11 / 05 / 2024

kat karşılığı daire satışı

kat karşılığı daire satışı

Değer artış kazancı vergisi ödemelerinde kimi zaman iktisap bedelinin tespit edilmesinde zorluklar yaşanabiliyor. Örneğin, arsasını kat karşılığında müteahhite veren ve sonra aldığı daireyi satan kişi hangi tarihi iktisap tarihi olarak ele almalı?

Fatih Belediyesi 12 milyona kat karşılığı konut ve sosyal tesis yaptıracak!

Fatih Belediyesi mülkiyetinde bulunan taşınmaz mallar üzerinde kat karşılığı sosyal tesis ve 27 adet daire yapım ihalesi 30 Ekim'de yapılacak...

Melikgazi'de kat karşılığı inşaat ihalesi 28 Şubat'ta!

Melikgazi Belediye Başkanlığı, Kayseri Melikgazi'de 56 daire 4 dükkan inşaatı yaptırılacak. Kat karşılığı olarak ihale edilecek işin bedeli 7 milyon 578 bin 910 TL olarak belirlendi.

Melikgazi Belediyesi kat karşılığı inşaat yaptıracak!

Melikgazi Belediye Başkanlığı, Küçükali Mahallesi'nde 56 daire, 1 görevli dairesi, 2 adet dükkan inşaatı yaptıracak. Kat karşılığı yaptırılacak inşaatın bedeli 6 milyon 694 bin 284 TL olarak belirlendi.

Kat karşılığı inşaatta değer artış kazancı!

Arsa karşılığı daire yaptıran kimselerin, adına düşen bağımsız bölümleri iskan tarihinden itibaren kaç yıl sonra satarsa vergi doğmaz? İşte kat karşılığı inşaatta değer artış kazancı vergisi hakkında özelge esasları..

Kat karşılığı inşaatta daire paylaşımı nasıl yapılır?

Kat karşılığı inşaat, arsa sahibinin kendi arsası üzerinde bina yapması için bir müteahhit ile anlaşma sağlaması halinde yapılıyor. Peki, kat karşılığı inşaatta daire paylaşımı nasıl yapılır? Kat karşılığı inşaatta daire paylaşımı nasıl yapılmalı?

Kat karşılığı inşaat nasıl hesaplanır?

Arsa sahipleri, buraya bina inşa etmek için müteahhitler ile kat karşılığı inşaat sözleşmesi yapmayı tercih edebiliyor. Peki, kat karşılığı inşaat nasıl yapılır? Kat karşılığı inşaatta kime ne kadar daire düşer?

Kat karşılığı inşaat sözleşmelerinde daire teslimi nasıl olur?

Posta Gazetesi yazarlarından Tamer Heper bugünkü köşe yazısında kat karşılığı inşaat sözleşmelerine değindi. İşte o yazı..

Kat karşılığı daire satışında gelir vergisi!

Değer artış kazancı vergisi ödemelerinde kimi zaman iktisap bedelinin tespit edilmesinde zorluklar yaşanabiliyor. Örneğin, arsasını kat karşılığında müteahhite veren ve sonra aldığı daireyi satan kişi hangi tarihi iktisap tarihi olarak ele almalı?

Kat karşılığı inşaat sözleşmesinde dikkat edilmesi gereken hususlar!

Kat karşılığı inşaat, arsa sahibinin arsasını müteahhite daire karşılığı satması olarak tanımlanıyor. Peki, Kat karşılığı inşaat sözleşmesinde dikkat edilmesi gereken hususlar neler?

Kat karşılığı inşaat sözleşmesinde inşaat süresi nasıl belirlenir?

Arsa sahibinin, arsasını müteahhite daire karşılığı satma sistemine kat karşılığı inşaat yapımı deniyor. Kat karşılığı olarak yapılan işler sözleşme ile yapılıyor. Peki, kat karşılığı inşaat sözleşmesinde inşaat süresi nasıl belirlenir?

Kayseri İl Özel İdaresi kat karşılığı bina yaptıracak!

Kayseri İl Özel İdaresi kat karşılığı bina yaptırmak üzere ihale düzenlediğini açıkladı. Melikgazi İlçesi Konaklar Mahallesinde bulunan 7 bin 104 metrekare arsa üzerine yaptırılacak binadan idare, 20 daire ile bin lira nakit ödeme talep ediliyor.

İzmir'de kat karşılığı inşaat işi ihalesi!

İzmir Bayraklı Belediye Başkanlığı, Salhane Mahallesinde kat karşılığı inşaat yaptırmak üzere ihale açtı. Bayraklı ilçesi Salhane Mahallesinde bin 378 metrekare alanda, 4 bin 264 metrekare inşaat yaptırılacak

Elmadağ'da kat karşılığı inşaat işi ihalesi!

Elmadağ Belediye Başkanlığı, Elmadağ İlçesi Kemalpaşa Mahallesi Atatürk Bulvarı üzerinde kat karşılığı inşaat yaptırmak üzere ihale açtı

kat karşılığı daire satışı Haberi

kat karşılığı daire satışı

Kat karşılığı daire satışında gelir vergisi!

Gayrimenkullerin elden çıkarılması halinde doğan vergisel sorumluluklar arasında değer artış kazancı vergisi de bulunuyor. Değer artış kazancı vergisi, taşınmazın iktisap tarihinden itibaren 5 sene içerisinde satılması halinde ödeniyor.


Vergi ödemelerinde kimi zaman iktisap bedelinin tespit edilmesinde zorluklar yaşanabiliyor. Örneğin, arsasını kat karşılığında müteahhite veren ve sonra aldığı daireyi satan kişi hangi tarihi iktisap tarihi olarak ele almalı?


Gelir Vergisi Sirküleri 76'ya göre; Gayrimenkullerde iktisap, Türk Medeni Kanununun 705 inci maddesi uyarınca, tapuya tescille oluyor. 


Kat karşılığı müteahhide veya kooperatiflere verilen arsa karşılığında alınan gayrimenkuller dahil, iktisap edilen gayrimenkullerin elden çıkarılması halinde, değer artışı kazancının tespiti yönünden iktisap tarihi olarak, gayrimenkulün tapuya tescil edildiği tarih esas alınıyor.


Ancak, gayrimenkulün tapuya tescil tarihinden önce sahibinin fiilen kullanımına bırakıldığı bazı özel...