29 / 04 / 2024

Katlar alanı hesaplama

Katlar alanı hesaplama

Katlar alanı hesaplaması, Yeni İmar Yönetmeliği kapsamında yeniden düzenleniyor. Peki, katlar alanı nasıl hesaplanır? İşte katlar alanı hesabı 2018..

Katlar alanı hesabına dâhil edilmeyen alanlar!

Kask hesabıyla, inşaatına başlanacak bir yapının kesin sınır ve kat sayıları belirliyor. Söz konusu KAKS değeri parselin bilgilerini içeriyor. İşte, katlar alanı hesabına dâhil edilmeyen alanlar!

Emekliler dikkat: Kök maaşınızı hemen hesaplayın! 7 bin 500 lira alan emeklilerin kök maaşları ne kadar? 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dün emeklilere verdiği ikramiye müjdesinin ardından, emekli kök maaş hesaplama yeniden gündem oldu. Peki 7 bin 500 lira alan emeklilerin kök maaşları ne kadar?

İnşaat yapanlar, yapacak olanlar dikkat! Otoparktan, konut alanına kadar birçok değişiklik yapıldı!

İnşaat yapanlar ve yapacak olanlar için çok önemli bir haber geldi. Yönetmelikte yapılan değişiklikle bodrum katlarına yapılacak zorunlu otoparktan, ofislerin konut alanına dönüştürülmesine kadar birçok değişiklik yapıldı.

DASK prim hesaplama nasıl yapılır?

DASK yani Zorunlu Deprem Sigortası, meskenleri deprem ve deprem sonucu meydana gelen afetlerin maddi zararlarını teminat altına alan bir sigorta türüdür. Peki, DASK prim hesaplama nasıl yapılır? İşte tüm detaylar...

Marina Ankara'nın bahçe katları satışa çıktı!

Marina Ankara projesinde yer alan bahçe katları 0.99 faiz oranı ve 84 ay taksitle satışa çıktı.

3 bin 500 TL alan çalışan ne kadarlık konut kredisi çekebilir? 

Bankalar tarafından uygulanan konut kredisi kampanyaları vatandaşları ev almaya yöneltti. Konut satın almak isteyen birçok vatandaş maaşına göre verilecek konut kredisi için hesaplama yapıyor. Peki, 3 bin 500 TL maaş alan çalışan ne kadar konut kredisi çekebilir? İşte detaylar...

Ev vergisi hesaplama örneği 2021!

Türkiye sınırlarında içerisinde yer alan gayrimenkuller için emlak vergisi ödemeleri gerekiyor. Vergi mükellefleri 2021 yılında, vergilerini en az yüzde 9,11 oranında zamlı ödeyecek. İşte ev vergisi hesaplama örneği 2021...

Metrika Investments, Neva Towers'ın 56 bin 158 metrekarelik ofis katlarını satın aldı!

Rusya'nın önde gelen ticari gayrimenkul yatırım fonları arasında yer alan Metrika Investments, Rönesans’ın Moscow City'de hayata geçirdiği Neva Towers'ın toplam 56 bin 158 metrekarelik ofis katlarını satın aldı.

Sit alanında kaçak katlar bir bir çıkılıyor!

Birinci derece sit alanı ilan edilen bölgelerde kaçak yapılaşma hızla artıyor. Kapadokya'nın en önemli yerlerinden olan Güvercinlik Vadisi'nde kaçak inşaatın önüne belediye tabelası asan kişi 3’üncü katı da çıktı.

Mahall Bomonti İzmir'de yeni katlar satışa çıkarıldı!

Yoğun talep üzerine, Mahall Bomonti İzmir'in 29 ila 39’uncu katları arasında yer alan daireler de satışa açıldı...

Katlar alanı hesabı 2018!

Katlar alanı hesaplaması, Yeni İmar Yönetmeliği kapsamında yeniden düzenleniyor. Peki, katlar alanı nasıl hesaplanır? İşte katlar alanı hesabı 2018..

Bağımsız bölüm net alanı hesaplama 2017!

Bağımsız bölüm net alanı hesaplamalarına bağımsız bölümün bazı alanları dahil edilmiyor. Peki, son yönetmeliğe göre bağımsız bölüm net alanı nasıl hesaplanır?

Bağımsız bölüm brüt alanı hesaplama 2017!

Bir bağımsız bölümün alanı brüt ve net olmak üzere iki şekilde hesaplanabiliyor. Peki, bağımsız bölüm brüt alanı nasıl hesaplanır?

Katlar alanı hesabına dahil edilmeyen kullanımlar!

Katlar alanı sayısı yapının inşa edilen tüm kat alanlarının toplamının imar parseli alanına oranı oluyor. Peki, katlar alanı hesabına dahil edilmeyen kullanımlar nelerdir?

Katlar alanı hesaplama Haberi

Katlar alanı hesaplama

Katlar alanı hesaplaması, Yeni İmar Yönetmeliği kapsamında yeniden düzenleniyor. Bilindiği üzere katlar alanı; bodrum kat, asma kat, çatı arası piyesi ve açık/kapalı çıkmalar dâhil, kullanılabilen bütün katların, katlar alanına dâhil edilmeyen alanları çıktıktan sonraki alanları toplamı oluyor. 


Kullanılabilen alanlar deyimi; konut, işyeri, eğlence ve dinlenme yerleri gibi oturmaya, çalışmaya, eğlenmeye, dinlenmeye veya ibadet etmeye ayrılan alanları ifade ediyor.


Tamamen toprağın altında kalması nedeniyle; 22 nci madde uyarınca emsal hesabına konu edilmeyen alanlar ile kat adedine konu edilmeyen katların hiç bir cephesi kazı ve tesviye yapılarak açığa çıkarılamıyor.


Emsal hesabına dâhil edilmeyen alanlar, proje değişikliği ile imar planındaki veya bu Yönetmelikle belirlenen emsal değerini aşacak şekilde emsal hesabına konu alan haline getirilemiyor, müstakil bağımsız bölüm haline dönüştürülemez ve kat mülkiyeti tesis edilemiyor.


Uygulama imar...