28 / 04 / 2024

kayser kapanan esnaf sayısı

kayser kapanan esnaf sayısı

İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, Türkiye’nin tüm şehirlerinde olduğu gibi Kayseri’de de ekonomik krizin derinleştiğini aktararak, “Yüz yıllardır esnaflık geleneğinin merkezinde olan Kayseri’de ilk defa dükkanlar kapanmış" dedi.

Türkiye'de 2020'de 99 bin 588 esnaf kepenk indirdi!

Ticaret Bakanlığı, CHP Denizli Milletvekili Haşim Teoman Sancar’ın yazılı soru önergesini cevaplayarak geçen yıl kapanan şirket sayısını açıkladı. Sancar’a verilen cevapta 2020'de 99 bin 588 esnafın dükkanının ve 40 bin 735 şirketin kapandığı kaydedildi.

2020'de 99 bin esnaf kepenk indirdi!

Türkiye'de son bir yıl içerisinde 99 bin, 16 yılda ise 2 milyon esnaf kepenk indirdi. Ayrıca kapanan şirket sayısı da milyona yaklaştı. 

Antalya esnafı kira desteği bekliyor!

ATSO Başkanı Davut Çetin, pandemi döneminde iş yeri kapanan esnaf için kira stopajının kaldırılması gerektiğini dile getirdi. 

Üç büyük şehirde 35 bin esnaf kapısına kilit vurdu!

Türkiye’de üç büyük şehirde son 1.5 yıldır kapanan esnaf sayısı 35 bine yaklaştı.

Kemal Kılıçdaroğlu'ndan esnafın kira ödemelerine ilişkin açıklama!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, koronavirüs döneminde esnafın zor zamanlar geçirdiğini ifade etti. Kapanan dükkanlar dolayısıyla kira ödemelerinde güçlükler yaşandığını belirtti...

Kemal Kılıçdaroğlu: Devlet iş yeri kapanan esnafın kirasını karşılamalı! 

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, "Kira veren esnaf, dükkan kapalı olduğu için gelir elde edemiyor. İş yeri kapanan esnafın kira parasını karşılaması gerekir" dedi...

Kapanan iş yerleri ve esnafın kira harcamaları Hazine ve Maliye Bakanlığınca karşılanmalı!

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, yeni tip koronavirüsle mücadeleye ilişkin açıklamalarda bulundu. Karamollaoğlu, kapanan iş yerleri ve esnafın kira harcamalarının Hazine ve Maliye Bakanlığınca karşılanması önerisini sundu.

Otopark kararı dükkan sahiplerini sevindirdi!

Otopark yönetmeliğinde yapılan düzenlemeler, dükkanının önü kapanan esnafı sevindirdi. TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken konuya ilişkin açıklama yaptı..

Esnafın ruhsat harcı ödemesine gerek yok!

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, "Ruhsat harcı ödemeden dükkanını açan esnaf ve sanatkara belediyelerce kesilen para cezaları, idare mahkemelerince iptal edilmeli" dedi.

5 yıl içinde evsiz esnaf kalmayacak!

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, TOKİ ile protokol yapacaklarını belirterek esnafın dükkânın üstünde oturacağını söyledi. Palandöken,"Evsiz esnaf kalmayacak. Bir ev sahibi olamayan esnafımıza TOKİ ev yapacak" dedi.

Muzaffer Yiğit'ten Yığılca Sanayi Çarşısı esnafına müjde!

Yığılca belediye başkanı Muzaffer Yiğit, İlçede hizmet veren küçük sanayi esnafının rüyası olan sanayi çarşısı girişini esnafın istediği doğrultuda düzenleyeceğini söyledi.

TOKİ Esnaf projesi başvuru detayları!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından esnafa ve sanatkarla yönelik başlatılan projede tüm esnafın konut sahibi olması amaçlanıyor. İşte, TOKİ Esnaf projesi başvuru detayları!

Büyükçekmece Esnaf ve Sanatkarlar Odası'na yeni bina!

Büyükçekmece'de ilk defa kentsel dönüşümün yapıldığı bina da olma özelliğini taşıyan Büyükçekmece Esnaf ve Sanatkarlar Odası'nın yeni binası yapılan törenle hizmete açıldı.

kayser kapanan esnaf sayısı Haberi

kayser kapanan esnaf sayısı

İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, esnafın yaşadığı ekonomik sıkıntıları Meclis gündeminde konuştu. 

Sözcü'den Müslüm Evci'nin haberine göre; Dursun Ataş, Kayseri'de dükkanların kapanmasına ilişkin açıklamalarda bulundu. 

“YAKLAŞIK BİN ESNAF KEPENGİNİ İNDİREREK ELEĞİNİ DUVARA ASMIŞTIR”

Tüm Türkiye'de olduğu gibi Kayseri'de de esnafın önemli sorunlar yaşadığını dile getiren Ataş, şöyle konuştu:

-Ekonomik krizin giderek derinleştiği, pandemi sürecinin uzadığı bu zor günlerde esnaf ve vatandaş hayatta kalma mücadelesi vermektedir. Cumhurbaşkanı her ne kadar ‘Kapanan dükkan yok' dese de Kayseri Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Başkan'ının yaptığı açıklamalar gerçeği gözler önüne sermektedir.

-Yüz yıllardır esnaflık geleneğinin merkezinden olan Kayseri'de ilk defa dükkanlar kapanmış, bir senede yaklaşık bin esnaf kepengini indirerek eleğini duvara asmıştır.

“KAPALI DÜKKANLARIN VERGİ YÜKÜMLÜLÜKLERİ ASKIYA ALINMALI”

Esnafa destek verilmesi çağrısı yapan Ataş, “Esnafımızın işine devam etmesi...