imar planı müjdesi!

Beykoz Belediye Başkanı Murat Aydın, Beykoz'a imar planı müjdesi verdi. Beykoz'da kaçak imar hareketi olmayacağını söyleyen Aydın, imar planlarına sağlıklaştırma ve tadilat imkanı vereceklerini söyledi. 

Büyükçekmece göl havzası imar planı değişikliğine bölge sakinlerden tepki!

İBB Meclisi’nde kabul edilen plan değişikliğiyle Büyükçekmece göl havzasında yapılaşmanın yasak olduğu bölge, Yeşilay için imara açıldı. Yapılacak binanın büyüklüğü ve kaç kat olacağı belirsiz.Bölge sakinleri imar planı değişikliğine tepkili.

Datça'nın imar planı olmayan 3 mahallesi mecliste!

Muğla'nın Datça ilçesinde imar planı olmayan Mesudiye, Yaka ve Cumalı mahallelerinin imar planları meclis gündeminde yer aldı.

Kaş için hazırlanan imar planı mecliste!

Antalya'nın Kaş ilçesi için hazırlanan imar planı TBMM gündemine taşındı. CHP'li Zeybek, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

Kağıthane Yahya Kemal Tünel Projesi imar planı askıda!

Kağıthane İlçesi, Yahya Kemal Tünel Projesine ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli 24 Ocak 2019 tasdik tarihli nazım ve uygulama imar planı bugün askıya çıkarıldı...

Kaşıyaka imar planı Haberi

Kaşıyaka imar planı

Temmuz 2020'de İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi  tarafından 05.487 sayılı kararı ile Başkanlık tarafından 6 Ağustos 2020 tarihinde onanan Karşıyaka İlçesi Atakent Mahallesi 9846 ada 1 parselin imar planı “spor ve yeşil alan”dan “özel eğitim alanı”na dönüştürülmüştü. İzgazete'de yer alan habere göre; söz konusu plan değişikliği kamuoyunda tartışmalara neden olurken Mimarlar Odası İzmir Şubesi ile Şehir Plancıları Odası İzmir Şubesi, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Atakent sitesi projesine aykırı olarak imar değişikliği yaparak arazi sahibi özel okula, rant sağlandığını ifade ederek yürütmeyi durdurma davası açtı.

Şehircilik İlkelerine aykırı 

İki oda tarafından açılan davada “Alınan kararla yapılan 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği; kamu yararına, planlama esaslarına ve şehircilik ilkelerine aykırıdır’ denildi. Mimarlar Odası İzmir Şube Başkanı Dr. İlker Kahraman, “1989 yılında, o alan, gelecekteki...