28 / 04 / 2024

kefalet sigortası genel şartları

kefalet sigortası genel şartları

Euler Hermes Türkiye CEO'su Özlem Özüner, "Kefalet sigortası, sigorta sistemimize girmesinden bu yana, özellikle inşaat, enerji, savunma sanayi, imalat, alt yapı ve lojistik projelerinde kullanılıyor." dedi.

Genel Sağlık Sigortası (GSS) başvurusu nasıl yapılır? Belgeler ve detaylar burada!

Genel Sağlık Sigortası'na (GSS) başvurmak için gereken belgeler ve e-devlet üzerinden nasıl başvuru yapılacağına dair bilgiler önemlidir. Peki Genel Sağlık Sigortası başvurusu nasıl yapılır, gereken belgeler nelerdir? İşte GSS başvurusu hakkında detaylı bilgiler haberin devamında...

TESK Genel Başkanı Palandöken: Araç muayene ve sigorta ücretleri aşağıya çekilmeli

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, trafik sigortası ücretlerinde indirime gidilmesi çağrısı yaptı.

Deprem bölgesi için Genel Sağlık Sigortası düzenlemesi: Süresi resmen uzatıldı! 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, deprem bölgesinde yer alan şehirlerde Sağlık Sigortası (GSS) kapsamında yapılan düzenlemelerin süresinin 30 Kasım'a kadar uzatıldığını açıkladı. İşte ayrıntılar... 

Genel Sağlık Sigortası primleri Temmuz'da ne kadar olacak? Bir bir hesaplandı! Zamdan sonra ne kadar GSS primi ödenecek?

Asgari ücrete Temmuz ayında yapılacak olan ara zamdan etkilenecek kalemlerden biri de Genel Sağlık Sigortası (GSS) primleri olacak. Peki zamdan sonra ne kadar GSS primi ödenecek?

GSS borçları ne zaman siliniyor? İşte Sağlık Sigortası prim borçları hakkında merak edilenler

Gelir testi yaptırmadığı için Genel Sağlık Sigortası (GSS) prim borcu olan vatandaşlar için vergi affı kanunu kapsamında yapılandırma fırsatı sunuldu. Bu fırsatla birlikte, borçlarını ödemekte zorlanan vatandaşlar 31 Aralık 2022 tarihine kadar borçlarını yapılandırabilecekler.

Zorunlu trafik sigortası neleri kapsar? Zorunlu Trafik Sigortasının genel şartları nelerdir?

Zorunlu trafik sigortasına dair pek çok vatandaşın merak ettiği bazı hususlar bulunmaktadır. Gelin o huşulardan bazılarına değinelim. İşte detaylar!

Genel sağlık sigortası hangi hastanelerde geçerli? Genel sağlık sigortası neleri kapsar?

Genel sağlık sigortasına dair vatandaşların merak ettiği birtakım hususlar vardır. İşte genel sağlık sigortasına dair detaylar!

Çiftçiler dikkat! Buğday gelir sigortasında şok gelişme! Resmen açıklandı!

Tarsim Genel Müdürü Serpil Günal, tarım sigortalarında büyük bir farkındalık yaşandığına dikkat çekerek, buğday ürünü için uygulanan gelir sigortası ile ilgili son dakika açıklamasında bulundu. İşte o açıklamalar...

GSS primleri ne kadar oldu? Genel Sağlık Sigortası primleri arttı mı?

GSS primleri ve isteğe bağlı primlerin ne kadar arttığı asgari ücret zammından sonra araştırılmaya başlandı. İşte Genel Sağlık Sigortası primlerine dair araştırılan detaylar!

Genel Sağlık Sigortası (GSS) borcu olanlara müjde! Ne kadar borcun silineceği açıklandı

Genel Sağlık Sigortası (GSS) borcu olan binlerce vatandaşı ilgilendiren yeni düzenleme için harekete geçildi.

Genel Sağlık Sigortası prim borcu olanların gecikme zammı ve cezası siliniyor!

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), Genel Sağlık Sigortası prim borcu olan vatandaşların 31 Aralık tarihine kadar ödeme yapması gerektiğini duyurdu...

Konut sigortasının önemi iklim krizinin neden olduğu felaketlerle arttı!

Ray Sigorta Genel Müdürü Koray Erdoğan, konut sigortasıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Konut sigortası, evleri hasarlara karşı koruma altına alıyor. Erdoğan, konut sigortası yaptıranın bir daha vazgeçemediğini belirtti.

Konut sigortası ile evlerdeki güven teminat altına alınıyor!

Ray Sigorta Genel Müdürü Koray Erdoğan, konut sigortası ile evlerdeki huzurun ve güvenin teminat altına alındığını dile getirdi. 

kefalet sigortası genel şartları Haberi

kefalet sigortası genel şartları

Artık kamu ihalelerinde de geçerli olan ‘kefalet sigortası, reel sektördeki şirketlerin ‘teminat mektubu’ bulma derdine de son veriyor. Sigorta, borçlu kesimin sözleşmedeki yükümlülüklerini yerine getirememesi halinde, borcun sigorta şirketince ödenmesini sağlıyor.

Türkiye'de konuşma fırsatı bulduğumuz sigortacılardan şu sözleri sık sık işitiyoruz: “Türk sigorta sektörü trafik sigortasına çok bağımlı”, “Artık, trafik dışında yeni bir şeyler konuşmak gerekli.” Bu sözler aslında sadece sigorta şirketlerinin yöneticileri değil, son zamanlarda sektörle yakından ilgili herkesin ağzına pelesenk olmuş durumda.

Hayat dışı sektörde toplam prim üretimi içindeki payı yaklaşık yüzde 35 olan trafik sigortasının payını düşürmek, sigorta şirketleri ve acentelerin söz konusu sigortaya olan bağımlılığını azaltmanın yolu da sektörde diğer branşların özellikle de yeni branşların payını artırmaktan geçiyor. Yeni branşlar için de ‘kefalet sigortası’ büyük önem taşıyor.

Para...