08 / 05 / 2024

kat irtifakı başvurusu 2015

kat irtifakı başvurusu 2015

Bir arsa üzerinde ileride kat mülkiyetine konu olmak üzere yapılacak veya yapılmakta olan bir veya birden çok yapının bağımsız bölümleri için kat irtifakı kurulabiliyor. Peki, Kat irtifakı için nereye başvurulur?

Kat irtifakı tesisi harcı 2022!

Bir arsa üzerinde başlanacak inşaata yönelik mülkiyet hakkı kat irtifakı ile sağlanıyor. Peki, kat irtifakı tesisi harcı 2022 ne kadar?

Kat irtifakından kat mülkiyetine geçiş ücreti 2021!

Kat irtifakı tapusu olan bir bağımsız bölüme kat mülkiyeti alınabilmesi için inşaatın tamamlanması ve tüm izinlerin alınması gerekiyor. Peki, kat irtifakından kat mülkiyetine geçiş işlemleri nasıl yapılıyor? İşte kat irtifakından kat mülkiyetine geçiş ücreti 2021...

Kat irtifakı tapusu nedir, nasıl alınır 2021?

Arsa üzerinde başlanacak inşaata yönelik mülkiyet hakkı olarak bilinen kat irtifakı tapusu nedir, nasıl alınır 2021? İşte tüm merak edilenler...

Kat irtifakı tapusu örneği 2021!

Kat irtifakı bir yapı yapılırken ya da yapımı planlanırken bina üstüne kat yapma iznini veren, o arsanın maliki veya paydaşları tarafından arsa payına bağlı olarak kurulan irtifak hakkıdır. İşte kat irtifakı tapusu örneği 2021...

3 başlıkta kat irtifakı sahiplerinin borçları ve davalar!

Avukat Kadir Kurtuluş ile Stajyer Avukat Elif Hamzaçebi 'kat irtifakı sahiplerinin borçları ve davalar' konusunu kaleme aldı. İşte 3 başlıkta kat irtifakı sahiplerinin borçları ve davalar...

4 başlıkta kat irtifakı nedir, nasıl kurulur, nasıl sona erer?

Kat irtifakı nedir? Kat irtifakı ile kat mülkiyeti arasındaki farklar nelerdir? Kat irtifakı nasıl kurulur? Kat irtifakı nasıl sona erer? Avukat Kadir Kurtuluş yazdı...

Kat irtifakı olanlar imar barışına başvurabilir mi?

Kat irtifakı olanlar imar barışına başvurabilir mi? İmar barışı kapsamında kat irtifakından kat mülkiyetine geçilebilir mi?

Kat irtifakı harcı 2017!

Kat irtifakı, inşaatı henüz başlamamış ya da sona ermemiş olan bir binaya kat mülkiyetinden önce alınabiliyor. Peki kat irtifakı tesisi için ödenen ücret nedir? Kat irtifakı harcı 2017 ne kadar?

Kat irtifakı işlemleri 2016!

İnşaat çalışmaları henüz başlamayan ya da bitmemiş yapılar üzerinde kat irtifakı kurulabiliyor. Peki, kat irtifakı nasıl kurulur? Kat irtifakı işlemleri 2016 nelerdir? Bu işlem için ne kadar harç ödemesi yapılır?

Kat irtifakı tesisi harcı 2016!

Mevcut ya da ileride inşa edilecek bir inşaat üzerinde kat irtifakı kurulabilmesi için gerekli belgeler ile belediyeye başvurulması ve kat irtifakı masraflarının ödenmesi gerekiyor. Peki, kat irtifakı tesisi harcı 2016 ne kadar?

Kat irtifak - mülkiyet projesi ücreti 2016!

İnşaata başladıktan sonra da inşaata başlamadan önce de gerekli belgeler ile belediyeye başvuru yapılması halinde kat irtifakı kurulabiliyor. Peki, Kat İrtifak - Mülkiyet Projesi Ücreti 2016 ne kadar?

Riskli yapı başvurusu için istenen belgeler!

Kat maliklerinden birinin lisanslı özel kuruluşlardan birine başvurarak risk raporunun Bakanlıktan onayı alındıktan sonra bu yapı riskli yapı olarak nitelendiriliyor. Peki, riskli yapı başvurusu için istenen belgeler neler?

Kat irtifakı sahibinin sorumlulukları!

Kat irtifakı bir arsa üzerinde ileride kat mülkiyetine konu olmak üzere yapılacak veya yapılmakta olan bir yapının bağımsız bölümleri için o arsanın maliki veya ortak malikleri tarafından kuruluyor. Peki,kat irtifakı sahibinin sorumlulukları nelerdir?

kat irtifakı başvurusu 2015 Haberi

kat irtifakı başvurusu 2015

Kat irtifakı için nereye başvurulur?

Kat mülkiyeti kanununun 634 sayılı kanununa göre tamamlanmış bir yapının kat, daire, iş bürosu, dükkan, mağaza, mahzen, depo gibi bölümlerinden ayrı ayrı ve başlı başına kullanılmaya elverişli olanları üzerinde, o gayrimenkulün maliki veya ortak malikleri tarafından bağımsız mülkiyet hakları kurulabiliyor.


Bir arsa üzerinde kat irtifakları ancak sözleşmede veya dilekçede her kat irtifakının ilgili bulunduğu bağımsız bölüme tahsisi istenen arsa payı, arsanın kayıtlı olduğu kütüğün beyanlar hanesinde belirtilmek suretiyle kuruluyor.


Kat irtifakı kurulabilmesi için gerekli belgelerin temin edilmesi ve bağımsız bölümün bağlı olduğu belediyeye başvuruda bulunulması gerekiyor. Belediye yapılan başvurunun ardından gerekli incelemeleri yapıyor ve herhangi bir sorun veya eksik bir belge olmaması halinde bir belge hazırlayarak Tapu Sicil Müdürlüğüne gönderiyor. Daha sonra da ilgili bölümler için Tapu...