29 / 04 / 2024

Türk müteahhitlere Madagaskar'dan davet!

Türk müteahhitlere Madagaskar'dan davet!

Madagaskar, Türk şirketleri büyük fırsat oluşturuyor. Madagaskar Cumhuriyeti, gelecek yıllar içerisinde en az 7 milyar dolarlık yol, hastane, okul, ulaşım, sosyal konutun da içinde yer aldığı altyapı hizmeti gerçekleştirecek.



Önümüzdeki yıllarda en az 7 milyar dolarlık altyapı hizmetine ihtiyaç duyulacağını söyleyen Madagaskar, Türk şirketleri büyük fırsat oluşturuyor. 

Akşam'dan Özgül Öztürk'ün haberine göre; 15 milyar dolarlık GSMH ve toplam 28 milyon nüfusu bulunan Madagaskar Cumhuriyeti, gelecek yıllar içerisinde en az 7 milyar dolarlık yol, hastane, okul, ulaşım, sosyal konutun da içinde yer aldığı altyapı hizmeti satın almayı planlanıyor.

Türk müteahhitlere Madagaskar dan davet!

TÜRKLERE GÜVEN TAM

Afrika Kıtası'ndaki bir ada devleti olarak bilinen ülkenin Türk müteahhitleri için ciddi fırsatlar oluşturduğundan bahseden DEİKTürkiye-Afrika İş Konseyleri Koordinatör Başkanı ve DEİKTürkiye-Madagaskar İş Konseyi Başkanı Yalçın Kıroğlu, "Madagaskar yönetimi, inşaat işlerinde Çinli şirketler yerine Türklere güveniyor. Bu nedenle Türk müteahhitlerin bu pazarda ciddi projeler alacağını düşünüyorum" ifadelerini kullandı. Yüzyıllar boyunca Avrupa ülkelerinin sömürüsü altında bulunan Madagaskar'ın bu nedenl sonucunda hiç bir gelişme yaşanmadığından bahseden Kıroğlu, şu ifadeleri kullandı:

54 ÜLKEYE KAPI AÇACAK ANLAŞMA

Afrika kıtasında bulunan 55 ülkeden 54'ü tarafından imzalanan Afrika Kıtasal Serbest Ticaret Bölgesi Anlaşması'yla (AfCFTA) Afrika ticaretinde sınırların ortadan kalkacağını söyleyen Yalçın Kıroğlu, şu ifadeleri kullandı: "Böylece Afrika'daki 54 ülke kendi aralarında gümrüksüz ürün ihraç edebilecek. Türkiye'den herhangi bir şirket bir Afrika ülkesine yatırım yaptığında bu anlaşma sayesinde 2.6 trilyon dolar Gayri Safi Yurtiçi Hasılaya sahip ve 1.2 milyar nüfusa doğrudan ulaşabilecek."

Türk müteahhitlere Madagaskar dan davet!

OTEL DE YAPARIZ

Türkiye, THY tarafından Madagaskar'a haftada 3 kez uçuş seferi gerçekleştiriyor. Madagaskar'ın Cennet Adası olan Mauriutus Adası'na 40 dakika mesafe uzaklıkta bulunduğundan bahseden Yalçın Kıroğlu, "Bu ülkenin turizm potansiyeli yeterli otel olmadığı için değerlendirilemiyor. Ülkede yeterli teşvik sağlanırsa Türk yatırımcılar buraya otel de yapabilir" ifadelerini kullandı.


Geri Dön