06 / 05 / 2024

Kazakistan rusya kira sözleşmesi

Kazakistan rusya kira sözleşmesi

Kazakistan Meclisi'nin haftalık genel oturumunda, Baykonur Uzay Üssü'nün Rusya'ya kira süresini 2050'e kadar uzatılmasının planladığı yasa tasarısını onayladı.

Kira fiyatlarında normale dönüş başladı mı? 

Rusya-Ukrayna savaşı sonrası yabancı akınına uğrayan Antalya şehrinde artan konut kira rakamları, geri dönüşlerin başlaması ve yabancıların kiraları yüksek bulması ile beraber normale döndüğü kaydedildi. 

Konut sektöründe kira krizi tam gaz! O şehirde kiralar ödenemiyor! 

Rusya ve Ukrayna vatandaşlarının akınıyla konut satış ve kira fiyatlarının astronomik rakamları gördüğü Antalya'da yabancıların yüzde 70’inin kiralarını ödeyemiyor. Yabancıya kiralamaların azaldığı kentte, memurlar da tayinlerini durduruyor....

Rusya'da emlak kira kazancı azaldı!

Rusya'da koronavirüs salgını sonrası konut fiyatlarındaki düşüş nedeniyle şehirlerde kiraya verilen konutların yıllık kazancı yüzde 5,6’ya düştü. 

Kazakistan Meclisi, Rusya'nın kira süresini 2050'ye kadar uzattı!

Kazakistan Meclisi'nin haftalık genel oturumunda, Baykonur Uzay Üssü'nün Rusya'ya kira süresini 2050'e kadar uzatılmasının planladığı yasa tasarısını onayladı.

Kazakistan'da yıl sonuna kadar işletmelerden kira alınmayacak! 

Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev, Ulusal Girişimciler Odası "Atameken"in çevrim içi toplantısında yaptığı konuşmada küçük ve orta ölçekli 700 binden fazka işletmelerden yıl sonuna kadar kira alınmayacağını açıkladı. 

Rusya'daki AVM'lerde kira kaosu!

Rusya’da ticari emlak kiralayanlara tek taraflı sözleşme fesih hakkı verilmesini planlayan yasa tasarısıyla ilgili tartışmalar devam ediyor. Peki Duma’da bu hafta görüşülecek tasarı kabul edilirse ne gibi sonuçlara yol açabilir?

Rusya'da 'kira sözleşmelerinin cezasız feshi' tasarısına tepki!

Rusya Bakanlar Kurulu tarafından, ticari emlak kiracılarının ceza ödemeden kira sözleşmelerini tek taraflı olarak feshedebilmelerine yönelik hazırlanan yasa tasarısı tepki topluyor...

AVM'lerde dövizle kira sadece Türkiye'ye özel!

DeFacto’nun CEO’su İhsan Ateş, “16 ülkede mağazamız var. Yurtdışındaki AVM’lerde kira için yerel para birimi kullanılıyor. Rusya’da ruble, Katar’da riyal ile kira ödüyoruz. Dolar ve Euro ile kiralar sadece Türkiye’ye özel” dedi.

Şarık Tara Rusya’nın emlak zenginleri arasında yer aldı!

Forbes dergisinin Rusça versiyonu, Rusya’nın emlak zenginlerini belirlediği araştırmasını yineledi. Kriz yüzünden ilk kez geçen yıl kira gelirlerinin yüzde 25 gerilediğine dikkat çekildi. Enka listenin altıncı sırasında yer alıyor.

Tavros Yatırım Holding'te iki ortak ayrıldı!

Tavros Yatırım Holding, Kazakistan, Rusya ve Türkiye'de turizm ve gayrimenkul geliştirme olmak üzere iki temel sektörde faaliyet gösteriyor. Öğrenilen bilgiye göre Tarık Celaloğullan ve Rostislav Gurevich, yollarını ayırdılar.

Enka İnşaat'ın Rusya'da yıllık 500 milyon dolar kira geliri var!

İnşaatın yanında enerji ve sanayide de işleri olan Enka, Rusya'da faaliyet gösteren en eski Türk şirketlerinden biri. Enka Yönetim Kurulu Başkanı Sinan Tara Rusya'da bugün 500 milyon doları aşan kira gelirleri olduğunu söylüyor.

Yabancılara konut satışı 3,2 milyar doları bulacak!

Mütekabiliyet Yasası'nın ardından BAE, Kuveyt, Katar, Bahreyn, İran, Kazakistan, Rusya gibi ülkelerden yoğun talep gelirken, geçtiğimiz yıl yabancı kişi ve kuruluşlara yaklaşık 3 milyar dolarlık gayrimenkul satışı yapıldı...

Rusya Emlak Kralları 2013 listesinde, Burak Öymen de yer alıyor!

FORBES dergisi Rusya Emlak Kralları 2013 listesinde, Burak Öymen' i de göstermişti. Burak Öymen, Monaco ' da yaşıyor ve Kazakistan'da inşaat sektöründen milyonlarca dolar kazandı.

Kazakistan rusya kira sözleşmesi Haberi

Kazakistan rusya kira sözleşmesi

Kazakistan Parlamentosu'nun hafta hafta gerçekleşen genel oturumunda, Dijital Kalkınma ve Uzay Sanayisi Bakanı Bagdat Musin, 10 Aralık 1994 yılında Kazakistan ile Rusya hükümetleri tarafından imza atılan Baykonur Uzay Üssü’nün kira sözleşmesinde birçok değişikliklerin yapılacağı duyuruldu.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Musin'in milletvekillerine yaptığı açıklamasında, Baykonur Uzay Üssü'nün 20 yıldan fazla zamandır Rusyaca kiralandığını ifade edildi.

Rusya'dan Kazakistan'a her sene üssün kullanılması amacıyla 115 milyon dolar tutarında ödeme yapıldığından bahseden Musin, kira üzerinden 27 yılda 3 milyar doları aşkın gelir elde edildiğini açıkladı.

Meclis Başkanı Nurlan Nigmatulin ise yeni yasa tasarısında uzay roketlerinin düşmesiyle ödeme yapılacak maddi hasar tazminatıyla ilgili maddelerin Rurların netleştirilmesi için talimat verdi.

Baykonur Uzay Üssü üstünden "Soyuz-2" roketlerinin fırlatılmasından sonra üssün Rusya'ya kira süresini 2050'e...