18 / 05 / 2024

kefalet limiti

kefalet limiti

Kefalet bakiyesi 250 milyar TL'den 500 milyar TL'ye, Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından kredi garanti kurumlarına aktarılabilecek kaynak sınırı da 25 milyar TL'den 50 milyar TL'ye çıkarıldı.

ÖTV'siz araç almak isteyenler dikkat! Limit değişti! İşte ÖTV'siz araç alımlarında 2024 üst limiti!

Engelli vatandaşlar için ÖTV'siz muafiyetli sıfır otomobil alımlarında limit değişti.  İşte ÖTV'siz araç alımlarında 2024 üst limiti.

KOBİ'lere can suyu olacak yeni düzenleme yolda! Limit yükseltiliyor!

KOBİ’lere finansman desteğinin artırılması konusunda can suyu olacak yeni paket hazırlığı başladı. Bu düzenleme ile işletmelerin 100 milyon lira olan kredi kefalet limiti 150 milyon liraya çıkarılacak.

Emekli ve memura son yılların rekor maaş artışı ufukta göründü! İşte Temmuz ayı zammının alt limiti!

Emekli ve memura müjdeli haber verildi. 2023 Temmuz zammının alt limiti belli oldu. İşte detaylar!

Küresel piyasalara borç limiti dopingi!

Küresel piyasalar, son dönemlerde gündemden düşmeyen ABD'deki borç limiti krizinin çözüleceğine yönelik beklentilerin güçlenmesiyle birlikte pozitif bir seyir izliyor.

Moody's ABD'nin borç limiti krizi için 3 farklı senaryo yayımladı!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, ABD'deki borç limiti belirsizliğinin krediler üzerinde olan etkilerini masaya yatırdığı 3 farklı senaryo yayımladı.

Para transferi yapanlar dikkat! FAST limiti artırıldı!

Para transferinde FAST limiti yükseltildi. Bankalar arasında 7/24 süratli para transferi yapılmasına olanak sağlayan FAST limitinin artırıldığı duyuruldu. İşte detaylar.

Çiftçilere 3 yeni kredi müjdesi peş peşe duyuruldu! Çiftçi Destek Kredisi limiti ne kadar? Hemen detaylara bakın!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, çiftçilerin yüzünü güldürecek müjdeleri peş peşe açıkladı. Çiftçi Destek Kredisi limiti ne kadar? Hemen detaylara bakın!

Yurt dışı alışveriş yapanlar bu haber sizin için! Online alışveriş limiti belirlendi! 

Çağımız düntyasında artık alışveriş için zaman mekan kavramı kalmadı, yurt dışı alışverişleri de moda hale geldi. Tabi bu durum beraberinde bazı kuralları da getiriyor. Peki  Peki Yurt dışı alışveriş limiti ne kadar?

2023 yeni ÖTV muafiyet limiti açıklandı! 555 bin TL detayı dikkat çekti!

Engelli vatandaşların araç alımlarında, Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) muafiyet limiti güncellendi.

4 bin 800 TL olarak belirlenen elektrikte serbest tüketici limiti değişti! Peki 2023’te azami ne kadar ödenecek?

EPDK’nın daha önce megavatsaat başına azami fiyatı 4 bin 800 TL olarak belirlediği elektrikte serbest tüketici limiti değişti. Peki 2023’te azami ne kadar ödenecek? İşte ayrıntılar…

KOBİ ve işletmelere 250 milyar TL'lik kredi! Bakan Nebati detayları resmen duyurdu!

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Hazine destekli kefalet sistemi ile ilgili son dakika açıklamalarında bulundu. İşte Bakan Nebati'nin o açıklamaları...

ÖTV indirimi engelli araç fiyatları yeniden belirlendi! İşte detaylar...

ÖTV muafiyeti limiti, ÖTV indirimi engelli araç fiyatları ve limiti 2022 yılı itibariyle yeniden düzenlendi. Araç limiti kapsamında 450 bin 500 TL'ye kadar araçları alabilecek olan engelli vatandaşlar, markalar tarafından belirlenen modelleri engelli ÖTV indirimi kapsamında alabilecek. İşte tüm deta

Otomobil fiyatını düşürecek adım resmileşti! İşte araç fiyatlarında yeni tablo

Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) matrahında yeni düzenleme Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre, otomobilde ÖTV matrah limiti yükseltildi. 1600 cc altı araçlarda alt limit 184 bin TL olarak belirlendi. İşte tüm detaylar...

kefalet limiti Haberi

kefalet limiti

Kredi garanti kurumlarına sağlanan Hazine desteğine ilişkin kararda değişiklikler yapıldı. Kararın tanım maddesine, Türkiye Kalkınma ve Yatırım Bankası 'kredi veren' olarak tanımlandı. Bu maddede Hazine destekli kredi kefaleti kullananları tanımlayan yaralanıcı başlığında yer alan 'KOBİ tanımını haiz yararlanıcılar ile KOBİ tanımı dışında kalan diğer işletmeleri' ibaresi 'Hazine destekli kredi kefaleti kullanan gerçek ve tüzel kişileri' olarak değiştirildi.

Dünya'nın aktardığı habere göre, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanan Cumhurbaşkanı kararıyla karar kapsamında kredi garanti kurumları tarafından verilen kefaletlerin toplam bakiye tutarı 250 milyar TL'den 500 milyar TL'ye, Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından kredi garanti kurumlarına aktarılabilecek kaynak sınırı da 25 milyar TL'den 50 milyar TL'ye çıkarıldı.

Karar kapsamında ayrıca, yatırım kredileri için ana para ödemesiz döneme ilişkin faizlerin tahakkuk ve tahsil edilmesi için...