18 / 05 / 2024

kayseri kaleiçi çalışmaları son durum

kayseri kaleiçi çalışmaları son durum

Kaleiçi'nde devam eden çalışmaları inceleyen ve yetkililerden bilgiler alan Büyükşehir Belediye Başkanı Çelik, Kaleiçi Kültür Merkezi'nin kültür yolu projesinin de önemli bir noktasını oluşturacağını ifade ettti

Kayseri Kocasinan'da kentsel dönüşüm çalışmaları hızlandı!

Kayseri'ye bağlı Kocasinan Belediyesi ilçe genelinde kentsel dönüşüm çalışmalarını hızlandırdı. Belediye bu çalışmalar dahilinde Yunusemre Mahallesi’nde B3 blok 104 daire için 22 Haziran'da ihale gerçekleştirecek.

Kayseri Develi'de kentsel dönüşüm çalışmaları tam gaz!

Kentsel dönüşüm çalışmalarının hızla devam ettiği Kayseri Develi'de zemin etüt çalışmaları başladı.

Kayseri'de kamulaştırma çalışmaları tamamlanan binalar yıkıldı!

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç yaptığı açıklamada Erenköy Mahallesi sınırları içerisindeki enkaz kamulaştırma çalışmaları tamamlanan yapıların yıkımının yapıldığını belirtti.

TANAP'ın Marmara Denizi geçişi çalışmaları başladı!

Azerbaycan doğalgazını Türkiye üzerinden Avrupa'ya taşıyacak Trans Anadolu Doğal Gaz Boru Hattı Projesi'nin (TANAP), 19 kilometrelik Marmara Denizi Geçişi için çalışmalar başladı..

Altınoluk'ta liman genişletme çalışmaları başlıyor!

Balıkesir'in Altınoluk ilçesinde liman genişletme çalışmaları başlıyor. Altınoluk sahili çevre düzenleme ve iskele yapım işi çalışmalarını, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur inceledi.

Şanlıurfa Gap Vadisi'nde 2. etap çalışmaları başladı!

Yeşil bir kent için hedeflediği çalışmaları süratle sürdüren Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesinin GAP Vadisi Projesi'nin 2. Etabında çalışmalara başladı.

Kaleiçi çalıştayı toplanıyor!

Muratpaşa Belediye Başkanı Uysal, Kaleiçi’nin UNESCO Dünya Miras Listesi’ne yolculuğunun ele alınacağı 17 Aralık Çalıştayı’na ilgili tüm tarafları davet ederken “Kaleiçi’nin UNESCO Dünya Miras Listesi’nde yer alması, evleri, sokakları ve hikayeleriyle dünyayla buluşma olanağı sağlayacak.

Sandıklı Bedesten projesi için çalışmalar başladı!

Sandıklı Belediye Başkanı Mustafa Çöl, söz verdiği çalışmaları birer birer gerçekleştirerek, yapılamaz denilen projeleri hayata geçiriyor.

Kayseri Bekir Yıldız Bulvarı'nda 3. etap çalışmaları başladı!

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, şehrin doğu batı aksında önemli bir geçiş noktası olacak olan Bekir Yıldız Bulvarı'nda üçüncü etaba başladı. Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, çalışmaları yerinde inceledi.

Çatalca Kaleiçi'nde yol çalışmaları başladı!

Çatalca Belediyesi tarafından stabilize yolların bakım çalışmaları devam ediyor. Ekipler yaptıkları çalışmalar kapsamında Kaleiçi Mahallesi Dutluk Çıkmazı Sokak’ta asfalt kırığı serimi çalışmasını gerçekleştirdiler.

Mahmutbey’de serbest geçiş çalışmaları başladı!

Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan’ın ‘şişe başı’ olarak tanımladığı İstanbul Mahmutbey’deki gişelerde ‘serbest geçiş’ için 2 ay sürecek çalışmalar önceki gün başladı.

Kayseri Sümer'de yol genişletme çalışmaları başlıyor!

Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından Sümer Üst Geçidi yol genişletme çalışmaları ile Abdullah Gül Üniversitesi Fen Lisesi Yurt Binası çevre düzenleme işi için ihale yaptı. Yaklaşık maliyeti 1 milyon 99 bin TL olan ihaleye üç firma katıldı.

Kaleiçi Koruma Amaçlı İmar Planı Revizyon Çalıştayı düzenlendi!

ANTALYA Büyükşehir Belediyesi, Kaleiçi Koruma Amaçlı İmar Planı Revizyon Çalıştayı düzenledi. Başkan Türel, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası başkanlığı sırasında Kaleiçi Hizmet Birliği konusunda çalışmalar yaptığını ve Kaleiçi'ne yatırım hamlesi başlattıklarını kaydetti.

kayseri kaleiçi çalışmaları son durum Haberi

kayseri kaleiçi çalışmaları son durum


Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, restorasyon ve yapım çalışmaları tüm hızıyla süren Kayseri Kalesi'nin, şehrin kültür sanat alanındaki en önemli merkezi olacağını söyledi.


Kaleiçi'nde devam eden çalışmaları inceleyen ve yetkililerden bilgiler alan Başkan Çelik, Kaleiçi Kültür Merkezi'nin kültür yolu projesinin de önemli bir noktasını oluşturacağını ifade ederek, "Yaklaşık 2000 yıllık geçmişi olan kalemizin içerisindeyiz. Bu kale farklı zaman dilimleri içerisinde farklı amaçlar için kullanıldı. Ben bile şu kısa dönemde 3 ayrı zamanını biliyorum. İlk hatırladığım o orta kısmında meyve-sebzecilerin açık pazar yeri gibi kullandığı, kenarda sandalye masaların kiraya verildiği, çerçilerin olduğu bir mekandı. Daha sonra yıkıldı orta tarafa genelde sarraf esnafının olduğu kenarda yine baraka tarzı iş yerlerinin olduğu durumdaydı. Bundan da çok rahatsızdık.  Önceki belediye başkanımız, önümüzdeki 10 yılda...