19 / 05 / 2024

Kemal Önder Çetin marmaray açıklaması

Kemal Önder Çetin marmaray açıklaması

İstanbul'un binlerce sene kavuşmayı bekleyen iki yakası, Marmaray ile buluştu. Prof. Dr. Kemal Önder Çetin projede geoteknik mühendislerinin büyük emeği olduğunu söyledi..

Marmaray'da geoteknik mühendislerinin de emeği büyük!

İstanbul'un binlerce sene kavuşmayı bekleyen iki yakası, Marmaray ile buluştu. Prof. Dr. Kemal Önder Çetin projede geoteknik mühendislerinin büyük emeği olduğunu söyledi..

Adana'da Orhan Kemal Kültür Merkezi açıldı!

Adana’da, Çukurova Belediyesi Orhan Kemal Kültür Merkezi ile Turhan Selçuk Sanat Okulu törenle açıldı. Törende Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin konuşma yaptı..

Hira Yapı İnşaat ve Taahhüt Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Hira Yapı İnşaat ve Taahhüt Ticaret Limited Şirketi, Kemal Önder, Latif Karataş tarafından 250 bin TL'lik sermaye ile 6 Ocak'ta Maltepe, Başıbüyük Mahallesi, Akçan Sokak'ta kuruldu.

Kemal Bayraktar:Enerji ihtiyacının yüzde 100'ü yenilenebilirden karşılanabilir!

Uluslararası Güneş Enerjisi Topluluğu - Türkiye Bölümü (GÜNDER) Başkanı Kemal Gani Bayraktar, Türkiye'nin güneş enerjisi ile elektrik üretiminde çok hızlı ilerleyebilecek kapasitesinin bulunduğunu dile getirdi...

Kemal Gani Bayraktar: Güneş panellerinden yıllık 1,2 milyar kWh elektrik üretilebilecek!

Uluslararası Güneş Enerjisi Topluluğu Türkiye Bölümü (GÜNDER) Başkanı Dr. Kemal Gani Bayraktar yaptığı açıklamada "Türkiye'de fotovoltaik güneş panellerinden yıllık 1,2 milyar kWh elektrik üretilebilecek" dedi.

Kemal Arif Tavros’un İş geliştirme ve Yatırımlardan Sorumlu Başkan Yardımcısı oldu!

Tavros’un İş geliştirme ve Yatırımlardan Sorumlu Başkan Yardımcılığına tecrübeli bir isim olan Kemal Arif atandı. Arif doğal kaynak yatırım ve ticareti, gayrimenkul geliştirme ve spor yatırım gibi çeşitli sektörlerde faaliyet gösterdi...

Çetin Osman Budak'ın gündeminde alternatif turizm var!

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği ( TÜRSAB ) Akdeniz Bölgesel Yürütme Kurulu yeni Yönetimi, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası ( ATSO ) Başkanı Çetin Osman Budak'ı makamında ziyaret etti.

Sancaktepe Kemal Türkler yeraltı otoparkı imar planı 1 Mayıs'ta askıdan indiriliyor!

Sancaktepe Kemal Türkler Mahallesi, 1671 parselin bir kısmının Zeminaltı Katlı Otopark Alanı'na alınmasına ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli Nazım ve Uygulama İmar Planı tadilatı, 1 Mayıs 2014'te askıdan indiriliyor. İşte o plan...

Midtown'da çocuk şenliği haftası başlıyor!

Midtown, 21 Nisan haftasında çocuklar ve aileleri için hem anlamlı, hem de çok eğlenceli etkinliklere imza atacak. 23 Nisan’da Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ile aynı karede fotoğrafın senin olsun.

Hatay'da Mustafa Kemal Üniversitesi Hastanesi'nde yangın çıktı!

Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nde çıkan yangın, itfaiye ekiplerince söndürüldü. Bu arada, MKÜ Rektörü Prof. Dr. Hüsnü Salih Güder, hastaneye gelerek yetkililerden bilgi aldı.

Serhat Süreyya Çetin: Türkiye'de sigortacılık bilinci yeni oturuyor!

Güneş Sigorta Genel Müdürü Serhat Süreyya Çetin, "Türkiye, dünya ekonomisinde 17, sigortacılıkta 36'ncı sırada. Bu rakam bize, sigortacılığın Türkiye'de oturmadığını fakat yükselen bu bilincin yavaş yavaş düzeleceğini gösteriyor" dedi...

Kemal Tanca, Kent Meydanı AVM'de mağaza açtı!

Kemal Tanca, Kent Meydanı AVM'de mağaza açtı. Kemal Tanca, Kent Meydanı AVM 'deki yeni mağazasıyla 2014 ilkbahar / yaz sezonuna damgasını vuruyor. Kemal Tanca Çarşı Katı'daki mağazasında ziyaretçilerini bekliyor.

Ümraniye Namık Kemal Mahallesi geri dönüşüm haritası 28 Nisan'da askıdan indiriliyor!

Ümraniye Namık Kemal Mahallesi, 499 ada, 37, 38, 39 ve 40 parseller ile 2433 ada, 1 ve 2 parsel sayılı taşınmazlara ait Geri Dönüşüm Askı Haritası. 28 Nisan 2014 tarihinde askıdan indiriliyor.

Kemal Önder Çetin marmaray açıklaması Haberi

Kemal Önder Çetin marmaray açıklaması

 7 bin yıl önce denizlerin kavuşması, İstanbul'un Asya ve Avrupa yakalarını birbirinden ayırdı.

Çağlar boyunca birbirinden ayrı kalan bu iki kıyının tam anlamıyla bir araya gelmesi ise, Cumhuriyet'in 90. yılında hayata geçirilen Marmaray Projesi ile mümkün oldu. 


ODTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü, Geoteknik Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kemal Önder Çetin'in aktardığı bilgilere göre, Asya ve Avrupa'nın buluşma öyküsünde birçok proje masaya yatırıldı. İlk kez 1860 yılında Sultan Abdülmecid tarafından dile getirilen bu düşünce; 1891 yılında Sultan 2. Abdülhamit Han'ın Fransız Mühendis S. Preault'e çizdirdiği ve orjinali bugün Üsküdar Belediyesi'nde bulunan "Tünel-i Bahri" projeleri ile hayalin ötesine geçti. 


KÖPRÜ YETMEYİNCE... 

20 Şubat 1970 tarihinde Ortaköy ve Beylerbeyi'ni birleştirmek için temeli atılan Boğaziçi Köprüsü'nün, 3 Temmuz 1988'de açılan ikinci köprü takip etti. Ancak köprüler...