08 / 05 / 2024

kenan yavuz izmir açıklaması

kenan yavuz izmir açıklaması

İzmir'de yatırımların engellenmesine isyan eden Zorlu Holding Başkanı Ahmet Nazif Zorlu 'ya katıldığını söyleyen SOCAR Türkiye CEO 'su Kenan Yavuz, "Bu işin suyu çıktı" dedi

İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger'den deprem konutları açıklaması!

İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, İzmirli depremzedelerin kalıcı konutlara kavuşması için çalışmaların tüm hızıyla devam ettiğini söyledi. 

Ky Müteahhitlik İnşaat Mimarlık Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Ky Müteahhitlik İnşaat Mimarlık Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Ümraniye'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Kenan Yavuz tarafından kuruldu.

Kenan Yavuz kimdir?

Torunlar Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO) Bağımsız Yönetim Kurulu Üyesi Kenan Yavuz kimdir? Kenan Yavuz daha önce nerelerede görev yaptı? İşte Kenan Yavuz'un biyografisi...

Kenan Kalı: İzmir'de konut açığı var!

Gözde Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Op. Dr. Kenan Kalı, İzmir'de konut sektörünü değerledi. Kalı, bölgede konut açığının devam ettiğini belirtti.

Kenan Kalı: İzmir'de 30 bin yeni konuta ihtiyaç var!

İzmir'de halen devam eden 52 projedeki 15 bin yeni konutun, kentin sadece 6 aylık ihtiyacını karşılayabileceğine de dikkat çeken Op. Dr. Kenan Kalı, “Ama asıl sorun, İzmir’de daha fazla arsa oluşturmak." dedi.

Kenan Kalı: İzmir'e en az 30 üniversite yapılmalı!

İnsan vücudunun yaradılışından yola çıkarak, doktorluk yeteneğini inşaat sektöründe değerlendiren Op. Dr. Kenan Kalı, İzmir'in eğitim ve sağlıkta büyümesi gerektiğini söyledi.

Kenan Yavuz: TANAP'ta kaybedilecek bir tek saniye bile yok!

SOCAR Türkiye Başkanı Yavuz, "TANAP'ta kaybedilecek bir tek saniye bile yok. Kesin bir şey söylemek mümkün değil ama tüm ekip olarak herkes elinden geleni yapacak" dedi.

STAR Rafinerisi'nin yüzde 35'i tamamlandı!

SOCAR Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Kenan Yavuz, 5,6 milyar dolarlık STAR Rafinerisi yatırımının yüzde 35 oranında tamamlandığını bildirdi.

Star Rafinerisi, Petkim'e 100 milyon dolar tasarruf sağlayacak!

SOCAR Türkiye Başkanı Kenan Yavuz, Star Rafinerisi'nin tamamlanması ile ülkemize yıllık 2-2,5 milyar dolar, Petkim'e ise 100 milyon dolar tasarruf sağlanacağını söyledi.

Kenan Yavuz'dan, Türkiye'ye 10 milyar dolarlık zarar iddialarına açıklama!

SOCAR Türkiye Başkanı Yavuz, "Türkiye'ye 10 milyar dolar zarar ettirildiği şeklindeki iddia, matematik bilimine aykırıdır" ifadesini kullandı.

Kenan Yavuz: Tesis ülkeye yıllık 2 milyon dolar tasarruf sağlayacak!

Star Rafinerisi'nde altyapının tamamlanmak üzere olduğunu dile getiren Kenan Yavuz, "Tesis ülkeye yıllık 2-2.5 milyon dolar, Petkim'e ise yıllık 100 milyon dolar tasarruf sağlayacak" dedi

STAR Rafinerisi'nin altyapısı yüzde 95 oranında tamamlandı!

Azerbaycan devlet petrol şirketi SOCAR'ın Türkiye Başkanı Kenan Yavuz, Petkim kampüsü içinde yapımı devam eden STAR Rafinerisi'nde altyapının yüzde 95 oranında tamamlandığını söyledi.

Ahmet Kenan Tanrıkulu, İzmir'in stat sorununa dikkat çekti!

MHP İzmir 2. bölge milletvekili adayı Ahmet Kenan Tanrıkulu, İzmir'deki stat sorununu gündeme getirdi. Tanrıkulu, Alsancak Stadı'nı, yıkıldıktan sonra yerinde inceledi.

kenan yavuz izmir açıklaması Haberi

kenan yavuz izmir açıklaması


Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Nazif Zorlu'nun İzmir'de yatırımların çeşitli şekillerde engellendiği yönündeki isyanına SOCAR Türkiye CEO'su Kenan Yavuz'dan destek geldi. Yavuz, "Sabah yatağından fırlayan, erken kalkan, gidip yatırımlara dava açıyor. İnanılır gibi değil" dedi. 



Sanayi bölgesine bile

Yavuz, Türkiye'de özellikle sanayi yatırımları konusunda genel olarak mevzuat mezarlığı ve muhatap sayısının fazlalığı nedeniyle bürokratik engellerle karşılaşılabildiğini dile getirdi. İzmir'de ise buna ilave olarak bazı sivil toplum kuruluşu ve odalar tarafından açılan davalar olduğunu dile getiren Yavuz, "Yatırımın niteliği, özel durumu, gerekliliğine bakılmadan karşı çıkılıyor. 1965 yılında devlet tarafından sanayi bölgesi olarak belirlenmiş Aliağa'da bile engelle karşılaşıyorsunuz" dedi. Aliağa'da 5.7 milyar dolarlık yatırımla kurma çalışmalarını sürdürdükleri rafineri ve Petkim'i çalıştırabilmek için 1 milyar dolara termik santral kuracaklarını belirten Yavuz, bu yatırıma...