27 / 04 / 2024

Kefalet sigortası nedir

Kefalet sigortası nedir

Euler Hermes Türkiye CEO'su Özlem Özüner, "Kefalet sigortası, sigorta sistemimize girmesinden bu yana, özellikle inşaat, enerji, savunma sanayi, imalat, alt yapı ve lojistik projelerinde kullanılıyor." dedi.

Ev sahipleri dikkat! Konut sigortası ve DASK arasındaki fark nedir?

6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremlerin ardından pek çok ev sahibi de DASK ile ilgili detayları araştırmaya başladı. Peki Konut sigortası ve DASK arasındaki fark nedir?

Konut sigortası nedir, neleri kapsar? Konut sigortası fiyatı 2023 ne kadar? 

Deprem ülkesi olan Türkiye'de konut sigortasının detayları merakla sorgulanıyor. Peki, Konut sigortası nedir, neleri kapsar? Konut sigortası fiyatı 2023 ne kadar? 

Konut sigortası nedir? 

Türkiye'de yaşanan doğal afetlerden sonra konut sigortası kavramı gündemde yer alamaya başladı. Peki, Konut sigortası nedir? İşte merak edilen tüm detaylar...

2023 İşsizlik maaşı şartları nedir? İşsizlik sigortasından nasıl faydalanırım?

AK Parti'li yetkililerin yaptığı açıklamada, seçimi almaları halinde işsizlik aylığını alma koşullarında değişiklik yapacağını ifade etti. Bu sene için en düşüğü  4 bin 3 TL, en çoğu ise 8 bin 6 TL. 2023 İşsizlik maaşı şartları nedir? İşsizlik sigortasından nasıl faydalanırım?

Türkiye'nin deprem ile mücadelesi ve Deprem Sigortası'nın önemi! 

Ülkemizde art arda meydana gelen yıkıcı depremler yeterince hazırlıklı olmadığımızı gösteriyor. Peki geleceğe yatırım olan deprem sigortasının önemi nedir?

Deprem sigortasında teminat arttı! Zorunlu Deprem Sigortası nedir? Deprem sigorta teminatı ne kadar oldu?

Zorunlu deprem sigortası kapsamında, bir mesken için verilebilecek azami teminat tutarı 320 bin TL'den 640 bin TL'ye çıkarıldı.

Konut poliçesi nedir? Konut sigortası neleri kapsar?

Konut ve içerisindeki eşyaları hasar görme risklerine karşı konut sigortası ile güvence altına almak mümkün. Peki, Konut poliçesi nedir? Konut sigortası neleri kapsar? İşte konu hakkında tüm merak edilenler...

DASK 2022 tarifesi nedir? DASK bu yıl ne kadar oldu?

Zorunlu Deprem Sigortası, binanızdaki deprem ve depremden kaynaklanan maddi hasarları karşılıyor. Peki, DASK 2022 tarifesi nedir? DASK bu yıl ne kadar oldu? İşte tüm merak edilenler...

Konut sigortasında bunlara dikkat! O hasarlar...

Yaşanan evlerde oluşma olasılığı olan hasarlar konut sigortasıyla teminat altına alabiliyor. Peki konut sigortası nedir, hangi hasarları kapsar hangi zararları kapsamaz? İşte merak edilen ayrıntılar...

Konut sigortasının karşılamadığı zararlar neler?

Oturulan konutlarda meydana gelme olasılığı bulunan zrarlar konut sigortasıyla teminat altına alınıyor. Peki konut sigortası nedir, hangi zararları kapsar hangi hasarları kapsamaz? İşte merak edilen detaylar...

Konut sigortası hangi hasarları kapsamaz?

Yaşanılan konutlarda meydana gelme ihtimali olan hasarlar konut sigortasıyla garantiye alınabiliyor. Peki konut sigortası nedir, hangi hasarları kapsar hangi hasarları kapsamaz? İşte ayrıntılar.

Konut sigortası hangi hasarları karşılamıyor?

Evlerde meydana gelebilecek hasarlar konut sigortasıyla güvence edilebiliyor. Peki konut sigortası nedir, neleri kapsar neleri kapsamaz? İşte ayrıntılar.

DASK ne işe yarar? Amaçları neler?

İzmir'de yaşanan deprem sonrasında deprem sigortasının önemi bir kez daha hatırlandı. Birçok vatandaşın ihmal ettiği konulardan biri olan deprem sigortası nedir? Deprem sigortası ne işe yarar? İşte detaylar...

Kefalet sigortası nedir Haberi

Kefalet sigortası nedir

Artık kamu ihalelerinde de geçerli olan ‘kefalet sigortası, reel sektördeki şirketlerin ‘teminat mektubu’ bulma derdine de son veriyor. Sigorta, borçlu kesimin sözleşmedeki yükümlülüklerini yerine getirememesi halinde, borcun sigorta şirketince ödenmesini sağlıyor.

Türkiye'de konuşma fırsatı bulduğumuz sigortacılardan şu sözleri sık sık işitiyoruz: “Türk sigorta sektörü trafik sigortasına çok bağımlı”, “Artık, trafik dışında yeni bir şeyler konuşmak gerekli.” Bu sözler aslında sadece sigorta şirketlerinin yöneticileri değil, son zamanlarda sektörle yakından ilgili herkesin ağzına pelesenk olmuş durumda.

Hayat dışı sektörde toplam prim üretimi içindeki payı yaklaşık yüzde 35 olan trafik sigortasının payını düşürmek, sigorta şirketleri ve acentelerin söz konusu sigortaya olan bağımlılığını azaltmanın yolu da sektörde diğer branşların özellikle de yeni branşların payını artırmaktan geçiyor. Yeni branşlar için de ‘kefalet sigortası’ büyük önem taşıyor.

Para...