13 / 05 / 2024

katar türk okul

katar türk okul

Katar'da eğitim verecek ilk Türk Okulu, başkent Doha'da bugün açılacak. Okul, 11 bin metrekarelik bir alanda 2 yılda inşa edildi.

Sınıf geçme puanı, Türkçe için 70 diğer dersler için 50'ye yükseltildi

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliğinde yapılan değişiklikle, daha önce kırk beş olan sınıf geçme puanı Türkçe dersi için yetmişe, diğer dersler için elliye çıkarıldı. İşte detaylar...

Türk inşaat sektörü krizi çözmek için ibreyi Katar'a çevirdi

Türk gayrimenkul şirketleri Dünya Kupası öncesi Katar'da yatırımcı arayışına çıktı. Türkiye'de artan inşaat maliyetleri nedeniyle çözüm arayışında olan sektör Katar'ın elit kesimine proje beğendirmek için yarışa girdi. İşte detaylar...

Türk müteahhitler Katar'da 19,1 milyar dolarlık proje üstlendi!

Türk gayrimenkul şirketleri, İstanbul Ticaret Odası (İTO) önderliğinde Cityscape Katar Gayrimenkul ve Yatırım Fuarı'na (Cityscape Qatar 2022) çıkarma yaptı.

Türk müteahhitlere kamu ihalelerinde öncelik talebi!

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Başkanı Nail Olpak, "Türk müteahhit ve müşavirlik firmalarının Irak'ın altyapı, hastane, okul, kamu binaları gibi projelerinde daha fazla yer almaları için, rekabet şartları içinde, pozitif ayrımcılık talebimizin olduğunu ifade etmek istiyorum" diye konuştu.

Türk müteahhitlere Madagaskar'dan davet!

Madagaskar, Türk şirketleri büyük fırsat oluşturuyor. Madagaskar Cumhuriyeti, gelecek yıllar içerisinde en az 7 milyar dolarlık yol, hastane, okul, ulaşım, sosyal konutun da içinde yer aldığı altyapı hizmeti gerçekleştirecek.

Türk müteahhitlerin Suudi Arabistan heyecanı!

Suudi Arabistan ve müttefiklerinin Katar'a ambargoyu kaldırması, bölgede fiili boykotla karşı karşıya olan ve milyarlarca dolarlık kayıp yaşayan Türk iş dünyasının da heyecanlanmasına neden oldu. TMB Başkanı Mithat Yenigün, konuya ilişkin açıklamalarda bulundu.

Türk-Katar koleji kuruluyor!

Özel Antalya Koleji, Katar’da Türk - Katar Koleji’ni kurmak için düğmeye bastı. Kolejin 2021 yılı sonunda açılması planlanıyor.

Türk inşaat şirketlerinden Katar'daki altyapı projelerine destek!

Türkiye'nin Doha Büyükelçisi Dr. M. Mustafa Göksu, Türkiye ve Katar arasındaki ticari faaliyetleri hakkında bilgi verdi. Göksu, açıklamasında Türk inşaat şirketlerinin Katar'daki alt yapı projelerine destek verdiğini söyledi.

Türk inşaat şirketlerinden Katar'daki altyapı projelerine 18 milyar dolardan fazla katkı!

Türk inşaat şirketlerinin, 2002'den bu yana Katar'daki altyapı projelerine 18 milyar dolardan fazla katkı sağladığını

Türk Kızılaydan Cerablus’a yetim kompleksi!

Çalışmalarına devam eden Türk Kızılay, Fırat Kalkanı Harekatı’yla terörden arındırılan Cerablus ilçesinde cami, okul, sosyal tesis ve konutlardan oluşan yetim kompleksi inşa etti.

Hayırsever Türk doktor Afganistan'da okul inşa ettirdi!

Hayırsever Türk doktor Metin Külünk, Afganistan'ın Cevizcan şehrinde 1500 öğrencinin faydalanacağı 16 derslikli okul inşa ettirdi.

Türk yatırımcılar gözlerini Katar’a çevirdi!

2022'de FIFA Dünya Kupası'nın Katar'da gerçekleştirilecek olması, tüm dünyada olduğu gibi Türk yatırımcıların da gözlerini Katara çevirmesine neden oldu. Peki Katar’da yeni dönemde hangi iş alanlarında fırsatlar var? 

Türk yapı sektörü Project Qatar Fuarı’nda boy gösterecek!

Son yıllarda müteahhitlik sektörünün en canlı piyasalarından biri haline gelen Katar pazarına büyük önem veren Türk Yapı Malzemeleri Sektör Kurulu, Doha’da düzenlenecek olan Project Qatar Fuarı’na katılacak.

katar türk okul Haberi

katar türk okul

Katar'da eğitim verecek ilk Türk Okulu, başkent Doha'da bugün açılacak. Türk Okulu, Türk Milli Eğitim Bakanlığına bağlı ve Türkiye'nin Doha Büyükelçiliği gözetiminde faaliyet gösterecek. 350 öğrenci kapasiteli ve modern donanımlara sahip olan Türk okulu, 11 bin metrekarelik bir alanda 2 yılda inşa...