26 / 11 / 2024

katar yabancı inşaat işçiler

katar yabancı inşaat işçiler

Uluslararası Ticaret Sendikaları Konfederasyonu (ITUC), Katar'da dünya kupası hazırlıkları kapsamında inşa edilen yapılarda çalışan işçilerin çalışma koşullarını eleştirdi. Raporda işçilerin kötü şartlarda yaşadığı öne sürülüyor...

Ünlü gayrimenkul uzmanı açıkladı: Yabancı fonlar Türk borsasında Teknoloji ve inşaat hisseleri almaya başladı!

İş insanı, Gayrimenkul Uzmanı Murat Gültekin, resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda yabancı fonların Türk borsasında Teknoloji ve inşaat hisseleri almaya başladığını söyledi.

Güney Kıbrıs’ta inşaat sektörüne İsrailli gayrimenkul alıcıları yön veriyor!

Güney Kıbrıs’ta emlak piyasasında alıcıların yüzde 45’lik kısmını yabancı uyrukluların oluşturduğu, Ruslardan sonra bu piyasaya yatırım yapan 2. en büyük grup olan İsrailli gayrimenkul alıcılarının inşaat sektörüne yön verdiği belirtildi.

Yabancılar için 'ikamet yasağı' krize neden oldu! İnşaat ve emlak firmaları kapısına kilit vurdu!

Alanya'nın 4 büyük mahallesinde yabancılar için uygulanan 'ikamet yasağı' ekonomik ve sosyal krize neden olurken, birçok inşaat ve emlak firmaları kapısına kilit vurdu.

Fidan, ‘MİT ve Dışişleri takipte’ demişti! KKTC’de inşaat sektöründe yabancılara yap-sat yasağı!

KKTC’de inşaat piyasasına son zamanlarda yabancı ilgisinin artması, Kıbrıs Türkleri arasında önce “Fiyatlar yükseliyor. Çocuklarımıza konut alamıyoruz” tartışmalarına, İsrail-Hamas çatışmasıyla da “Yahudiler Kıbrıs’ı satın alıyor” iddialarına neden oldu. Olayın ardından yeni bir gelişme yaşandı.

Türk inşaat sektörü krizi çözmek için ibreyi Katar'a çevirdi

Türk gayrimenkul şirketleri Dünya Kupası öncesi Katar'da yatırımcı arayışına çıktı. Türkiye'de artan inşaat maliyetleri nedeniyle çözüm arayışında olan sektör Katar'ın elit kesimine proje beğendirmek için yarışa girdi. İşte detaylar...

BAE inşaat sektöründe yatırımlarını azaltıyor!

Yabancı yatırımcıları ülkesine çekmek için Suriye ile yarışa giren BAE inşaat ve emlak sektöründeki yatırımlarını azalttı. 

Özbekistan'da en çok yatırım yapılan sektörlerden biri inşaat!

Geçen yıl Özbekistan’da en çok şirket kuran ülke Türkiye oldu. Ülkede, yabancı iş adamları en fazla sanayi, ticaret, inşaat ve tarım sektörlerine yatırım yaptı.

Türkiye, Katar'da 18,6 milyar dolar inşaat yatırımı yaptı!

Türkiye ve Katar iş birliği 2020 senesinde koronavirüs salgınına rağmen büyümeye devam etti. Türk inşaat firmaları 2020'de Katar'da 18,6 milyar dolarlık yatırım gerçekleştirdi. 

İnşaat sektöründe büyük atılım!

Türkiye ekonomisinin lokomotif sektörü olan inşaat, son 25 yılda şaha kalktı. 1999 Marmara depreminin ardından inşaat ve konut sektörü büyük bir dönüm noktası yaşadı. Markalı konut, kentsel dönüşüm, sosyal konut, yabancıya satış gibi gelişmelerde sektör şahlandı.

Türk inşaat şirketlerinden Katar'daki altyapı projelerine destek!

Türkiye'nin Doha Büyükelçisi Dr. M. Mustafa Göksu, Türkiye ve Katar arasındaki ticari faaliyetleri hakkında bilgi verdi. Göksu, açıklamasında Türk inşaat şirketlerinin Katar'daki alt yapı projelerine destek verdiğini söyledi.

Türk inşaat şirketlerinden Katar'daki altyapı projelerine 18 milyar dolardan fazla katkı!

Türk inşaat şirketlerinin, 2002'den bu yana Katar'daki altyapı projelerine 18 milyar dolardan fazla katkı sağladığını

Katar'ın Türkiye’de inşaat yatırımları arttı!

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç yaptığı açıklamada, Katar'ın Türkiye’de son yıllarda özellikle finans, perakende, enerji, tarım ve inşaat gibi stratejik sektörlerde yatırımlarını artırdığını söyledi.

Özbekistan'da inşaat sektöründe 824 yabancı şirket faaliyet gösteriyor!

Türkiye, Özbekistan'da yabancı sermayeyle en çok şirket kuran ülkeler listesinde 3'üncü sırada yer aldı. Özbekistan Devlet İstatistik Komitesi'nden yapılan açıklamada ülkede faaliyet gösteren 824 yabancı sermayeli işletmelerin, inşaat sektöründe faaliyet gösterdikleri belirtildi...

katar yabancı inşaat işçiler Haberi

katar yabancı inşaat işçiler


Uluslararası Ticaret Sendikaları Konfederasyonu (ITUC), Katar'da dünya kupası hazırlıkları kapsamında inşa edilen yapılarda çalışan işçilerin çalışma koşullarını eleştirdi. 


ITUC, konuyla ilgili raporunda, ülkedeki yabancı işçilerin izbe yerlerde yaşadığı, vadedilen maaşların altında uzun çalışma saatlerine maruz bırakıldıklarını öne sürdü. 


Dünya kupası başlayana kadar 4 bin işçinin hayatını kaybedeceği ileri sürülen raporda, işçilerin çok düşük ücret ve yaşam standartları altında çalıştıkları, işverenlerinin ayrılmalarına izin vermediği için çalışmaya mecbur tutuldukları, yaklaşık bir milyon işçinin kamplara yerleştirileceği ve kefalet sistemi altında işverenleri tarafından pasaportlarının ellerinden alınacağı belirtildi. 


Raporda, ITUC Genel Sekreteri Sharan Burrow'un, dünya kupası maçlarının yapılacağı statlardan Vakra Stadyumu'nun inşaatında çalışan 38 işçinin, Vakra Spor Kulübü'ne ait stadın tribünlerinin altında konakladığını gördüğü belirttiği ifade edildi.


-Katar'ın rapora yanıtı


Öte yandan, Katar'ın dünya kupasıyla ilgili hazırlıklarını yürüten komite,...