28 / 04 / 2024

Yumurta fiyatlarında indirim geldi! 30'luk yumurta kolisi bakın kaç lira oldu?

Yumurta fiyatlarında indirim geldi! 30'luk yumurta kolisi bakın kaç lira oldu?

BİM, A101, ŞOK, Migros, Carrefour gibi zincir marketlerde kolisi 50 liraya dayanan yumurta fiyatlarına indirim geldi. Marketler KDV indirimiyle beraber maliyetlerdeki kısmi düşüşü etiket raflarına yansıttı. İşte 30 adet Büyük Boy yumurtanın güncel etiket fiyatı..



Yumurta üreticileri artan maliyetler nedeniyle yumurta fiyatlarına zam yapmıştı. BİM, ŞOK, A101, Migros gibi marketlerde 30 adet büyük boy yumurta fiyatları 50 liraya dayanmıştı. Söz konusu marketlerde satılan yumurta fiyatlarında indirim yapıldı. BİM'de 44 lira 90 kuruş olan orta boy Bili Bili marka 30 adetlik yumurta kolisi 38 liraya düştü. Yumurtanın birim fiyatı ise 1 lira 33 kuruş olarak hesaplandı.

YUMURTA ÜRETİCİLERİ: MALİYETLER ARTTI

Öte yandan yumurta üretcileri de girdi maliyetlerindeki artış nedeniyle yumurta üretiminde düşüş olduğunus söyledi. Tavukların bu sebeple kesime gittiğini ifade eden üreticiler geçen sene bir torba yemin fiyatı 170 TL iken, şu anda 405 liraya çıktığını ifade ediyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön