28 / 04 / 2024

kefilin evine haciz gelir mi

kefilin evine haciz gelir mi

Posta Gazetesi yazarlarından Tamer Heper bugünkü köşe yazısında okuyucularından birinin sormuş olduğu Ödenmeyen borç için kefilin evine haciz gelir mi sorusuna yanıt verdi...

Kefilin evine haciz gelir mi?

Kefil, birilerinin alım satım işleminde, alımı yapanın parayı ödememesi gibi durumlarda, onun yerine ödeme yapmayı kabul eden kimse oluyor. Borcun ödenmemesi halinde kefilin evine haciz gelir mi?

Emeklinin evine haciz konulur mu?

Haciz, borçlunun borcunu ödeyemediği durumlarda alıcı tarafından başlatılan yasal süreç oluyor. Bir emeklinin evine borcundan dolayı haciz gelir mi?

Kardeşlerin mirastaki saklı payı nasıl belirlenir?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper'e gelen soruda babasının hayattayken borçlandığını belirten okuyucu, evine haciz konulmasına karşın evini kardeşine devrettiğini aktardı. Kardeşin evleneceğini ve eve ihtiyacı olduğunu, evden çıkmalarını söylediğini aktaran okuyucu hakkı olup olmadığını sordu.

Serdar Ortaç: Chloe evime haciz koydurdu!

Maddi anlamda zor zamanlar geçiren Serdar Ortaç eski eşi Chloe Loughnan'ın evine haciz koydurduğunu dile getirdi.

Thodex soruşturmasında haciz işlemleri başlıyor!

400 bin kişinin mağduriyetine neden olan Thodex vurgununa yönelik yapılan operasyonda Faruk Fatih Özer'in evine haciz işlemi uygulanacak. 

Ailenin tek evine haciz gelir mi?

Posta yazarı Tamer Heper 'Köyde babamın tek evi var. Birine kefilliğinden dolayı varlık şirketi oturduğu evi icradan satılığa çıkardı. Babamın köydeki evi satılır mı? Evde babam ve annem oturuyor. Başka oturacak evleri yok. Ne yapabiliriz?' sorusunu cevapladı.

Emina Jahović, Mustafa Sandal’ın evine ve ofisine haciz yolladı!

Hürriyet gazetesi yazarı Mehmet Üstündağ bugünkü yazısında Emina Jahović'in Mustafa Sandal’ın evi ve ofisine haciz yolladığını yazdı... İşte Üstündağ'ın o yazısı...

Ünlü işadamı Ali Gürsoy'a haciz şoku!

Melis Çiftçi, ünlü işadamı Ali Gürsoy hakkında haciz işlemi başlattı. 33 bin 332 TL’lik alacağı için eşinin ailesinin evine haciz memuru gönderen Melis Çiftçi, bu kadarına da 'pes' dedirtti.

Evine haciz gelenin hangi eşyaları alınır?

Borçlunun her türlü mal ve hakkı haciz edilebiliyor. Burada önemli olan bir başka nokta da; haczin amacının, borcun tahsilinin sağlanması olup borçluyu taciz etmek ya da baskı kurarak ödemeye zorlamak olmamalıdır.

Vergi borcu için evine haciz konulan kişiden mülkiyet hakkı ihlali davası!

Anayasa Mahkemesi, hissedarı olduğu şirketin vergi borcu sebebiyle yaşadığı eve haciz konulan başvurucunun bireysel başvurusunda ihlal kararı aldı. 

Yonca Evcimik'ten evine haciz geldiği iddialarına ilişkin açıklama!

Şarkıcı Yonca Evcimik, bankadan çektiği yaklaşık 1 milyon TL'lik kredi borcunu ödeyemediği haberlerine ilişkin "Evimden olmuşum… ama bundan benim haberim yok! " dedi...

Galatasaray'a 102 milyon liralık haciz!

Dursun Özbek'in haciz ve ipotek koydurma ihtimali nedeniyle Florya'nın tapusunu almakta acele ettiklerini söyleyen Mustafa Cengiz, "Kendisiyle görüşmeler yapıyoruz. Çözüm arıyoruz. Şu anda faizle birlikte 102 milyon lira haciz var. Allah kimsenin evine, ocağına haciz düşürmesin" dedi...

Seçkin Piriler Meral Kaplan'ın evine haciz gönderdi!

Seçkin Piriler, geçtiğimiz yaz arasının açıldığı oyuncu Meral Kaplan'ın Ortaköy'deki evine haciz gönderdi

Demet Akalın Beykoz Konakları’nda ev arıyor!

Okan Kurt'un iflası nedeniyle evine haciz gelen Demet Akalın, Beykoz Konakları’nda kiralık ev arıyor.

kefilin evine haciz gelir mi Haberi

kefilin evine haciz gelir mi

Kızım bir daire alacaktı, bankadan kredi kullandı ben de kefil oldum. Ancak kızım iki senedir kredi geri ödemelerini yapamıyor. Şimdi benim evimde haciz var mıdır? #E. D. 


Bir borca kefil olanların evine hemen haciz konulmaz. Kefilin malvarlığına başvurulabilmesi için önce kefil aleyhine icra takibine girişilmiş olması gerekir, icra takibinde sürelerin başlaması için de borç nedeni ile yapılan takibe ait ödeme emrinin kefile tebliği şarttır. Tebliğden itibaren belli süreler geçtikten sonra borç hâlâ ödenmemiş ise bu halde malvarlığına haciz tatbik edilir. Şayet size icra dairesinden ödeme emri tebliğ olunmadı ise evinize haciz tatbik edilmemiştir. Ayrıca hatırlatmak isterim ki borç nedeni ile şayet aleyhinize bir takip yapılır ve takip kesinleşirse mutlaka evinize haciz tatbik edilecek diye bir kural yok, belki bankada paranız...