30 / 04 / 2024

Katı olan hersey projesi

Katı olan hersey projesi

Mimarlık, kent araştırmaları alanlarında işler üreten Cem Kozar ve Işıl Ünal'ın ortaklığında 2009'da kurulan PATTU tarafından tasarlanan 'KATI OLAN HER ŞEY' projesi, Haziran ayının başında İstanbul Modern'in bahçesinde uygulanacak.

Kıdem tazminatı resmen dibi gördü! Son 40 yılın en düşük seviyesinde!

Kıdem tazminatı günden güne erimeye devam ediyor. 1982’de asgari ücretin 7,5 katı, 1992’de de 5,7 katı olan kıdem tazminatı tavanı, temmuzda asgari ücretin 1,75 katına kadar gerileyerek, son 40 yılın en düşük seviyesini gördü.

Kat irtifakı tapu ne demek? Konutta Kat irtifakı ne demek? Kat irtifakı olan ev alınır mı?

Son zamanlarda konut alıcıları arasında merak uyandıran konulardan biri 'kat irtifakı tapusu' oldu. Peki, kat irtifakı olan ev alınır mı? Kat irtifaklı daire kiraya verilir mi? Kat mülkiyeti ve kat irtifakı arasındaki fark nedir?  İşte ayrıntılar...

Rusya'nın en büyük borsasında Türk Lirası'na olan talep 17 kat arttı!

Rusya’nın en büyük borsası olan Moskova Borsası’nda Türk Lirası’na ilişkin talebin 2022 yılında geçen yıla kıyasla 17 kat arttığı açıklandı.

İmar barışı için 7 milyon 285 bin vatandaş başvuru yaptı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, 17 senede 147 milyar lira deprem vergisi toplandığını, bunun 8 katı olan 1,21 trilyon liranın deprem bölgelerine ve depremzede vatandaşlara harcandığını belirtti.

İzmit Belediyesi Meclisi’nden Ekşi ailesinin arazisi için imar değişikliği!

İzmit Belediye Meclisi Toplantısı’nda Ekşi ailesinin İzmit Yahya Kaptan Mahallesi'ndeki arsa için imar planı değişikliği teklifi oy birliğiyle geçti. İmar planına göre;  Ekşi ailesinin arsasında dört kat olan imar izni sekiz kata çıkmış oluyor ve çatı katı yapılmasına ise izin verilmiyor.

Avukat Enver Alcan yıkım kararı olan villası için imar barışına katıldı! 

Avukat Enver Alcan, yıkım kararı olan villası için imar barışına katıldı.Villası için 229 bin lira ödeme yaptı. Ödediği parayı evin eski sahibi Mehmet Hattat’tan almak için dava açtı.

New York'taki Türkevi Binası 35'inci kata ulaştı!

New York Manhattan'da yapımı devam eden Türkevi inşaatı son katı olan 35. kata ulaştı. İnşaatın son aşamasınına ulaşması nedeniyle düzenlenen törene Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu katıldı.

İmarda 5-6 kat görünüp yerinde 8-10 kat olan binalar var!

İstanbul Kartal'da çöken binanın ardından açıklamalar yapan "İmarda 5-6 kat görünüp yerinde 8-10 kat olan binalar var. Bunların tespitlerini yapacağız. Şu an önceliğimiz göçük altındaki vatandaşlarımızın hayatı" diye açıklama yaptı. 

TMSF Asya Katılım Bankası'na ait olan fabrikayı satışa çıkardı!

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) hisseleri Asya Katılım Bankası`na ait olan fabrikayı satışa çıkardı.

Dumankaya Çayırova projesinde imar değişikliği mi yapıldı?

Kocaeli'nin Çayırova İlçesi Akse Mahallesi'nde, Dumankaya Şirketi'nin 150 dönümlük arazide yapacağı inşaat için Nisan ayında imar değişikliği yapıldı. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi arazinin imarını değiştirerek 6 kat olan yüksekliği 12 kata çıkardı ve şirkete kolaylık sağladı.

İzmir Bayraklı'nın 2 mahallesine yeni imar planı!

İzmir Bayraklı'nın Tepekule ve Çay mahalleleri için hazırlanan yeni imar planları Büyükşehir'den onay bekliyor. İmar planları bitişik nizamda 3 ve 4 kat olan yapılaşma hakkını, parsellerin birleştirilmesi şartıyla 7-10 kata çıkarıyor.

Antasya Residence'ın kaba inşaatı tamamlandı!

2015 Ekim ayı sonunda tamamen bitirilmesi planlanan Antasya Residence’ta kaba inşaatın tümü tamamlandı. Son kat olan 45. katın bitirilmesiyle tüm mimari kurgu tüm unsurlarıyla kendini gösteriyor.

Ümraniye Antasya Residence'ta teslimler Ekim'de!

Ant Yapı'nın İstanbul Ümraniye inşa ettiği Antasya Residence projesinde teslimlerin ekim ayında yapılması planlanıyor. Proje inşaatında son kat olan 45'inci kata ulaşıldı.

Katı olan hersey projesi Haberi

Katı olan hersey projesi

2015 yazı boyunca her yaştan müze ziyaretçisi tarafından, müzenin özellikle gençlere yönelik düzenleyeceği etkinlikler için kullanılacak. PATTU, haziranda ziyarete açılacak projesini, bölgenin endüstriyel tarihinden beslenen, hem geçmişe dair bir hatırlatma hem de yakında yeniden değişecek olan bölgenin geleceğine dair bir bildiri olarak nitelendiriyor. Seçici Kurul Başkanı Suha Özkan, PATTU'nun önerisindeki esin kaynağının, Galataport olarak anılan bölgenin fiziki, toplumsal ve endüstriyel tarihi olduğunu belirtti. YAP İstanbul Modern Seçici Kurul üyesi ve MoMA Küratörü Pedro Gadanho ise projenin bölgenin değişken tarihine dair şiirsel bir kurgusu olduğunu vurguladı. 



New York'tan Seul'e Kazanan tasarımların yanı sıra uluslararası YAP: Yeni Mimarlık Programı'na katılan tüm finalistlerin geliştirdiği öneriler ortak bir sergiyle İstanbul Modern, MoMA PSİ (New York), MAXXI (Roma), CONSTRUCTO (Santiago) ve MMCA (Seul)'da izleyiciyle buluşacak....