04 / 05 / 2024

Keçiören Atatürk evi son durum

Keçiören Atatürk evi son durum

Ankara Keçiören'de bulunan ve Milli Mücadele sırasında Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından karargâh olarak kullanılan ‘Atatürk Evi’ restore edilecek.

Keçiören Atatürk Evi restore edilecek!

Ankara Keçiören'de bulunan ve Milli Mücadele sırasında Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından karargâh olarak kullanılan ‘Atatürk Evi’ restore edilecek.

Keçiören Çoban Mektebi müzeye dönüştürülecek!

Keçiören Belediye Başkan Altınok, Atatürk’ün Milli Mücadele yıllarında karargâh olarak hizmete açılan Çoban Mektebi binasını ‘İstiklal Mücadelesi Müzesi’ haline dönüştüreceklerini müjdeledi.

Keçiören Türk Dünyası Su ve Gül Meydanı projesi hızlandı!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Keçiören Belediyesi'nin, üstünde müzikli fıskiye sistemi ve süs havuzunun bulunacağı 400 araçlık otopark projesiyle beraber "Türk Dünyası Su ve Gül Meydanı" projesinin de inşaat çalışmalarına hız verdi.

Selanik'teki Atatürk Evi'nin restorasyonu TBMM'de!

Selanik'teki Atatürk Evi'nin tarihi dokusuna uygun olarak restore edilmesi için yapılacak çalışmalar meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Türkkan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Keçiören'deki Çoban Mektebi'nin restore edilmesi isteniyor!

Mimarlar Odası Ankara Şubesi, Ankara Keçiören’de bulunan ve Milli Mücadele yıllarında Atatürk’ün de kaldığı Çoban Mektebi'nin restore edilmesini istedi.

Ankara Keçiören'e kentsel dönüşümle 6 bin konut inşa edilecek!

Habertürk Ankara Gazetesi köle yazarı Dilvin Kaygusuz bugünkü yazında Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak ile yaptığı röportaja yer verdi. İşte o haber...

THK Çankaya ve Keçiören'deki 3 gayrimenkulü satışa çıkardı!

Türk Hava Kurumu Genel Başkanlığı, Çankaya ve Keçiören'deki 3 gayrimenkulü satışa çıkardı. Mesken nitelikli gayrimenkullerin ihalesi 15-16-17 Mart tarihlerinde gerçekleşecek.

Manisa Atatürk Evi restore edilecek!

Jeopark Belediyeler Birliği ile Salihli Belediyesi arasında, tarihi tescilli Atatürk Evi’nin restorasyonu için protokol imzalandı.

Keçiören Metrosu yıl sonunda bitecek!

Başbakan Yıldırım: "Keçiören Metrosu bu yıl sonunda bitecek. Buradan 27 kilometre Çubuk'a kadar da metroyu uzatıyoruz. Atatürk Kültür Merkezi'nden de Kızılay Meydanı'na kadar 3,5 kilometre daha ilave yapıyoruz" dedi.

Konut yatırımcısı Keçiören'i tercih etti!

TÜRKİYE’nin en büyük ilçesi Keçiören’in son yıllarda artarak devam eden gelişimi, emlak satışlarına da yansıdı. TÜİK verilerine göre 2015 yılında Türkiye'de en fazla konut satışı yapılan ikinci ilçe Keçiören oldu.

Keçiören Metro Hattı yıl sonunda açılacak!

Bakan Arslan, Atatürk Kültür Merkezi ile Keçiören arasında yapımı devam eden Keçiören Metrosu’yla ilgili açıklamalarda bulundu. Arslan, Ankaralıların yıllardır beklediği Keçiören Metro Hattı'nın, yıl sonunda hizmete gireceğini bildirdi.

Keçiören Ovacık'ta 14 yıllık arsa inadı!

Keçiören Ovacık Mahallesi'ne 2002 yılında imar verilmesine rağmen 14 yıldır mahalle sakinleri evlerini yapmak için ruhsat verilmesini bekliyor. İmara itiraz eden bir kişi yüzünden Ovacık Mahallesi'ne tam 14 yıldır ruhsat verilmiyor.

Keçiören Yükseltepe'de gecekondu sorunu çözülüyor!

Keçiören Belediyesi’nin çarpık kentleşmenin önüne geçme, güvenli ve sağlam bir Keçiören inşa etme amacıyla başlattığı Yükseltepe Kentsel Dönüşüm Projesi, hızla ilerlemeye devam ediyor. Dönüşüm alanının ilk etabında 1.600 konut inşa ediliyor.

Keçiören Atatürk evi son durum Haberi

Keçiören Atatürk evi son durum

Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, Milli Mücadele sırasında Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından karargâh olarak kullanılan ‘Atatürk Evi’ni restore edeceklerini açıkladı. Sabah Gazetesi'nde yer alan habere göre;  Başkan Altınok, Ankara Üniversitesi Tarım, Hayvancılık ve Gıda TEKNOKENT'ini ziyareti sırasında buranın kampüsünde metruk halde bulunan ve Milli Mücadeleye karargâhlık yapmış olan metruk haldeki yapıyı da inceledi. Altınok, "Milli Mücadelemizin ve büyük komutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün hatırası olan bu yapıyı restore ederek bu güzel hatırayı hem yaşatacağız hem de geleceğe taşıyacağız" dedi.

ZİYARETE AÇILACAK 

Altınok şunları söyledi: "Kurtuluş Savaşımızın mimarı ve kahramanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 27 Aralık 1919'da Ankara'ya geldiğinde aslında Milli Mücadele'nin karargâhına; Keçiören'e gelmiştir. Meteroloji Genel Müdürlüğümüzün bulunduğu binada Milli Mücadeleyi yönetmiştir. TEKNOKENT'in bahçesinde bulunan bu yapıyı da karargâh olarak...