28 / 04 / 2024

Herşeye zam gelirken yüzler bu haberle güldü!  Bu tarifede artık yüzde 18 KDV ödenmeyecek!

Herşeye zam gelirken yüzler bu haberle güldü!  Bu tarifede artık yüzde 18 KDV ödenmeyecek!

Yüksek enflasyona bağlı olarak yükselen geçim zorluğu, birçok ürün ve hizmette zam üstüne zam gelmesiyle sonuçlandı. Ev bütçesini ayarlamakta zorlanan vatandaşlar, indirim beklerken bir gider kaleminde yüzde 18 oranında KDV indirimi yapıldı. 



Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Tesis Yöneticileri Federasyonu Başkanı Yahya Sağır ile bir araya geldi. Yahya Sağır, Bakan Kurum'a problemleri iletme avantajı bulduklarını dile getirdi.

Yahya Sağır, site aidatlarının ineceğini söyleyerek, site ve apartmanlarda haricen sağlanan hizmetler yüzde 18 KDV'den muaf olunca aidatlarda yüzde 18 gerileme olacağını söyledi. Aynı zamanda site yöneticilerinden de mesleki yeterlilik ve sicil kaydının da aranacağını söyledi.

SİTE AİDATLARINA YÜZDE 18 İNDİRİM GELİYOR

Yahya Sağır, konuyla alakalı şunları söyledi:

"Site yönetimlerimizin bizden yüzde 18 KDV'nin oluşturduğu yükle ilgili bir istekleri olmuştu. Biz bu hususta durum tespiti yapan ve çözüm önerilerini hazırlayacak bir dönemi başlatıyoruz. İnşallah elimizi taşın altına koyarak bu problemin çözümüne destek sunacağız.

Herşeye zam gelirken yüzler bu haberle güldü!  Bu tarifede artık yüzde 18 KDV ödenmeyecek!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı'mız Murat Kurum, site yönetimleri üstündeki yüzde 18'lik KDV yüküne yönelik aşamayı da  başlattıklarını bildridi. Site ve apartmanlarda haricen sunulan hizmetler yüzde 18 KDV'den muaf olunca aidatlarda yüzde 18 gerileme olacak. Site yönetimleri için talep ettiğimiz denetim sunulacak.

Yönetim hizmeti veren firmalar ve site yönetimleri denetimlere tabi tutulacağı için kötü ve art niyetli kişiler aracılığı ile yönetilen site ve apartmanlarda kişiler istediği gibi site veya tesis yöneticisi olamayacak. Site ve tesis yönetim firması açmak isteyen veya site yönetimine talip olanların mesleki yeterliliği ve sicil kaydı sorulacak."

Herşeye zam gelirken yüzler bu haberle güldü! Bu tarifede artık yüzde 18 KDV ödenmeyecek!


Geri Dön