18 / 05 / 2024

KDV indirimiyle ofis satışları

KDV indirimiyle ofis satışları

Anadolu Yakası İnşaat Müteahhitleri Derneği (AYİDER) Başkanı Melih Tavukçuoğlu, "Kağıthane, Ataşehir, Ümraniye hattındaki ofis stokunun eritilmesi için KDV'nin 31 Ekim'e kadar yüzde 8'e düşürülmesi önemli bir adımdır'' dedi.

Elektrikte yeni tarife! Bugünden itibaren uygulanmaya başlıyor!

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), elektrikte yapılan yüzde 10'luk KDV indirimiyle mesken abonelerinin günlük 8 kilovatsaate kadar tüketim miktarı için nihai fiyatın bugünden itibaren başlanıyor.

Ankara Gamador Galya Center'da şirketlere özel 'KDV'si hemen, ödemesi vadeli' kampanyası başladı!

Ankara Gamador Galya Center'da şirketlere özel 'KDV'si hemen, ödemesi vadeli' kampanyası başladı. Ofis ve dükkanlarda yüzde 20 KDV avantajı ile sıfır faiz, 36 ay vadeli ödeme imkanı sunuluyor. 

Yumurta fiyatlarında indirim geldi! 30'luk yumurta kolisi bakın kaç lira oldu?

BİM, A101, ŞOK, Migros, Carrefour gibi zincir marketlerde kolisi 50 liraya dayanan yumurta fiyatlarına indirim geldi. Marketler KDV indirimiyle beraber maliyetlerdeki kısmi düşüşü etiket raflarına yansıttı. İşte 30 adet Büyük Boy yumurtanın güncel etiket fiyatı..

Konut sektörü KDV indiriminden umutlu!

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı M. Erdal Eren, konutta KDV indirimiyle ilgili konuştu ve arsa maliyetlerinin KDV üzerinden düşürülmesinin sektör açısından olumlu olduğuna dikkat çekti. 

Konutta KDV indirimi kimlere avantaj sağlayacak? İşte ayrıntılar! 

KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt, konutta KDV indirimi ile ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Peki konutta KDV indirimiyle birlikte fiyatlar düşecek mi? KDV indirimi konut sektörünü canlandıracak mı? İşte ayrıntılar...

Ev alacaklar dikkat! Konutta KDV indirimiyle neler değişecek?

Dünya Gazetesi köşe yazarı Abdullah Tolu, bugünkü köşesinde konutta KDV indirimini kaleme aldı. İşte Abdullah Tolu'nun 'Konut KDV oranında kafalar biraz karıştı' başlıklı yazısı...

Konutta KDV indirimi 7 soruda tüm detaylarıyla!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından duyurulan yeni KDV indirimleri çerçevesinde konut sektöründe de düzenlemeler yapılacak ve KDV oranları değiştirilecek. İşte konutta KDV indirimiyle ilgili merak edilen tüm detaylar ve 7 soruda konutta KDV indirimi...

Konutta KDV indirimiyle 49 bin lira cepte kalacak!

Milyonlarca kişinin beklediği yeni KDV modeli ile eskiden 150 metrekareyi aşan büyüklükte uygulanan yüzde 18 KDV oranı, 150 metrekareye kadar konutlarda yüzde 8'e inecek. İşte konuyla ilgili merak edilen detaylar...

Koray GYO, Yapı Kredi Plaza'dan 13.5 milyon TL'ye ofis aldı!

Koray GYO'nun merkez ofis olarak kullandığı Yapı Kredi Plaza Sitesi'ndeki B Blok 26 no'lu bağımsız bölümün KDV dahil 13 milyon 570 bin TL bedel karşılığında satın alınmasına ilişkin sözleşme imzalandı.

Halk GYO İFM ofis kulelerinin değeri belli oldu!

Halk GYO İstanbul Uluslararası Finans Merkezi bünyesinde inşası süren "Halk Ofis Kuleleri"nin KDV dahil toplam satış değeri 2 milyar 825 milyon 26 bin 200 TL olarak belirlendi.

İş GYO Maslak ofis binasının değeri belli oldu!

İş GYO Maslak ofis binasındaki 14 adet taşınmazın toplam değeri 163 milyon 150 bin TL olarak belirlenirken, KDV dahil 192 milyon 517 bin TL değer takdir edildi. 

İş GYO Maslak ofis binasının kira değeri ne kadar?

İş GYO Maslak ofis binasının toplam aylık kira değeri 561 bin 200 TL olarak belirlendi. Gayrimenkulün KDV dahil toplam kira değeri ise 662 bin 216 TL oldu. Binanın KDV hariç yıllık kira değeri ise 6 milyon 734 bin 400 TL olarak belirlendi.

Ofis Karat Bakırköy projesinin değeri ne kadar?

Emlak Konut GYO tarafından yayınlanan değerleme raporuna göre; Ofis Karat projesinde yer alan 65 adet bağımsız bölümün KDV dahil toplam değeri 111 milyon 292 bin 998 TL olarak belirlendi.

KDV indirimiyle ofis satışları Haberi

KDV indirimiyle ofis satışları

Anadolu Yakası İnşaat Müteahhitleri Derneği (AYİDER) Başkanı Melih Tavukçuoğlu, "Kağıthane, Ataşehir, Ümraniye hattındaki ofis stokunun eritilmesi için KDV'nin 31 Ekim'e kadar yüzde 8'e düşürülmesi önemli bir adımdır. Geçtiğimiz haftalarda tapu harcının binde 20 oranından, binde 15’e düşürülmesinin ardından yüzde 8’lik KDV indirimiyle ofis satışlarında minimum yüzde 10’luk bir artış söz konusu olacaktır." ifadelerini kullandı.


Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; AYİDER Başkanı Tavukçuoğlu,  Bakanlar Kurulu kararıyla konutun ardından iş yeri teslimlerinde uygulanan KDV oranının da 31 Ekim'e kadar yüzde 18'den yüzde 8'e düşürülmesine ilişkin açıklama yaptı. 

Tavukçuoğlu, ofisteki arz fazlalığının, ofiste büyümenin gerilemesine neden olduğu yorumunda bulunarak, şunları kaydetti:

"Bundan dolayı boş kalan ofis sayısı artarak yüzde 25'lere yaklaştı. Diğer taraftan pazara yeni yapılan ofislerin girmeye devam ettiği görülüyor. Tıpkı konutta...