05 / 05 / 2024

KDV indiriminde metrekare hesabı

KDV indiriminde metrekare hesabı

Ortadoğu Grup İcra Kurulu Başkanı Mehmet Gür ve ÖNTU Yatırım Ortaklığı Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Bulut, KDV indirimine ilişkin olarak görüşleri açıkladılar. İşte o açıklamalar..

Kütahya'da 9 adet arsa ve arazi 8 taksit fırsatıyla satılıyor! Hem KDV, hem emlak vergisi ödemesi yok!

Kütahya Emet'te yer alan 9 adet arsa ve arazi 8 taksit fırsatıyla satılıyor. Peki KDV'den ve 5 sene süreyle emlak vergisinden muaf olan gayrimenkullerin fiyatları ne kadar? Büyüklükleri kaç metrekare? 

Belediye o ildeki 5 arsayı KDV'den muaf satışa sundu! Arsa alacaklar hemen bakın! 

Samsun Tekkeköy Belediyesi Başkanlığı, Samsun ili, Tekkeköy ilçesi, Tekkeköy Mahallesi'nde yer alan 5 adet arsayı KDV'den muaf satıyor. Peki Samsun Tekkeköy'de yer alan arsaların fiyatları ne kadar? Büyüklükleri kaç metrekare? İşte detaylar...

KDV indirimi genişletiliyor! 3 sektöre büyük müjde!

Gıda sektöründeki yüzde 8 KDV oranının yüzde 1'e indirilmesinden sonra şimdi de diğer sektörler için de KDV indirimi yapılması planlanıyor. Peki yeni KDV indirimleri ne kadar olacak? İndirimler hangi sektörleri kapsayacak? İşte KDV indiriminde yeni detaylar...

Evini dönüştürecekler dikkat! KDV indiriminde şartlar neler?

Yüzde 1 KDV düzenlemesi, 30 Ocak 2021 tarihinde yürürlüğe alındı Böylece, müteahhitler tarafından riskli yapı sahiplerine 30 Ocak 2021 tarihinden itibaren yapılacak inşaat taahhüt işlerinde yüzde 1 KDV hesaplanması gerekli...

Kentsel dönüşümde KDV avantajında 'metrekare' şartı!

Evini kendi dönüştürene KDV oranı yüzde 18'den yüzde 1'e indi. Yüzde 1 KDV oranı için, yeni inşaat alanının mevcut inşaat alanının 1,5 katı ile sınırlandırıldı.

Konutta KDV ve tapu harcı indiriminde son 15 gün!

Konut satışlarında geçerli tapu harcı ve KDV indirimleri süresi 31 Aralık'ta sona erecek. KDV indirimi ile ilgili konuşan İNDER Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım, "Konutta hiçbir zaman bu kadar fırsat aynı anda sunulmadı. Ev alacaklar bu teşvikleri kaçırmamalı" dedi..

Konutta KDV indiriminde son ay!

Konutta KDV indirimleri gayrimenkul sektörünü hareketlendirdi. İndirimler ise bir ay boyunca devam edecek.

Tapu harcı ve KDV indiriminde son günler!

Gayrimenkul sektörünün desteklenmesi amacıyla Hükümet tarafından Mayıs ayında başlatılan tapu harcı ve KDV indiriminde son gün yaklaşıyor. Bu fırsatı kara dönüştürmek isteyenlerin tapu işlemlerini sene sonuna kadar yapmaları gerekiyor...

Konut ve iş yeri KDV indiriminde son 15 gün!

Bu yıl Mayıs ayında başlayan konut ve iş yeri KDV indirimi 31 Ekim 2018 tarihinde sona eriyor. Buna göre, konut ve iş yeri KDV indiriminde son 15 gün kaldı..

Maltepe Nidapark Küçükyalı teslim bilgisi!

İstanbul Anadolu yakası Maltepe'de hayata geçirilen Nidapark Küçükyalı projesinde dükkan fiyatları KDV hariç metrekare bazında 2 bin 768 TL ile 9 bin 32 TL arasında değişiyor..

KDV indiriminde son 5 gün!

29 Nisan 2017 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren karar 30 Eylül'e kadar uzatılan KDV indiriminde son 5 gün kaldı..

KDV indiriminde son 10 gün!

Mobilya ve beyaz eşyada yapılan KDV indirimi 30 Eylül 2017 tarihinde sona eriyor. Bu fırsattan yararlanmak isteyen kimselerin önünde son 10 gün kaldı..

Konuttaki KDV yeniden düzenlenmeli!

Mesa Yönetim Kurulu Başkanı Boysanoğlu, "İş yaptığımız Polonya’da KDV yüzde 8. Konutların ortalama büyüklükleri 50 metrekare. Ancak 170 metrekarelik büyük konutlarda KDV artıyor. Bizim de 200 metrekare üzerinde bunu yapıyor olmamız gerek” dedi.

KDV indiriminde metrekare hesabı Haberi

KDV indiriminde metrekare hesabı

Ortadoğu Grup İcra Kurulu Başkanı Mehmet Gür ve ÖNTU Yatırım Ortaklığı Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Bulut, KDV indirimine ilişkin olarak görüşleri açıkladılar. İşte o açıklamalar..


Ortadoğu Grup İcra Kurulu Başkanı Mehmet Gür:




SEKTÖR AÇISINDAN ÖNEMLİ BİR GELİŞME


Gayrimenkul sektöründe son zamanlarda yapılan kampanyalar ve teşvik edici uygulamalar sektörün önünü açtı. Son olarak Bakanlar Kurulu’nun 150 metrekarenin üzerindeki konutlar için yüzde 18 olan KDV oranını yüzde 8'e indirmesi inşaat sektöründeki hareketliliği ve konut satışlarını daha da arttıracaktır. Yüzde 10’luk bu fark hem yatırımcı hem de konut sahibi olmak isteyenler için çok önemli bir gelişme. Ancak karar kalıcı olarak uygulanırsa sektör açısından daha...