01 / 05 / 2024

katar inşaat

katar inşaat

Türkiye'de inşaat yan sanayi sektöründen 18 firmanın temsilcileri, Katar'ın 2022 Dünya Kupası'na ev sahipliği yapacak olmasıyla artan inşaat talebine karşılık, Türkiye'den bölgeye ihracatı arttırmak için Katar'a geldi

Ortadoğu'da en maliyetli inşaat Katar'da görülüyor!

EC Harris danışmanlık şirketi tarafından yayınlanan ve 47 ülkedeki maliyetlerin kıyaslandığı 2013 Uluslararası İnşaat Maliyetleri Raporu'na göre Katar 15'inci ve Birleşik Arap Emirlikleri 20'inci sırada yer aldı...

Arslan Katar İnşaat Taahhüt Limited Şirketi kuruldu!

Arslan Katar İnşaat Taahhüt Limited Şirketi Şişli'de Mustafa Arslan ve Mürsel Katar ortaklığında kuruldu. 

Türk inşaat sektörü krizi çözmek için ibreyi Katar'a çevirdi

Türk gayrimenkul şirketleri Dünya Kupası öncesi Katar'da yatırımcı arayışına çıktı. Türkiye'de artan inşaat maliyetleri nedeniyle çözüm arayışında olan sektör Katar'ın elit kesimine proje beğendirmek için yarışa girdi. İşte detaylar...

Türkiye, Katar'da 18,6 milyar dolar inşaat yatırımı yaptı!

Türkiye ve Katar iş birliği 2020 senesinde koronavirüs salgınına rağmen büyümeye devam etti. Türk inşaat firmaları 2020'de Katar'da 18,6 milyar dolarlık yatırım gerçekleştirdi. 

Türk inşaat şirketlerinden Katar'daki altyapı projelerine destek!

Türkiye'nin Doha Büyükelçisi Dr. M. Mustafa Göksu, Türkiye ve Katar arasındaki ticari faaliyetleri hakkında bilgi verdi. Göksu, açıklamasında Türk inşaat şirketlerinin Katar'daki alt yapı projelerine destek verdiğini söyledi.

Türk inşaat şirketlerinden Katar'daki altyapı projelerine 18 milyar dolardan fazla katkı!

Türk inşaat şirketlerinin, 2002'den bu yana Katar'daki altyapı projelerine 18 milyar dolardan fazla katkı sağladığını

Katar'ın Türkiye’de inşaat yatırımları arttı!

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç yaptığı açıklamada, Katar'ın Türkiye’de son yıllarda özellikle finans, perakende, enerji, tarım ve inşaat gibi stratejik sektörlerde yatırımlarını artırdığını söyledi.

Katar, Somali'deki Hobyo Limanı inşaat projesine start verdi!

Katar yönetimi, Somali'nin Galmudug eyaletindeki Hobyo Limanı inşaat projesi için düğmeye bastı.

Irak, Katar ile inşaat alanında iş birliği yapmak istiyor!

Katar'ın zor şartlar karşısındaki aklı selim tutumundan övgüyle bahseden Irak Başbakanı Adil Abdulmehdi, Katar ile çeşitli alanlarda özellikle de ekonomi, inşaat, yatırım ve hizmet alanlarında iş birliği yapmak istediklerini belirtti.

Karan için inşaat firmalarından 2 milyon TL'lik teklif!

Fahriye Evcen-Burak Özçivit çiftinin oğulları Karan’ın fotoğrafı için Katar ve Özbekistanlı inşaat firmaları 2 milyon TL teklif etti.

Katar'daki 220 milyar dolarlık inşaatı Türk firmaları yapar!

Ekonomi Bakanı Nİhat Zeybekci, Türkiye ile Katar arasında ticaretin arttırılması için düzenlenen toplantıda konuştu. Zeybekci, Katar'daki 220 milyar dolarlık inşaatı Türk firmalarının yapabileceğini ifade etti.

Tekfen İnşaat'tan Katar'a 200 milyon dolarlık proje!

Tekfen İnşaat Katar'da Doğu Endüstriyel Yolu inşaatı işi kapsamında 200 milyon dolarlık proje yapacak. Proje 27 ayda tamamlanacak.

İnşaat sektöründe Körfez endişesi!

Körfez ülkeleri tarihsel olarak Türk müteahhitlik sektörünün en önemli pazarlarından. Katar krizi, kısa zamanda çözüme kavuşmazsa, inşaat ve inşaat malzemeleri sektörünün etkileneceği söyleniyor.

Körfez'de Türk inşaat yatırımları azalacak mı?

Katar krizi Türkiye’deki yatırımcıları endişelendiriyor. Türkiye’de hız kazanan müteahhitlik sektörünün Körfez'de inşaat projelerinin askıya alınmasıyla yavaşlaması bekleniyor.

katar inşaat Haberi

katar inşaat

Türkiye İhracatçılar Meclisi'nin (TİM) düzenlediği ve Ekonomi Bakanlığı tarafından desteklenen organizasyonla Katar'ın başkenti Doha'ya gelen 18 inşaat yan sanayi firmasının temsilcileri, Katarlı sanayicilerle bir araya gelip ülkedeki yatırım imkanlarıyla ilgili ön görüşmelerde bulundu.


Türk yatırımcıların Katar ziyaretiyle ilgili AA'ya değerlendirmede bulunan İstanbul Demir ve Demir Dışı Metaller İhracatçılar Birliği (İDDMİB) Yönetim Kurulu Üyesi Serdar Urfalılar, "Katar'da, 2022 Dünya Kupası'ndan ötürü inşaat sektöründe ciddi bir hareketlenme bekleniyordu zaten. Bu ziyaretimizde de pek çok inşaatın hızla devam ettiğini gördük. Bu talep giderek artacak" dedi. 


Urfalılar, Türk sanayicilerin yükselen Katar piyasasından çok daha fazla pay alması için harekete geçtiklerini belirterek, "Türk sanayicilerin daha çok pay alması için 18 firmanın temsilcileriyle Katar'a geldik. Buradaki görüşmelerimiz çok olumlu geçti. 140 Katarlı firma bizlerle görüşmeye geldi" şeklinde...