18 / 05 / 2024

kazanılan dava sonucu temyiz süreci

kazanılan dava sonucu temyiz süreci

Posta Gazetesi Ekonomi sayfası köşe yazarı Tamer Heper'in bugün ki köşe yazısında kazanılan davanın temyiz kararının çıkmaması ile ilgili okuyucusunun sorusunu cevaplandırıyor. İşte Tamer Heper'in köşe yazısı;

Kentsel dönüşümde yapılan yeni binalar da depreme dayanıksız çıktı! 

Bahçelievler'de kentsel dönüşüm kapsamında yıkılan binaların yerine yapılan yeni yapı, inşaat halindeyken hak sahiplerinin şikayeti üzerine yapılan incelemeler sonucu depreme dayanıksız olduğu tespit edildi.

Kanal İstanbul'da flaş gelişme: Planlarına açılan dava reddedildi! 

TEMA Vakfı'nın Kanal İstanbul projesinin planlarına karşı açtığı davanın idare mahkemesi tarafından reddedildiği belirtildi. İşte vakıftan konu ile ilgili yapılan o son dakika açıklaması...

Mahkeme o ildeki OSB yapımına izin vermedi!

Bilecik’teki verimli tarım arazilerine Bilecik İl Özel İdaresince yapılması planlanan “Organize Sanayi Bölgesi” projesine verilen onayın hukuka uygun olmadığı ifade edildi. Sakarya İkinci İdare Mahkemesi’ne açılan dava sonucu OSB yapımı rafa kalktı.

Denizli Bereketler mahallesindeki imar değişikliği mahkemeden döndü!

 Denizli Büyükşehir Belediyesi'nin, Bereketler mahallesindeki imar değişikliği için Mimarlar Odası Denizli Şubesi tarafından açılan dava sonucu mahkemeden imar kararlarının durdurulması konusunda karar aldı. 

Seyfi Dursunoğlu'nun mirası için açılan dava ertelendi!

Temmuz ayında hayatını kaybeden Seyfi Dursunoğlu, servetini Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’ne bağışlamıştı. Dursunoğlu'nun yeğenleri söz konusu vasiyete itiraz ederek dava açmıştı. Mirasa yönelik açılan davanın ilk mahkemesi önceki gün görüldü.

Son 5 yılda TOKİ tarafından yapılan konut sayısı TBMM gündeminde!

Son 5 yılda TOKİ tarafından yapılan ve satılan konut sayıları ile açılan dava sayısı meclis gündemine taşındı. CHP'li Gürer, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Kanal İstanbul protokolünün iptali istemiyle açılan dava reddedildi!

İstanbul 8. İdare Mahkemesi, meslek odaları tarafından Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığınca düzenlenen Kanal İstanbul'a ilişkin iş birliği protokolünün iptali istemiyle açılan davayı reddetti...

Mistral GYO'nun İzmir Valiliği'ne açtığı dava duruşması 30 Mayıs'ta!

Mistral Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı İzmir Valiliği aleyhine İzmir 4.İdare Mahkemesinde açılan dava hakkında açıklama yaptı. Mistral GYO'nun İzmir Valiliği'ne açtığı dava duruşması 30 Mayıs'ta gerçekleştirilecek. 

Mistral GYO'nun İzmir Valiliği'ne açtığı dava ne durumda?

Mistral Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) şirket tarafından İzmir Valiliği Aleyhine İzmir 4. idare mahkemesinde açılan dava hakkında açıklama yaptı.

Bakanlık sayımızın azalmasıyla kazanılan binaları değerlendirdik!

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Bakanlık sayımızın 16'ya düşmesiyle birlikte kazanılan binaları değerlendirdik, planlaması yapıldı. Bundan böyle kiracı olan yerlerin tamamından çıkmak suretiyle onları buralara taşıyarak buradan da çok ciddi bir tasarrufta bulunduk." dedi.

Akiş GYO ortaklık aleyhine açılan dava ile ilgili bilgi güncellendi!

Akiş GYO, Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda ortaklık aleyhine açılan dava ile ilgili bilgi güncellemesinde bulundu...

Atakule GYO davasında karar düzeltme sonucu bekleniyor!

Atakule GYO Ankara Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nün 18 Eylül 2014 tarih ve 22975 sayılı işleminin yürütmesinin durdurulması ve iptali talebi hakkında açılan dava hakkında açıklama yaptı...

Büyükyalı projesinin imar sorunu çözüldü!

Bakırköy-Zeytinburnu sahilinde sur gibi yükselen yeni konut projelerinden biri olan ve açılan dava sonucu plansız kalan Büyükyalı projesinin imar sorunu Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından çözüldü.

kazanılan dava sonucu temyiz süreci Haberi

kazanılan dava sonucu temyiz süreci

1996 yılında kat karşılığı inşaat sözleşmesi yapan babam ve amcam müteahhit ile ihtilafa düştü. 

Babam vefat etti. Bu arada devreye müteahhit kanalı ile bir kooperatif girdi. Babamın vefatı üzerine kooperatif sözleşmenin fesholduğunu iddia etti, bunun üzerine bizler yeni bir sözleşme yaptık. Ancak inşaat 11 yıl sürüncemede kaldı ve yapılmadı. Bizler de sözleşmenin feshi ve adımıza tescil talebi ile dava açtık ve iki sene süren davayı kazandık. Kooperatif temyiz etti ve temyizin üzerinden 10 ay geçti, halen bir karar çıkmış değil. Bu konuda bize ne önerirsiniz? • S.T. 


Öncelikle size şanslı olduğunuz bir hususu hatırlatayım, diğer konulara sonra geçelim. Mektubunuz bu kadar değil çok uzun, çok karışık hukuki süreç geçirmişsiniz ve bu sürece rağmen mahkemeniz iki senede lehinize sonuçlanmış, bu sizin için...