27 / 04 / 2024

kaya gazı nedir

kaya gazı nedir

Kaya gazı üretiminin doğalgazı ucuzlattığı ABD ile rekabet edilmek ve Rus doğalgazına olan bağımlığını azaltmak için çalışan Avrupa, kaya gazı için çevreci etkilerle hazırlanan mevzuatını baştan aşağı değiştiriyor.

Kaya gazı mucize mi, hayal mi?

Jale Özgentürk 'ün haberine göre Gürcan Gülen Türkiye 'de kaya gazı için fizibl demenin henüz erken olduğu görüşünde. En büyük kaynağın Güneydoğu Anadolu ve Trakya olduğunun tespit edildiğini söylüyor.

Ergin Kaya Kimdir?

Ergin Kaya kimdir? Ergin Kaya’nın mesleği nedir? Ergin Kaya hangi üniversiteden mezundur? İşte detaylar!

Tanju Kaya Kimdir?

Tanju Kaya kimdir? Tanju Kaya’nın mesleği nedir? Tanju Kaya hangi üniversiteden mezundur? İşte detaylar!

Erol Kaya Kimdir?

Erol Kaya kimdir? Erol Kaya’nın mesleği nedir? Erol Kaya nereden mezundur? İşte detaylar!

Doğal Gaz Tüketim Desteği nedir? Doğalgaz destek parası ne kadar? 2022 doğalgaz desteği kimlere verilecek?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, faturasını ödemekte zorlanan ihtiyaç sahibi haneleri kapsayan Doğal Gaz Tüketim Desteği kış dönemi ödemelerinin başladığını açıkladı. Peki Doğal Gaz Tüketim Desteği nedir? Doğalgaz destek parası ne kadar? 2022 doğalgaz desteği kimlere verilecek?

Doğal gaz desteği nedir, ne değildir? Düzenlemede çalışanları bekleyen büyük tehlike ne?

Doğal gaz yardımı ile ilgili düzenleme yürürlüğe girdi ancak bu konuda çalışanlarda "devlet tarafından herkese 1000 TL ödeneceği" algısı oluştu. Oysa işin aslı hiç de sanıldığı gibi değil! Üstüne üstlük çalışanın aleyhine gelişebilecek bir risk de söz konusu.

Türkiye'nin doğal gaz depolarındaki son durum nedir?

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, doğal gaz da yüzde 80 oranında sübvansiyon uygulandığını belirtti ve “100 liralık bir faturanın 80 lirasını biz devlet olarak karşılıyoruz" diye konuştu.

Habertürk yazarı Sarıkaya Recep Tayyip Erdoğan'ın 'sürprizini' açıkladı!

Habertürk yazarı Muharrem Sarıkaya, Erdoğan'ın açıklayacağı söylenen doğal gaz yatağının Tuna-1 ve Kıyıköy'de olduğunu söyledi.

Türkiye'nin ilk kaya gazı kuyuları açıldı!

Türkiye'nin ilk kaya gazı kuyuları Diyarbakır'ın Silvan İlçesi'ne bağlı Sarıbuğday ve Bağdere köylerinde açıldı. Çevreciler, suya konulan kimyasal maddelerin çevreye büyük zarar verdiğini öne sürüyor.

Geçici gaz kapama nedir?

İGDAŞ’a yapılacak abonelik talepleri; bağımsız bölüm maliki, binanın veya tesisin sahibi ya da bunların yetkili temsilcilerince yapılıyor. Peki, doğalgaz abonesinin gazı nasıl kesilir? Geçici gaz kapama nedir?

Türkiye'nin 7 yıllık gazı hazır!

Boğaziçi Üniversitesi Öğretim Üyesi, Uluslararası Enerji Ekonomisi Birliği Seçilmiş Başkan Prof. Dr. Gürkan Kumbaroğlu, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde yedi yıllık tüketime denk gelen kaya gazı potansiyeli olduğunu bildirdi

Doğalgaz sabit ödeme sistemi nedir?

İGDAŞ’ın abonelerine sunduğu bir avantaj, bir ödeme kolaylığı olarak nitelendirilen doğal gaz sabit ödeme sistemi nedir? Doğalgaz sabit ödeme sistemi nasıl çalışır? Sistemin avantajları nelerdir?

Avrupa, kaya gazı için hazırlanan mevzuatını değiştiriyor!

Kaya gazı üretiminin doğalgazı ucuzlattığı ABD ile rekabet edilmek ve Rus doğalgazına olan bağımlığını azaltmak için çalışan Avrupa, kaya gazı için çevreci etkilerle hazırlanan mevzuatını baştan aşağı değiştiriyor.

ABD’li enerji devi Exxon Doğu’da gaza gelecek!

ABD’li enerji devi Exxon Doğu’da gaza gelecek. ABD’li ExxonMobil, Güneydoğu ve Trakya’da kaya gazı arayacak. Kaya gazıyla ExxonMobil’in yanı sıra Avrupalı ve Kanadalı şirketler de ilgili.

kaya gazı nedir Haberi

kaya gazı nedir


İngiltere merkezli King's College Üniversitesi'ndeki Avrupa Enerji ve Kaynak Güvenliği Merkezi Başkan Yardımcısı Frank Umbach, konuya ilişkin AA muhabirine yaptığı değerlendirmede, Avrupa'da kaya gazıyla ilgili en büyük sorunun şu anda yerin altında değil "yerin üzerinde" olduğunu söyledi.


Avrupa'nın yerin 2-5 kilometre altındaki kayaların, yatay döşenen borulardan yüksek basınçla püskürtülen suyla çatlatılmasıyla kaya gazı çıkartılması tekniğine dair tecrübeye sahip olmadığını belirten Umbach, gereken sondaj ekipmanlarının da Avrupa'da bulunmadığının altını çizdi.


Almanya'daki yenilenebilir veya Fransa'daki nükleer enerji lobisinin de rakip bir enerji kaynağına sıcak bakmasını beklememek gerektiğini savunan Umbach, Avrupa gaz endüstrisinin bire kaya gazıyla ilgili olarak büyük görüş ayrılığı yaşadığını ifade etti.


Umbach, Avrupa'nın bir kısmının Gazprom ve Rusya'ya büyük oranda ve uzun vadeli kontratlarla bağlı olduğunu belirtti ve şöyle konuştu:

"Rusya bu avantajını,...