26 / 05 / 2024

kaynaştır ne demek

kaynaştır ne demek

Yunis Karaca tarafından geliştirilen, parmak ucuyla dokunma kolaylığıyla kağıt, plastik, evsel, metal, pil, elektronik, yağ ve cam atıkları ayrı konteynırlara gönderen "Kaynaştır" adlı çöp ayrıştırma makinesi, Bursa'da 21 katlı bir gökdelene kuruldu.

Hazine arazileri boşaltılacak, kaynağa dönüştürülecek! Konut ihtiyacı olanlara düşük bedelle satılacak!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Hazine arazileri ile ilgili bir son dakika açıklamasında bulundu ve kaynağa dönüştürüleceklerini, halka arz edileceklerini, önceliğin konut ihtiyacı olanlarda olacağını vurguladı. İşte ayrıntılar..

Benzin, motorin, LPG'de son dakika! Güncel akaryakıt fiyatları ne kadar? Sürücüler hemen göz atın! 

Sürücüler 'Bugün akaryakıtta indirim ya da zam var mı?' sorusunun yanıtını sık sık araştırıyor. Peki akaryakıtta son durum ne? İşte BP, PO, Opet, Total, Shell 5 Kasım 2023 fiyat listesi...

Demire gelen zam inşaat sektörüne yıldırım gibi düştü! Demir fiyatları fırladı! 30 Ekim 2023 demir fiyat listesi

Son dönemlerde gelen indirimlerle düşüşe geçen demir fiyatları bugün gelen zamla sarsıldı. Demire gelen zam inşaat sektörüne adeta yıldırım gibi düştü. İnşaat demir fiyatları ne kadar oldu? 1 ton demir kaç lira? 30 Ekim 2023 demir fiyat listesi.

Borsada ‘tahtacı’ ve ‘balina’ hareketlerine dikkat! Spekülatif hareketlerin araştırılması için TBMM’ne önerge verildi!

CHP'li Mühit Kanko, Borsa İstanbul’daki spekülatif hareketlerin araştırmasına yönelik TBMM’ne bir araştırma önergesi verdi. Kanko, önergesinde, küçük yatırımcıların korunması için borsada ‘tahtacı’ olarak tabir edilen spekülatif hareketlerin araştırılmasını istedi.

Süt, şeker, un, poğaçadan sonra vatandaşların çok sevdiği bir ürüne daha zam. Fiyatlar 46 yıllık rekor kırdı

Süt, şeker, un, poğaçadan sonra vatandaşların çok sevdiği bir ürüne daha zam geldi. Vatandaşların çok sevdiği bu üründe 46 yıllık rekor kırıldı. Artık eski tadını vermeyecek.

Un, süt, yumurta, ekmek derken vazgeçilmez bir ürüne daha büyük zam. Markete gittiğinizde kasada donup kalmayın

Vatandaşların en çok tükettiği ürünleri enflasyon vurdu. Un, süt, yumurta, ekmek derken vatandaşların çok sık tükettiği bir ürüne daha zam geldi.

Antalya, Denizli, Burdur ve Isparta’da yaşayanlar dikkat! En çok tükettiğiniz ürüne zam geldi. Paranız fazla alınınca

Türkiye'de benzin fiyatlarına gelen zammın ardından çeşitli ürünlere zam yapılmaya devam ediliyor. Akdeniz ve Ege bölgesinde yaşayan vatandaşları ilgilendiren de önemli bir gelişme yaşandı. En çok tükettiğiniz ürüne zam geldi.

Hattat ve Tümosan'ın traktör fiyatları belli oldu! En ucuz traktör ne kadar? 

Hattat ve Tümosan traktör fiyatlarını açıkladı. Peki, en ucuz traktör ne kadar, kaç TL? İşte güncel fiyat listesi...

BİM'den çılgın indirim! Güneş kremi 195 TL'ye, güneş koruyucu sprey 129 TL'ye, bronzlaştırıcı krem 69 TL'ye düştü!

BİM yaz mevsimine özel aktüel ürünler kataloğu yayımladı. Güneş kremi 195 TL'ye, güneş koruyucu sprey 129 TL'ye, bronzlaştırıcı krem 69 TL'ye düştü. İşte diğer indirimli ürünler ve fiyatları...

Fiyatları araştırılmaya devam ediyor; Fakir Dikey Şarjlı Kablosuz Süpürge fiyatı ne kadar oldu?  

Son dönemde oldukça popüler olan dikey şarjlı kablosuz süpürgelerin fiyatları araştırılmaya devam ediyor. Dyson, Fakir, Philips, Karaca gibi pek çok marka dikey süpürge satışında birbirleriyle yarışıyor. Peki Fakir dikey şarjlı kablosuz süpürge fiyatları ne kadar?

Lor Peyniri 25 TL Tost Peyniri 45 TL Et ve Süt Kurumu süt ürünleri ne kadar? İşte 21 Ocak 2023 fiyat listesi…

Et ve Süt Kurumu’nda (ESK) süt ürünleri ne kadar? Piyasanın oldukça altında satış fiyatı belirleyen kurumun 21 Ocak 2023 fiyat listesi belli oldu. Lor Peyniri 25 TL, Tost Peyniri 45 TL’den satışa çıktı. İşte tüm ürünlerin fiyat listesi…

Avrupalılar Türkiye'deki bir ürüne aşırı ilgi göstermeye başladı! Hepimiz kullanıyoruz sizi de ilgilendiriyor

Avrupalıların Türkiye'de ticaretleri hız kesmeden devam ediyor. Avrupalılar son olarak Türkiye'deki önemli bir ürüne daha aşırı ilgi göstermeye başladı. İşte konuyla ilgili detaylar...

Çay, şeker, un derken Türkiye'de herkesin kullandığı bir ürüne büyük zam geldi! Evinizi doldurun

Türkiye'de son dönemde gıda ürünlerin yapılan zamların ardı arkası kesilmezken, hemen hemen herkesin kullandığı bir ürüne daha zam geldi.

kaynaştır ne demek Haberi

kaynaştır ne demek

Dumlupınar Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Yunis Karaca tarafından geliştirilen, parmak ucuyla dokunma kolaylığıyla kağıt, plastik, evsel, metal, pil, elektronik, yağ ve cam atıkları ayrı konteynırlara gönderen "Kaynaştır" adlı çöp ayrıştırma makinesi, Bursa'da 21 katlı bir gökdelene kuruldu

Karaca, sistemin kendi kendini yıkayabildiğin, insanları rahatsız etmemesi için susturucu özelliğinin de bulunduğunu söyledi. Çöpler karışık atıldığında değerinin çok düşük olduğunu, bu durumu daha verimli hale getirebilmek için çok basit bir teknolojiyle "Kaynaştır" adlı çöp ayrıştırma makinesini geliştirdiğini belirten Karaca, şöyle devam etti: "Sistem, vatandaşlara çok büyük kullanım kolaylığı sağlıyor. 

Vatandaşlarımızdan çöplerini ayrıştırarak atılması istenmesine rağmen bu, yapılamıyor. Bu, bizim tembelliğimizden, hayatın meşgalesi içinde rahat bir şekilde bunu yapma kolaylığı olmadığından kaynaklanıyor. Tercih etmediğimiz bu yolla çöplerimizi karışık atıyoruz. 

Karışık attığımızda çöpler, ayrıştırılması...