18 / 05 / 2024

Kaşmer Dağı imar

Kaşmer Dağı imar

Şanlıurfa'da bulunan Kaşmer Dağı'nın imara açılması konusu Belediye Meclisi'nde gündeme geldi. CHP Şanlıurfa Milletvekili Aziz Aydınlık, Bakan Kurum'a konu ile ilgili sorular sordu.

İstanbul'da imar affından yararlanan 317 bin binadan kaçı acil olarak yıkılacak?

Ak Parti'nin İBB Başkan Adayı Murat Kurum, dün megakent ile ilgili projelerini tek tek açıkladı. Projeler arasında 5 senede 650 bin konut inşa edileceği, 100 bin konutun da yapılıp kiraya verileceği de yer aldı. Sözcü Gazetesi köşe yazarı İsmail Saymaz, Murat Kurum'a iki soru yöneltti.

Bodrum'da denizin ortasına dökülen betondan da 'imar barışı' çıktı!

Muğla Bodrum'da halk plajının ortasına beton dökerek platform ve iskele yapan turistik tesisin inşaatı tepkiler üzerine durdurulmuştu. Denizin içine dökülen beton için, imar barışından faydalanılarak yapı kayıt belgesi aldığı ortaya çıktı.

2023 karneler ne zaman, saat kaçta dağıtılacak? Taktir, Teşekkür belgesi kaç puanla alınacak?

Yaz tatiline geri sayım başladı. Milyonlarca öğrencinin yaşadığı karne heyecanı bu ay sona erecek. Peki, 2023 karneler ne zaman, saat kaçta dağıtılacak? Taktir, Teşekkür belgesi kaç puanla alınacak? İşte detaylar...

Binalarda yapılan mantolama da imar affı kadar riskli! Mantolama rapor ve ruhsat şartına bağlanmalı!

Binalarda yapılan mantolama da imar affı kadar riskli! Mantolama rapor ve ruhsat şartına bağlanmalı! İşte Yapı Denetim Kuruluşları Birliği Kurucu Başkanı Tekin Saraçoğlu'nun o açıklamaları...

Depremin yıktığı Malatya'da imar affı ile ilgili acı gerçek

Önümüzdeki günlerde Meclis'e gelmesi beklenen İmar Affı ile ilgili acı bir gerçek ortaya çıktı. Malatya'da son imar affında toplamda 22 bin 329 adet Yapı Kayıt Belgesi düzenlenmiş.

Zeytinburnu Sümer Mahallesi imar uygulaması askıda!

Zeytinburnu İlçesi, Sümer Mahallesi, 1782 ada, 3, 4, 7 ve 8 parsel sayılı taşınmazları içeren düzenleme sahasında 3194 sayılı İmar Kanununun 18. maddesine göre yapılan imar uygulaması askıya çıkarıldı.

Topkapı 29'un satış ofisinin imar planı değiştirildi!

‘Topkapı 29’ ismiyle hayata geçirilen konut projesine ait satış ofisi kaçak çıktığı ileri sürüldü. İBB’nin yıkım kararı 4 defa yargıda kaldı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı da, imar planını değiştirdi ve binaya onay verdi.

Antalya'da imar planları iptal edilen mahalle sakinleri eylem yaptı!

Antalya'da Kırcami Mahallesi sakinleri imar planlarının iptal edildiği gerekçesiyle protesto gösterisi gerçekleştirdi.

İzmir Harmandalı'da imar sorunu çözüme kavuşuyor!

İzmir Çiğli Belediyesi, Harmandalı'da uzun zamandır çözüme kavuşması beklenen imar sorunlarında mutlu sona ulaşıyor. Belediye yeni imar planları düzenlemesini İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne gönderdi. 

Sakarya Büyükşehir Belediyesi'nden 'Karasu'da imar rantı' açıklaması!

Sakarya Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı'nca Karasu’da imar planlarıyla ilgili ortaya atılan iddiaların gerçeği yansıtmadığı kaydedildi. 

Beykoz'da imar sürecinde önemli adım!

Beykoz’da Çavuşbaşı Bölgesi ve Görele Mahallesi’nin imar planı çalışmaları için gerekli olan “Sit Derecelendirmesi” Resmî Gazete’de yayımlandı. 

Muğla'da imar barışından yararlanmak için yapılan başvurular TBMM'de!

Muğla'da imar barışından yararlanmak için yapılan başvurular meclis gündemine taşındı. CHP'li Erbay, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Beykoz'da imar affı yeniden başlamalı!

Beykoz'da birçok vatandaş imar barışından faydalanamadı. Yapı Kayıt Belgesi çıkaramayan vatandaşların binası yok hükmünde olduğundan hiçbir işlem yapamıyor. Vatandaşlar imar affının yeniden başlatılmasını istiyor...

Kaşmer Dağı imar Haberi

Kaşmer Dağı imar

Şanlıurfa'da bulunan Kaşmer Dağı'nın imar açılması konusu Meclis gündemine taşındı. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Şanlıurfa Milletvekili Aziz Aydınlık, Kaşmer Dağı‘nın imara açılması konusuyla ilgili Bakan Murat Kurum'a sorular dordu.

Urfanatik Gazetesi'nde yer alan habere göre, Aydınlık, TBMM Başkanlığına sunduğu önergede,  ’‘Kaşmer Dağı‘nın imara açılacağı iddialarının gerçek olduğu söyledi. Aydınlık, Bakan Murat Kurum‘un sorulara yazılı olarak yanıt vermesini istediğini söyledi.

İşte konu ile ilgili o sorular:
1- Dsİ, ’Balıklıgöl‘ü besleyen su kaynaklarına kuruma riski‘ nedeniyle daha önceden olumsuz rapor vermiştir. Çevre Düzeni Planı Notları bölümünde 5-19-6 ve 3. maddesinde bu alana plan yapılmasının şartlarından biri olan ’tüm kurum ve kuruluşların olumlu görüşüyle mümkün olacağı' belirtilmesine rağmen bu karar nasıl alınmıştır?

2- Çevre ve Şehircilik Şanlıurfa İl Müdürlüğüne 21.12.2016 tarih E.791 sayılı yazı ile...