30 / 04 / 2024

KDV indirimi uzatıldı

KDV indirimi uzatıldı

Yeni yıla girerken gayrimenkul sektörüne müjdeyi veren Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, yaptığı açıklamada tapu harcı ve KDV indiriminin uzatıldığını duyurdu...

Tapu harcı ve KDV indirimi resmen uzatıldı!

Tapu harcı ve KDV indirimi resmen uzatıldı. Vatandaşlar indirimli tapu harcı ve KDV oranlarından yıl sonuna kadar yararlanabilecek...

Herşeye zam gelirken yüzler bu haberle güldü!  Bu tarifede artık yüzde 18 KDV ödenmeyecek!

Yüksek enflasyona bağlı olarak yükselen geçim zorluğu, birçok ürün ve hizmette zam üstüne zam gelmesiyle sonuçlandı. Ev bütçesini ayarlamakta zorlanan vatandaşlar, indirim beklerken bir gider kaleminde yüzde 18 oranında KDV indirimi yapıldı. 

KDV indirimi başladı, market raflarındaki etiketler değişti! İşte ŞOK, MİGROS, Carrefoursa 1 Nisan 2022 fiyat listesi!

Yüzde 18’den yüzde 8’e düşürülen temel ihtiyaç KDV indirimi bugün itibariyle etiketlere yansıtılacak. Peki, zincir marketlerde KDV indirimi gerçekleşti mi? Hangi ürünlerde KDV indirimi yapıldı? İşte 1 Nisan 2022 MİGROS, ŞOK, Carrefoursa fiyat listesi!

KDV indirimi sonrası markete gidecekler dikkat, etiketi görünce donup kalmayın! 25 TL'lik ürünü bir günde 40 TL yaptılar

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yüzde 8'lik KDV indirimi açıklamasından sonra fırsatçılar da iş başına geçti. Marketlerde indirimden önce 25 TL'ye satılan sıvı bulaşık deterjanının 40 TL'ye kadar yükseldiği görüldü. Bu duruma tanık olan vatandaşlar, yapılanlara isyan etti.

Son dakika! Türk lirası mevduata stopaj indirimi süresi uzatıldı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan imzası ile Resmi Gazete'de yayınlanan karar doğrultusunda Türk lirası mevduata stopaj indiriminde süre tekrar uzatıldı.

Kira stopaj indirimi resmen süresi uzatıldı!

Kira stopaj oranı ve KDV indirim hakkında devam kararı çıktı. Alınan karara göre indirim süresi 31 Temmuz tarihine kadar uzatıldı. 

KDV indirimi uzatıldı mı?

Cumhurbaşkanı Erdoğan KDV indirimiyle ilgili açıklamalar yaptı. Erdoğan, KDV indiriminin haziran sonuna kadar devam etmesine karar verildiğini açıkladı.

Bankada parası olanlar dikkat! Süre uzatıldı!

Mevduat hesabı faizleri ile kar paylarından yapılan stopaj indirimi için süre 31 Mayıs'a kadar uzatıldı. Karar Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı.

Kira sertifikalarında stopaj indirimi uzatıldı!

Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlanan Cumhurbaşkanı kararına göre, bugün sona erecek olan stopaj indiriminin süresi 31 Mayıs’a kadar uzatıldı.

KDV indirimi uzatılırsa mobilyacılar için bayram olacak!

Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği (MOSDER) Başkanı Mustafa Balcı, 'Hükümet kararıyla KDV indirimi uzatılırsa mobilyacı için işte o zaman gerçekten bayram sonrası yeniden bayram olacaktır' dedi.

Vergide beyanname süreleri 26 Nisan'a uzatıldı!

Muhtasar, damga vergisi, KDV, kurumlar vergisi, yıllık gelir vergisi, geçici vergi beyannamelerinin verilme süreleri 26 Nisan 2019 gününe uzatıldı.

Konutta vergi indirimi desteği 31 Aralık’a uzatıldı!

Konut, otomotiv, beyaz eşya ve mobilyada vergi indirimleri uzatıldı. İkinci el otomobildeki KDV uyuşmazlığı sorunu çözüldü. Vergi indirimlerinin iç talebi canlandırarak, büyümeye pozitif etki yapması bekleniyor...

5 soruda tapu harcı indirimi 2019!

Gayrimenkul sektörü yeni yıla müjdelerle girmişti. Konutta KDV ve tapu harcı indirimi bu yıl 31 Mart'a kadar devam edecekti. Ancak bugün yepyeni bir karar ile kdv ve tapu harcı indirimi uzatıldı. 

6 soruda konutta KDV indirimi 2019!

31 Mart tarihinde sona erecek olan ÖTV ve KDV indirimleri, bugün açıklanan Cumhurbaşkanı kararıyla uzatıldı. Karar, Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte KDV indiriminin merak edilenleri... 

KDV indirimi uzatıldı Haberi

KDV indirimi uzatıldı

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, yeni yıla girerken gayrimenkul sektörüne müjdeyi verdi. Albayrak yaptığı açıklamada, tapu harcı ve KDV indirimlerinin yeni yılda 3 ay süreyle devam edeceğini belirtti.

Sabah'ta yer alan habere göre Bakan Berat Albayrak, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"Enflasyonla Topyekun Mücadeleye, ekonomide dengelenmeye ve istihdama destek amacıyla başlattığımız ve bu gece sona erecek olan ÖTV ve KDV indirimlerini yeni yılda 3 ay süreyle devam ettiriyoruz. İndirimlerimiz milletimize ve sektörlerimize hayırlı uğurlu olsun."

Tapu harcı indirimi

Konut ve iş yerleri için uygulanan indirimi ile tapu harçları yüzde 3 olarak hesaplanmaya devam edilecek. 

300 bin TL değerindeki bir daire için 6 bin alıcı, 6 bin satıcı olmak üzere toplamda 12 bin TL harç ödemesi yapılıyordu. İndirim ile...