18 / 05 / 2024

keçiören konut sektörü

keçiören konut sektörü

Kalme Kurumsal Gayrimenkul Değerleme ve Danışmanlık Ankara - Keçiören Konut Sektör Araştırması raporunu hazırladı...

Konut sektörü nereye gidiyor? Ev almak için iyi bir dönem mi?

Konut satışları ülke genelinde düşüşe geçti. Mart ayında bir önceki yılın aynı ayına göre binde bir oranında geriledi. Peki konut sektörü nereye gidiyor? Ev almak için iyi dönem mi?

Konut sektörü için dönüm noktası olacak! Türk müteahhitlik sektörünün gözü bu projede!

Irak'ta yapılmayı bekleyen büyük yatırımların başında yer alan Kalkınma Yolu Projesi, konut sektörü için can suyu olacak. Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Erdal Eren, projenin yapımı için Türk müteahhitleri olarak yapmaya talip olduklarını söyledi.

Bakan Ömer Bolat konut sektörü için kolları sıvadı! Sektörün gelişmesi için gerekli çaba gösterilecek!

Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Esnaf Odası tarafından geçen ay düzenlenen “Konut Sektöründe Akademik Merkezi İdare Sivil Toplum Kuruluşları Buluşma Çalıştayı”nın raporu tamamlandı. Raporda Ticaret Bakanı Ömer Bolat'ın konut sektörü için açıklamaları gündeme damga vurdu.

Depremler konut sektörünü kökten değiştirdi! Kentsel dönüşüm hız kazandı!

6 Şubat Kahramanmaraş depremleri konut sektörünü kökten değiştirdi. Depremler, özellikle kentsel dönüşümün önemini bir kez daha gözler önüne serdi. 

Deprem konut sektörünü de etkiledi! Rusların konut alma iştahı azaldı! Artık onlar da deprem dayanıklılık raporu arıyor!

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve büyük yıkıma neden olan depremler, konut sektörünü de etkiliyor. Rusların konut alma iştahı azaldı! Artık onlar da deprem dayanıklılık raporu arıyor!  

Konut sektörü 2021'i nasıl kapattı?

2021'i pandeminin gölgesinde geçiren konut sektörü geçtiğimiz yılı nasıl kapattı? Sektörde neler yaşandı? İşte deraylar...

Konut sektöründe trendler değişti!

Pandemiyle beraber konut sektöründe trendler değişti. Yeni ev arayan kişiler, birçok farklı taleple geliyor. Peki yeni ev alacak kişiler hangi kriterlere dikkat ediyor? İşte ayrıntılar...

Otopark Yönetmeliği konut sektörünü nasıl etkiledi?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 25 Mart 2021'de değiştirilerek yürürlüğe alınan yeni Otopark Yönetmeliği inşaat sektörünü doğrudan etkiledi. Peki Otopark Yönetmeliği konut sektörünü nasıl etkiledi? Sektör temsilcileri anlattı...

Ankara Keçiören'e millet bahçesi geliyor!

Yatırımlarını son sürat sürdüren Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Ankara Keçiören Millet Bahçesi projesi için düğmeye bastı.

Keçiören'e 50 milyon liralık spor yatırımı yapılacak!

Yatırımlarına devam eden Keçiören Belediyesi bu sene ilçeye toplam 50 milyon lira değerinde spor yatırımı yapacak.

Konut sektörü için bir pazarlama yöntemi!

Bloomberg'den Ali Çağatay, konut sektöründe faaliyet gösteren pazarlama departmanlarına bir öneride bulundu. Çağatay, "Bu faiz indirim sürecinde, pazarlama tekniğini değiştirebilirlerse, umulan ve beklenen sayıdan daha fazla konut satmaları mümkün olabilir" diyor...

Ankara Keçiören'de Nisan'da bin 194 konut satıldı!

TÜİK Keçiören'i Nisan ayında Ankara'da en fazla konut satışı yapılan ikinci ilçe alarak açıkladı. Keçiören'de Nisan ayında toplam bin 194 konut satıldı.

Keçiören konut satışında zirveyi bırakmıyor!

Yaşam alanları, kent estetiği ve yeşil alanlarıyla dikkatleri üzerine çeken Ankara'nın ilçesi Keçiören, yerleşim ve yatırım yeri olarak tercih edilmeye devam ederek yaz dönemini de zirvede kapattı, ilçede yaz aylarında 5 bin 559 konut satıldı.

keçiören konut sektörü Haberi

keçiören konut sektörü

Kalme Kurumsal Gayrimenkul Değerleme ve Danışmanlık A.Ş. Ankara Bölge Müdürlüğü tarafından şehrin konut el değiştirmelerinde en yüksek orana sahip olan ve Türkiye’de en çok konut satışının yapıldığı 2. İlçe olan Keçiören ilçesi konut sektörü açısından ele alınarak bir sektör analizi yapılmıştır. Ankara değerleme ekibi tarafından hazırlanan raporun ana fikirleri arasında ilçede talebin yoğun olmasındaki önemli faktörlerden bir tanesinin bölgesel özellikler dikkate alındığında erişilebilir fiyatların olması ve geçmiş yıllara bakıldığında da bu özelliğin sürekliliği ve gelecekte de devam etmesi beklentisi yer almaktadır.


Ankara’nın genel nüfusunun yüzde 16,88 lik dilimini karşılayan ve 2015 yılı verilerine göre 889.876 nüfusa sahip olan ilçenin, Keçiören Belediyesi’nin 2019 projeksiyonuna göre imar planlaması ve etkili imar uygulama faaliyetleri ile nüfusunun 1.000.000 olması beklenmektedir. 2013 yılında imara açıklık...