02 / 05 / 2024

kdv değişikliği 2022

kdv değişikliği 2022

Gelir İdaresi Başkanlığı'nın KDV oranlarının aşağı çekilmesi için yürüttüğü çalışmanın sonuna gelindi. KDV indirimi doğrudan vatandaşın cebine yansırken, üretici, ticaret yapanların da rahat nefes almasını sağlayacak. İşte detaylar...

Sultanbeyli Battalgazi Mahallesi 1/5000 ölçekli imar planı değişikliğine itiraz!

Sultanbeyli ilçesi, Battalgazi Mahallesi, 384 ada, 1 parsel ile Orhangazi Mahallesi, 8978 ada, 1 parselin bir kısmına ilişkin 13.07.2022 tasdik tarihli 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı değişikliği itirazı askıya çıkarıldı.

Beşiktaş Dikilitaş plan notu değişikliği askıya çıkarıldı!

Beşiktaş ilçesi, 1. Etap Dikilitaş Balmumcu Nazım İmar Planı?nda H: Serbest Yapılaşma Şartlarına Sahip Alanlara ilişkin 1/5000 ölçekli 21.06.2022 tasdik tarihli Plan Notu Değişikliği askıya çıkarıldı.

Honda Civic fiyatları nasıl değişti? İşte 22 Eylül 2022 fiyat listesi…

Türkiye’de çok sevilen Honda, teknolojisi ve sportif sürüş deneyimi ile segmentinde öne çıkan Civic modellerinde eylül ayında değişikliğe gitmedi. İşte 22 Eylül 2022 fiyat listesi…

e-Devlet’ten son şans 24 Aralık 2022 tarihi! Kimliğinde değişikliğe gitmek isteyenler bu tarihi kaçırmamalı

Ad ve soyadını değiştirmek isteyen vatandaşlara büyük kolaylık e-d Devlet’ten geldi. İsim ya da soyadını değiştirmek isteyen kişiler 24 2022’ye kadar e – Devlet’ten başvuru yapabilecek. İşte detaylar…

Zeytinburnu 1/5000 ölçekli plan değişikliği askıya çıkarıldı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından Zeytinburnu ilçesi, 1/5000 ölçekli Genel Plan Notlarına ait 22.03.2021 tasdik tarihli Nazım İmar Plan Değişikliğine itiraz sonucu onaylanan 20.02.2022 tasdik tarihli plan Değişikliği askıya çıkarıldı.

Çiftçilere flaş haber! Buğday alım fiyatları değişti mi? Buğday fiyatları kaç lira? İşte 2 Temmuz 2022 fiyat listesi...

Milyonlarca çiftçiyi ilgilendiren buğday ve arpa alım fiyatında değişikliğe gidildi. Peki buğday alım fiyatlarında son durum ne oldu? 2 Temmuz buğday alım fiyatı kaç lira? Buğday fiyatı bugün hangi borsada kaç lira? İşte 2 Temmuz 2022 arpa, buğday ve mısır TMO, Edirne Ticaret Borsası fiyat listesi..

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, 28 ilde 472 arsayı satışa sunuyor! 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından, 5-6 ve 7 Nisan 2022 tarihlerinde 28 ildeki 472 arsanın satışa çıkarılacağı duyuruldu. 

Beykoz Dereseki 1/1000 ölçekli imar planı değişikliği askıda!

İstanbul İli, Beykoz İlçesi, Dereseki Mahallesi 356 parsele ilişkin 1/1000 ölçekli Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planı Değişikliği Bakanlık Makamının 26.01.2022 tarih ve 2803274 sayılı Olurları ile 1 nolu Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 109. Maddesi uyarınca onaylandı.

Tapu cins değişikliği harcı 2022 ne kadar?

Tapu üzerinde yapılan işlemlerden biri olan cins değişikliği harcının 2022'de ne kadar olduğu merak ediliyor. Cins değişikliği için ödenecek harç tutarı TKGM tarafından hazırlanan tarife cetvelinde yer alıyor. Peki, tapu cins değişikliği harcı 2022 ne kadar?

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın 2022 yılı bütçesi komisyonda!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile bağlı ve ilgili kuruluşlarının 2022 yılı bütçesiyle ilgili sunum gerçekleştirdi.

Cebeci İnönü Stadı arazisinde plan değişikliği!

Şehir Plancıları Odası Ankara şube Başkanı Orhan Sarıaltun, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın 5 Haziran 2013’te aldığı bir kararla stadyumun bulunduğu alanda plan değişikliğine gidildiğini söyledi...

Batıçim sözleşme değişikliği için izin aldı!

Batıçim Batı Anadolu Çimento Sanayi tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre esas sözleşmenin 19.maddesinin değiştirilmesi amacıyla Batıçim sözleşme değişikliği için izin aldı...

Ankara Pursaklar'da parselasyon planı değişikliği yapılacak!

Pursaklar Belediye Başkanlığı İmar ve Şehircilik Müdürlüğü, Ankara Pursaklar 'daki parselasyon planı değişikliğini teklifini belediye İmar ve Şehircilik Müdürlüğü panosuna astı. Detaylar haberimizdeki ekte yer alıyor...

kdv değişikliği 2022 Haberi

kdv değişikliği 2022

Gelir İdaresi Başkanlığı'nın KDV oranlarının düşürülmesi için yürüttüğü çalışmalarda sona gelindi. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin çok ses getireceğini söylediği yeni sistemde birkaç alternatif var.

A Haber'de yer alan habere göre; KDV sadeleştirme, istisna, indirim ve iade süreçleri ile ilgili çalışmalar hız kazandı. Her şeyden önce, yüzde 18 KDV'nin düşürülmesine ve temel ihtiyaçlar üzerindeki verginin sıfırlanmasına odaklanılıyor.

Peki, KDV oranlarında yapılacak olan düzenleme ile hedeflenen ne? Hangi sektörde kdv oranları değişecek?

.

Gıda, eğitim ve sağlık gibi temel ihtiyaçlar için KDV oranlarında yapılacak düzenleme ile fiyat etiketlerinin düşürülmesi hedefleniyor.

Ayrıca meyve-sebzede tarladan çıkış ile perakende satış arasındaki oran dengesizliğinin giderilmesi hedeflenmektedir. Bunu ortadan kaldırmak için toptan eşya, perakende ve hizmet tesliminde tek oranlı KDV uygulanması planlanmaktadır.

Mevcut uygulamada sahadan çıkışta %1 KDV, perakende satışlarda ise...