22 / 07 / 2024

kayaköyün adı kıyıköy mü olacak

kayaköyün adı kıyıköy mü olacak

Kayaköy'ün adı Kayı Köy olacak Kayaköy'ün isminin "Kayı Köy" olarak değiştirilmesini, bölge halkının referandumda vereceği oylar belirleyecek. Mart ayı toplantısında Kayaköy'ün isminin "Kayı Köy" olarak değiştirilmesi teklifi görüşüldü.

Uskumruköy'deki 57 dönümlük arazi el değiştirdi! Boğazdaki bedeli dev arazinin 50 ila 65 milyon dolar arasında!

Sumou Holding’in sahibi Ayedh Bin Farah Bin Al Mubarak Al Kahtani'nin Uskumruköy’de yer alan 57 dönümlük arazisinin, iş insanı Nihat Özçelik tarafından satın alındığı gündeme geldi. İşte detaylar...

1952 yılında İzmir'de 15 bin dönümlük çiftlik acele satışa çıkarılmış!

1952 yılında İzmir'de Adala barajına çok yakın konumda yer alan 15 bin dönümlük arazi içindeki çiftlik satılıkmış.

Ekrem İmamoğlu: 50 yıllık tapu sorunlarını çözdük, kentsel dönüşümü hızlandırdık!

2024 Yerel Seçimleri'ne sayılı günler kala İstanbul'da seçim çalışmaları tüm hızıyla devam ederken, Ekrem İmamoğlu yaptığı son dakika paylaşımında "50 yıllık tapu sorunlarını çözdük, kentsel dönüşümü hızlandırdık." dedi.

Otomobil devi Tesla'dan 5 milyar dolarlık yeni fabrika! 645 dönümlük arazide yükselecek!

Otomobil devi Tesla, Meksika fabrikası için Meksika'nın federal çevre bakanlığından gerekli arazi kullanım izinlerini aldı. Söz konusu fabrika 645 dönümlük arazide yükselecek.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Milli Emlak’tan ücretsiz alınan 100 dönümlük arsayı sattı!

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarafından, Kırklar Dağı konut mağdurları için Milli Emlak’tan satın aldığı 100 dönümlük arsayı sattığı iddia ediliyor.

Dünya Altın Konseyi'nden Türkiye açıklaması: Altına talep 10 yılın rekorunu kırdı!

Dünya Altın Konseyi tarafından yayımlanan üçüncü çeyreğe ilişkin verilere göre Türkiye'de altına olan talep son 10 yılın rekorunu kırdı.

TOKİ Sivas Yıldızeli projesi yarın ihaleye çıkıyor! Bu ilçeye 226 konutluk yeni proje geliyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın, Sivas projesi yarın ihaleye çıkıyor. Yıldızeli'nde yükselecek projede 226 konut yer alacak.

Borsada tüm zamanların rekoru kırıldı! BIST 100 endeksi nereye kadar yükselir? İşte en çok işlem gören hisseler!

Borsada yükseliş rüzgarı devam ediyor. BIST 100 endeksi, yüzde 1,16 prim yaparak günü 8 bin 236 puandan kapatırken, tüm zamanların rekorunu kırdı.  Altın ve dolarda ise stabil seyir sürüyor.

Dolar tüm zamanların rekorunu kırdı! Elinde 1 doları bile olanlar yaşadı!

Türkiye ekonomisine yönelik belirsizlikler artmaya devam ederken dolar/TL yukarı bugün yönlü hareketini hızlandırarak tüm zamanların rekorunu kırdı! Elinde 1 doları bile olanlar yaşadı! Peki bugün dolar ne kadar oldu? Dolar/TL kuru kaç lira?

1 doları olan bile yaşadı! Dolar bugün rekor kırdı! Doları olanlar çabuk bu rakama bakın!

28 Mayıs pazar günü gerçekleştirilen seçimlerden sonra, dün tarihin en yüksek seviyesine ulaşan dolar/TL kuru bugün tekrar rekor kırdı. 1 doları olan bile yaşadı! Dolar bugün rekor kırdı! Doları olanlar çabuk bu rakama bakın!

Altın son 120 günün en kötü haftasına imza attı!

Altın, ABD'de güçlü ekonomik verilerin Fed'in faizleri yükseltme olasılığını artırmasıyla yaşadığı değer kaybı sonrasında 120 günün en kötü haftasına imza attı. 

Marmara'da fayın kilidi kırıldı kırılacak! Uzmanlar bir bir açıkladı! Büyük İstanbul depremi geliyor...

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen iki depremin ardından yaşanan büyük yıkım gözleri Marmara'ya çevirdi. Marmara'da fayın kilidi kırıldı kırılacak! Uzmanlar bir bir açıkladı! Büyük İstanbul depremi geliyor...

Emlak Konut GYO, Florya'daki 40 dönümlük araziyi Galatasaray'a sattı! Tam 1 milyar 171 milyon 800 bin TL'ye!

Galatasaray, Florya'da Metin Oktay Tesisleri'nin yanındaki 40 dönümlük araziyi Emlak Konut GYO'dan satın aldı ve böylece büyük gelir sağlanması hedeflenen gayrimenkul projesi için büyük bir adım attı. İşte detaylar...

kayaköyün adı kıyıköy mü olacak Haberi

kayaköyün adı kıyıköy mü olacak

Fethiye Belediye Meclisi, Kayaköy'ün isminin "Kayı Köy" olarak değiştirilmesi teklifini görüşerek, değişikliğin referandumla yapılmasına karar verdi. Fethiye Belediye Meclisi mart ayı toplantısında Kayaköy'ün isminin "Kayı Köy" olarak değiştirilmesi teklifi görüşüldü. 


Belediye Meclisi İmar Komisyonu Başkanı Zafer Doğan, Kayaköy'ün ören yeri ile tanındığını, isim değişikliğinin turizm açısından sıkıntılı olabileceğini vurguladı. İnsanların "Kayı" ismine yavaş yavaş alışması gerektiğini belirten Doğan, "Bunun için etkinlikler yaparak yavaş yavaş değişim sürecini tamamlamak gerekir. Komisyon olarak referandum yapılmasını öneriyoruz" dedi. 

5 bin imza toplandı Meclis, isim değişikliği için referandum yapılmasına karar verdi. Toplantıda Keçiler Mahallesi'nin isminin "Karakeçililer" olarak değiştirilmesi de görüşüldü. Gündem maddesi, alınan görüşler sonucunda oy birliğiyle kabul edildi. 


Yörük Türkmen Tarihi Araştırmacısı Eren Fehmi Eroğlu, toplantının ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, köyün isim değişikliğiyle ilgili yaklaşık 5...