28 / 04 / 2024

keban barajında kuraklık

keban barajında kuraklık

Kuraklık Türkiye’nin en büyük barajlarından Keban’ı da etkiledi. Geçen yıl üretilen enerji 2,89 milyar kilovat saat iken bu sene rakam 1,99 milyar kilovat saate geriledi.

Kuraklık, Edirne'de bu yıl çeltik rekoltesini düşürdü

Edirne'de çeltik rekoltesinin kuraklık sebebi ile bu sene düşük olacağı belirtildi. Edirne İl Genel Meclisi kasım ayı toplantılarının 4. birleşimi İl Genel Meclis Başkan Vekili Erdoğan Gümülcineli başkanlığında gerçekleştirildi.

İstanbul'da kuraklık tehdidi: İSKİ son dakika vererek uyardı!

İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ) Genel Müdürü Şafak Başa, İstanbul'un kuraklık tehdidi altında olduğunu ve özellikle Avrupa Yakası'nın su kaynaklarının azaldığını açıkladı. 

Avrupa’yı kuraklık vurdu Türk çiftçisine fırsat doğdu!

Zeytin ve zeytinyağında bu yıl Akdeniz ülkelerinde yaşanan kuraklık Türkiye'nin çok önemli rakipleri olan ülkeleri ithalatçı konumuna getirecek. Bu durumun yurtiçinde de zeytin ve zeytinyağı fiyatlarını artırması bekleniyor.

Yusufeli Barajı'nda gövdenin yüzde 75'i tamamlanıyor!

Çalışmaların hız kesmeden devam ettiği Yusufeli Barajı'nda gövdenin yüzde 75'ini tamamlayacak olan  ''3 milyonuncu metreküplük betonun dökümü'' yarın törenle yapılacak.

Silvan Barajı'nda dolgu çalışmalarının yüzde 97'si tamamlandı!

Türkiye'nin ikinci büyük sulama projesi olan Silvan Barajı'nda dolgu çalışmalarının yüzde 97'si tamamlandı...

Keban Baraj Gölü'nde köprü yapım projesi mecliste!

Keban Baraj Gölü üzerinde köprü yapımı projesi meclis gündemine taşındı. CHP'li Şaroğlu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Silvan Barajı'nda fiziki gerçekleşme yüzde 60'a ulaştı!

Güneydoğu Anadolu Projesi kapsamında, Atatürk Barajı'ndan sonra Türkiye'nin ikinci büyük sulama barajı olma özelliğini taşıyacak olan Silvan Barajı'nda fiziki gerçekleşme yüzde 60'a ulaştı!

Iğdır Ünlendi Barajı'nda sona gelindi!

Iğdır'da 70 köyün içme suyu ve Aras Vadisi'nin sulama ihtiyacını karşılayacak Ünlendi Barajı'nda sona yaklaşılıyor. Proje ile ilgili DSİ 242'inci Şube Müdürlüğü'nde bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Sakarya Akçay Barajı’nda son durum!

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürü Rüstem Keleş yaptığı açıklamada, Akçay Barajı’nda çalışmalarının tüm hızıyla devam ettiğini söyledi...

Samsat Atatürk Baraj Gölü kıyısında dinlenme tesisi yapılacak!

Adıyaman’ın Samsat ilçesinde Atatürk Baraj Gölü kıyısında mesire alanı ve dinlenme tesisi oluşturuluyor.Tesiste çevre düzeni yapılmaya başlandığı bildirildi.

Atatürk Barajı'nda doluluk oranı yüzde 90'a ulaştı!

Türkiye'nin en büyük barajı konumundaki Atatürk Barajı'nda doluluk oranı yüzde 90'a ulaştı. DSİ 15. Bölge Müdürü Oğuz Kasap, Atatürk Barajı ile ilgili herhangi bir riskin bulunmadığını, barajın su seviyesinin normal olduğunu söyledi.

Bolu'da kent merkezi projesi kapsamında yıkımlar başladı!

Bolu Belediyesi yeni yapılacak olan kent merkezi, belediye meydanı ve çevresi kentsel tasarım projesi kapsamında yıkım çalışmalarına başladı. Yıkım işlemlerinin tamamlanmasının ardından boşalan alana bina yapılacak.

Üsküdar'da AVM inşaatında göçük meydana geldi!

Üsküdar bir AVM inşaatında göçük meydana geldi. Park halindeki bir minibüs bulunduğu alanın çökmesi sonucu inşaata yuvarlandı. Göçük sırasında inşaat alanında kimsenin bulunmadığı belirtilirken alana yuvarlanan minibüsü kurtarma çalışmaları sürüyor

keban barajında kuraklık Haberi

keban barajında kuraklık

Kuraklık Türkiye’nin en büyük barajlarından Keban’ı da etkiledi. Geçen yıl üretilen enerji 2,89 milyar kilovat saat iken bu sene rakam 1,99 milyar kilovat saate geriledi. Yetkililer, “Bu yıl mevcut olan suyumuzu yıl sonuna kadar üretimde idareli kullanmak zorunda kalacağız.” diyor.


Geçen kış ve bahar aylarında yeterli yağış düşmemesi üzerine kuraklık, bölgede elektrik üretilen barajları olumsuz etkiledi. Fırat Nehri üzerinde kurulan ve Türkiye’nin ilk dev yatırımlarından Keban Barajı’nda yaşanan kuraklık nedeniyle elektrik üretimi yüzde 50 oranında düştü. Türkiye Elektrik Üretim Anonim Şirketi (TEÜ AŞ) Teknik Müdür Yardımcısı Yusuf Doğan, Elazığ’ın Keban ilçesinde bulunan barajda, son 40 yılın en büyük kuraklığın görüldüğünü belirtti. Barajda 2012 yılı Ağustos ayında 842 olan su kodu, bu yıl 837’nin altına düştü.


Baraj gölündeki mevcut suyu yıl sonuna...