15 / 05 / 2024

Kayıtdışı ekonominin kayda alınmasında inşaat şirketlerinin rolü ne olur

Kayıtdışı ekonominin kayda alınmasında inşaat şirketlerinin rolü ne olur

Dünya Gazetesi'nin yazarlarından Erdoğan Kutlu bugünkü yazısında kayıtdışı ekonominin kayda alınabilmesi için inşaat şirketlerinin yapması gerekenlerden bahsetti. İşte Erdoğan Kutlu'nun o yazısı..

Ev sahipleri ve kiracılar dikkat: Kira kontratlarında yeni dönem başlıyor!

Milyonlarca vatandaşı etkileyecek yeni uygulamanın sinyalleri verildi. Hayata geçirilmesi planlanan e-kontrat uygulaması ile kira gelirlerinde kayıtdışılığın önlenmesi amaçlanıyor.

Manavdan kasaba, kuaförden doktora her yerde: Alışverişte IBAN dönemi başladı!

Bankaların POS komisyonları ve uzun geri ödeme süresi nedeniyle esnaf, IBAN ile ödeme almaya başladı. Birçok esnaf IBAN'lı tabelalar asmaya başladı. Ancak IBAN ile ticaretin kayıtdışı riskleri var işte detaylar...

Bağlar'da kayıtdışı iş yerleri ruhsatlandırıldı!

Diyarbakır Bağlar Belediyesi tarafından vergi dairesi ve esnaf odalarıyla ortaklaşa gerçekleştirdiği  denetimlerde tespit edilen 3 bin 400 iş yerinin yüzde 80’inin ruhsatlandırma ve vergilendirme işlemini gerçekleştirdi.

En fazla yetki belgesi İzmirli emlakçılarda!

TÜGEM İzmir Şubesi Başkanı Gülçin Okay, emlakçılıkta kayıtdışı çalışmaların önüne geçmek ve mesleğin itibarını yükseltmeyi planladıklarını anlatarak en fazla yetki belgesini İzmirli emlakçıların aldığını söyledi.

Gayrimenkulde kayıtdışı bilanço 4 milyon TL!

GABORAS Genel Müdürü İ. Kurtuluş Altun ve Moderatör Şehir Plancısı Hakan Gümüş gayrimenkul sektöründe kayıtdışı bilançonun 4 trilyon TL'ye ulaştığını açıkladı.

Fatih Şen: Günübirlik ev kiralamayın!

Bozyazı Turizm derneği Başkanı Fatih Şen kayıtdışı, kaçak günübirlik ev kiraya verenleri uyardı. Şen, ''Günübirlik ev kiralayanlara da kimAnchorlik bildirimi zorunluluğu bulunmaktadır'' dedi.

Belgesi olmayan emlakçılık yapamayacak!

Yeni yönetmelik gayrimenkul danışmanlığı sektöründe dengeleri değiştirecek. Artık yeterlilik belgesi olmayanlar bu işi yapamayacak. Düzenleme ile sektörde kayıtdışılığın büyük ölçüde Ortadan kalkması bekleniyor.

Kayıtdışı emlakçılar sektörü olumsuz etkiliyor!

FIrst Class Trust Union Gayrimenkul Danışmanlığı Yönetim Kurulu Başkanı Gülçin Okay, kayıtdışı emlakçıların, konut sektöründe gerek ekonomik gerekse de itibar anlamında ciddi kayıplara neden olduğunu söyledi. 

Kayıtdışı filminin çekimleri için Murat Atabarut'un evi kiralandı!

Başrollerini Erkan Petekkaya, Songül Öden ve Uğur Polat'ın paylaştığı 'Kayıtdışı' filmi için Mimar Murat Atabarut ve eşi Arzu Atabarut'a ait Polonezköy-Mahmut Şevket Paşa Köyü'ndeki sekiz odalı şato kullanılacak. Çift, 2 yıllığına kiraya verdikleri şato karşılığında 20 milyon euro kazanacak.

KDV indiriminden sonra tapu harcı da düşerse konut talebi patlar!

150 metrekareden büyük konutların KDV’si yüzde 18’den 8’e düşürüldü. İnşaat sektörü, indirimin sektörde kayıtdışını azaltıp büyük ev talebini artırmasını bekliyor. Sektör, "Tapu harcı da düşerse talep patlar" diyor.

Kentsel dönüşümde parsel engellenmeli!

GYODER Başkanı Aziz Torun, ''Evlerin fiyatları yüksek olduğu halde tapu işlemleri aşamasında kayıtlar bu rakamlar üzerinden yapılmıyor. Kayıtdışılık var. Kentsel dönüşümde parsel engellenmeli ve ada bazında yapılmalı."dedi.

Adana'da inşaatçılar, korsanlardan şikayetçi!

Adana ESOB'a bağlı Adana İnşaatçılar Esnaf Odası Başkanı Cuma Bozkurt, şehirde kayıtdışı binlerce inşaatçının çalıştığını belirterek, haksız rekabete karşı mücadele edilmesini istedi. İşte Bozkurt'un açıklamaları...

İnşaat şirketleri kayıtdışı ekonomiyi kayda almalı mıdır?

Dünya Gazetesi'nin yazarlarından Erdoğan Kutlu bugünkü yazısında kayıtdışı ekonominin kayda alınabilmesi için inşaat şirketlerinin yapması gerekenlerden bahsetti. İşte Erdoğan Kutlu'nun o yazısı..

Kayıtdışı ekonominin kayda alınmasında inşaat şirketlerinin rolü ne olur Haberi

Kayıtdışı ekonominin kayda alınmasında inşaat şirketlerinin rolü ne olur

Ekonominin adil ve sağlıklı bir şekilde büyümesi ancak ekonominin kayda alınması ile mümkün olabilmektedir. Kayıtdışı ekonomi nedeni ile Hazine'miz önemli oranda gelir kaybına uğramaktadır. Bu kayıplar nedeniyle bütçemizde ve dış ticaretimizde meydana gelen açıklar, iç ve dış kredilerle kapatılmaktadır. Bu nedenle kayıtdışı ekonominin kayda alınması, ülkemizin geleceği açısından son derece önem arz etmektedir. Ticari yaşamın dengesini de bozan kayıtdışı ekonominin kayda alınabilmesi için alınması gereken tedbirleri özetleyecek olursak;


1) Yazar kasa (online sisteme uyumlu)


Maliye-mükellef bilişimini online olarak sağlayacak yazarkasaların devreye alınması. Böylece mükelleflerin tüm ticari hareketleri anlık olarak elektronik ortamda kontrol edilebilecektir. Ayrıca e-tahakkuk ve e-tahsilât işlemleri de otomatik olarak yapılabilecektir.


2) Nüfus cüzdanı


‘Chip’li nüfus cüzdanlarının acilen ülkemiz genelinde kullanıma geçirilmesi. Parmak izi verilerek alınabilecek ‘chip’li nüfus cüzdanlarının kullanımının zorunlu hale...