13 / 05 / 2024

katalog üzerinden daire satışı dolandırma

katalog üzerinden daire satışı dolandırma

Katalog üzerinden daire satışıyla aralarında 30 polisin de bulunduğu 100 kişinin 10 milyon lira dolandırıldığı ileri sürüldü. Mağdurlar, İstanbul ve Büyükçekmece cumhuriyet savcılıklarına suç duyurusunda bulundu.

İnternet üzerinden emlak ilanı vermek artık yetki belgesi ile mi sınırlanıyor?

Kaçak emlakçılığı önlemeye yönelik olarak yeni bir düzenleme hayata geçirildi. Artık internet üzerinden satılık daire ilanı yayınlamak isteyen emlakçılar için yetki belgesi alma zorunluluğu getirildi. Bu düzenlemeye uymayan emlakçılar ise cezalandırılacaklar. İşte detaylar...

Temel Bulut'a 316 yıl 3 ay hapis cezası!

Konut mağdurlarıyla sık sık gündeme gelen Esenyurt’ta maket üzerinden daire satışı yaptıkları gerekçesiyle "nitelikli dolandırıcılık" suçundan 6 sanığın yargılandığı davada mahkeme, şirket sahibi sanık Temel Bulut'a 316 yıl 3 ay hapis ile bir milyon 275 bin lira adli para cezası verdi.

Mayıs'ta kiralık daire aramaları yüzde 24 arttı!

Yazlık kiralık ev arayışı internet üzerinden kiralık daire aramalarını artırdı. Mayıs ayı verilerine göre kiralık daire aramaları Nisan ayına göre yüzde 24’lük bir yükseliş gösterdi.

Başakşehir Park Mavera 2.etap daire fiyatları!

Başakşehir Park Mavera 2.etap daire fiyatları 630 bin TL'den başlıyor. Park Mavera 2.etap projesinde 0,79 faiz üzerinden 20 yıl taksitli ödemeler yapılıyor...

Bulut İnşaat'ın sahipleri polise ifade verdi!

Bulut İnşaat’ın sahiplerinin Mali Polis tarafından sorgulandığı ortaya çıktı. Dosyaya göre, çok sayıda kişiye, kimi zaman ruhsatta olmayan, kimi zaman da ruhsat başvurusu dahi olmayan boş arazi üzerinden daire satışları yapıldı.

Daire satışında tapu masrafı!

Alıcı ile satıcı arasında yapılan daire satışında tarafların belli bir oranda tapu masrafı ödemeleri gerekiyor. Tapu masrafı için ödenecek bedel yapılan gerçek satış bedeli üzerinden hesaplanıyor. İşte daire satışında tapu masrafı 2015..

Stüdyo daire emlak vergisi ne kadar?

Emlak vergisi, Türkiye sınırları içerisinde yer alan tüm taşınmaz mallar için ödeniyor. Vergi için ödenecek bedel taşınmaz malın değeri üzerinden emlak vergisi oranlarının hesaplanması ile bulunuyor. Peki, stüdyo daire emlak vergisi ne kadar?

Daire emlak vergisi oranları 2015!

Emlak vergisi, gayrimenkuller için ödeniyor. Vergi için ödenecek bedel taşınmazın değeri üzerinden emlak vergisi oranlarının hesaplanması ile bulunuyor. Peki, daire emlak vergisi oranları ne kadar?

Sea Pearl Ataköy daire fiyatları ne kadar?

İlk etabı satışa sunulan Sea Pearl Ataköy 32 bin 955 metrekare satılabilir alandan oluşuyor. Projenin E5 ve Basın Express yolu üzerinden TEM bağlantısı bulunuyor. Peki Sea Pearl Ataköy daire fiyatları ne kadar?

1988 yılında Göztepe'de 65 milyon liraya daire!

Reşat Altın'ın 155 bin 150 liraya satıldığı 1988 yılında, Göztepe'de Işık Apartmanı'nda bulunan bir daire açık artırma usulüyle satılacakmış. Daire, 65 milyon lira bedel üzerinden ihaleyle satılacakmış.

Toprak tapulu daire alınır mı?

Ortada satışa konu olabilecek daire veya binanın olmaması halinde satış toprak hisseli tapu üzerinden gerçekleşiyor. Peki, toprak tapulu daire alınır mı?

Bakırköy Semerkand Line daire fiyatları!

Bakırköy Semerkand Line daire fiyatları metrekare birimi üzerinden hesaplanıyor. 214 adet daireden meydana gelen projede stüdyodan 4 oda 1 salona kadar tüm daire tipleri yer alıyor.

Terrace Mix'te ayda 1.150 TL'ye dayalı döşeli stüdyo daire!

İnanlar’ın Esenyurt-Beylikdüzü bölgesindeki projesi Terrace Mix’in, yeni kampanyasının lansmanı, geçtiğimiz günlerde sosyal medya üzerinden yapıldı. Terrace Mix'te ayda 1.150 TL'ye dayalı döşeli stüdyo daire...

katalog üzerinden daire satışı dolandırma Haberi

katalog üzerinden daire satışı dolandırma

Katalog üzerinden daire satışıyla aralarında 30 polisin de bulunduğu 100 kişinin 10 milyon lira dolandırıldığı ileri sürüldü.  Kataloga bakarak daire alanlar arasında dolandırıcılık olaylarını soruşturan Dolandırıcılık Masası polisinin de bulunduğu öğrenildi. Dairelerini bu ay teslim almaları gerektiğini ancak bunun gerçekleşmediğini söyleyen mağdurlar, İstanbul ve Büyükçekmece cumhuriyet savcılıklarına suç duyurusunda bulundu. 

Suçlanan şirketin sahibi ise, "Büyükşehir Belediyesi, Esenyurt Belediyesi'ni devre dışı bırakarak inşaatımızı durdurdu. İmar tadilatı istedik. Belgelerimiz elimizde. Bu belgeleri savcılığa da verdim. 

Bunun bir ticari konu olduğunu ispat ettim. İmar durumumuz düzeltildiğinde inşaatı yapacağız." diyerek kendini savundu. 


Zaman...