29 / 04 / 2024

kat mülkiyeti kanunu Ortak giderlerin teminatı

kat mülkiyeti kanunu Ortak giderlerin teminatı

Kat malikinin, 20. madde uyarınca payına düşecek gider ve avans borcundan ve gecikme tazminatından, devamlı bir şekilde faydalananlar da müştereken ve müteselsilen sorumlu oluyor. Peki, ortak giderlerin teminatı nasıl sağlanır?

Kayseri'deki kat mülkiyeti tapusu sorunu Meclis'te: Vatandaşlar mağdur edilmesin!

İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, Kayseri'de pek çok yoksul vatandaşın seneler önce yapı ruhsatı alarak ev yaptırdığını şimdi ise arsa tapularını kat mülkiyeti tapusuna çevirmek istediklerini ancak bunu yapmak için istenen bedeli ödeyemediklerini belirtti. İşte Ataş'ın o açıklaması...

Konut aidatları sorununun tek çözümü kat mülkiyeti kanunun revize edilmesinden geçiyor!

Timtaş Yönetim AŞ’nin Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Akay, bazı sitelerdeki aidat sorununun, 1965 yılında kabul edilen Kat Mülkiyeti Kanunu revize edilmeden çözülemeyeceğini vurguladı.

Kat mülkiyeti ile kat irtifakı arasındaki fark nedir?

Mülk sahibi olanları ilgilendiren konulardan biri de kat mülkiyeti ve kat irtifikadır. Bu iki kavram birbirinden bazı noktalarla ayrılmıştır. Peki kat mülkiyeti ve kat irtifakı neyi ifade eder ve arasındaki farklar nelerdir? İşte kat mülkiyeti ve kat irtifakı ile ilgili bilgiler...

Kirayla yarışan site aidatlarına düzenleme geliyor! Kat Mülkiyeti Kanunu’ndaki değişiklikler için hemen bakın!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği, Adalet ile İçişleri bakanlıklarının fahiş miktarlara ulaşan site aidatlarına yönelik çalışma yaptığı bildirildi. Kat Mülkiyeti Kanunu'nda yapılacak değişiklikler, 1 Ekim’de TBMM gündemine gelecek.

Kat mülkiyeti nedir? Kat mülkiyeti nasıl alınır?

Kat mülkiyeti nedir sorusu, gayrimenkul alanında önem kazanan bir terimdir. Kat irtifakı olarak da kullanılan bu kavram bazı ayırt edici noktalarla ayrılmaktadır. Peki kat mülkiyeti ve kat irtifakı nedir ve kat mülkiyeti nasıl alınır? İşte kat mülkiyeti ile ilgili önemli bilgiler…

Kat mülkiyeti nedir, ne demek? Kat mülkiyeti olmazsa ne olur?

Kat mülkiyeti tapusuna sahip olabilmek için ilk olarak iskan belgesine sahip olunması gerekiyor. İskân belgesi, yapı kullanım belgesi olarak da adlandırılıyor. Peki, Kat mülkiyeti nedir, ne demek? Kat mülkiyeti olmazsa ne olur? İşte tüm detaylar...

Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun ile Kat Mülkiyeti Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun!

Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun ile Kat Mülkiyeti Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun bugünkü 31796 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. 

Kat irtifakı nedir, nasıl kurulur? Kat irtifakı ile kat mülkiyeti arasındaki fark nedir?

Kat irtifakı, henüz devam eden bir inşaattan, daire veya iş yeri satın alan kişilerin sahip olduğu bir tapu çeşididir ve kurulumu Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’nden alınacak bir belge ile gerçekleşir. Ancak kat irtifakı geçici bir süreliğine işlevseldir. İşte, kat irtifakı ve kat mülkiyeti hakkın

Yabancı yatırımcı kat mülkiyeti sorununa mı takılıyor?

Afganistan, İran ve Özbekistan’dan gelen yatırımcıların emlak sektörüne ilgisiyle ilgili önemli açıklamalar yapan Golden Sign Kurucu Ortağı Gül Gül yaptığı açıklamada yabancı yatırımcının kat mülkiyeti sorununa mı takıldığını söyledi.

Kat mülkiyeti olmayan konut sitelerinde yönetici kararları geçerli mi?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde kat mülkiyeti olmayan konut sitelerinde yönetici seçimini ve nasıl karar alınacağını kaleme aldı.

Tapuda kat mülkiyeti tesisi 2022!

Tapuda kat mülkiyeti kurmak isteyen yapı sahipleri işlemin aşamalarını mali yönünü merak ediyor. İşte tapuda kat mülkiyeti tesisi işlemleri...

Mustafa Şeref Kısacık: Kat Mülkiyeti Kanunu yeniden yazılmalı!

İstanbul Barosu Kat Mülkiyeti Hukuku Komisyonu Başkanı avukat Mustafa Şeref Kısacık Profesyonel Tesis Yöneticileri Derneği tarafından gerçekleştirilen çalıştayda önemli açıklamalar yaptı. Kısacık, "Kat Mülkiyeti Kanunu yeniden yazılmalı" dedi.

Kat mülkiyeti kanunu 2021!

Apartman ve konut sitelerinde kat maliki ve kat irtifakı sahiplerinin hakları, kat mülkiyeti kanunu kapsamında değerlendiriliyor. İşte kat mülkiyeti kanunu 2021...

kat mülkiyeti kanunu Ortak giderlerin teminatı Haberi

kat mülkiyeti kanunu Ortak giderlerin teminatı

Ortak giderlerin teminatı!

Kat malikinin, 20. madde uyarınca payına düşecek gider ve avans borcundan ve gecikme tazminatından, bağımsız bölümlerin birinde kira akdine, oturma (sükna) hakkına veya başka bir sebebe dayanarak devamlı bir şekilde faydalananlar da müştereken ve müteselsilen sorumlu oluyor. 


Ancak, kiracının sorumluluğu ödemekle yükümlü olduğu kira miktarı ile sınırlı olup, yaptığı ödeme kira borcundan düşülür.

Kat malikinin borcu bu yolla da alınamazsa, mahkemece tesbit edilen borcunu ödemiyen kat malikinin bağımsız bölümü üzerine, varsa yöneticinin yoksa kat maliklerinden birinin yazılı istemiyle bu borç tutarı için, diğer kat malikleri lehine kanuni ipotek hakkı tescil edilir. 4721 sayılı Türk Medenî Kanununun 893 üncü maddesinin son fıkrası hükmü burada da uygulanır.


Kat maliklerinin, gider borcunu ödemeyen kat maliki veya diğer sorumlulardan olan alacakları önceliklidir.


Ortak giderlere katılma

Toplu...