05 / 05 / 2024

Kenan Kalı: İzmir'e en az 30 üniversite yapılmalı!

Kenan Kalı: İzmir'e en az 30 üniversite yapılmalı!

İnsan vücudunun yaradılışından yola çıkarak, doktorluk yeteneğini inşaat sektöründe değerlendiren Op. Dr. Kenan Kalı, İzmir'in eğitim ve sağlıkta büyümesi gerektiğini söyledi.



Son dönemde inşaat sektörüne yaptığı büyük yatırımlarla adını duyuran Gözde Grubunun Yönetim Kurulu Başkanı Op. Dr. Kenan Kalı, Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi mezunu bir doktor. Malatyalı ama üniversite için 1995'te geldiği İzmir'in hayatında ayrı bir önemi var. İnşaat yatırımlarını ağırlıklı olarak İzmir'e yapması da bunun en büyük göstergesi. 22 yaşında mezun olup Malatya'ya döndüğünde doktor olmayı beklerken kendini inşaat sektörünün içinde bulmuş. Daha önce hiçbir bilgisi olmamasına rağmen ailesine ait bir araziye yaptığı 20 daireyle başlamış her şey. Buradan elde ettiği sermaye ile kendi sağlık merkezlerini, ardından hastanelerini kurmuş. Kalı, doktorluktan inşaat sektörüne geçişini şöyle anlattı: "İnşaatla ilgili bilgim yoktu ama insan vücudunu çok iyi biliyordum. Karşıma çıkan sorunları, insan anatomisinin özellikleri ile karşılaştırıp çözüm yolları buldum. İnsan vücudunun statiğini. ısı yalıtımını, sinyalizasyon sistemini inşaatlara uygulayıp herkesin dikkatini çeken farklı tekniklerin doğmasını sağladım. İlk bakışta benim söylediğime 'olmaz' diyenler, sonra uygulanabilir çözüm yolları olduğunu gördü. Doktor olmanın piyasada sağladığı güven ve şans yardımıyla ilk inşaatımızı bitirip bizi bu günlere taşıyan yolculuğumuza başlamış olduk."


1995'te mezun olduğunu ve o tarihten buyana İzmir'de çok şeyin değişmediğini vurgulayan Kenan Kalı, şunları söyledi: "İzmir'i çok zorlamamak lazım.  İzmir  eğitim ve sağlık merkezi olsun. Üst ekonomik sınıfın merkezi İstanbul ise üst sosyal sınıfın merkezi de İzmir olsun. İzmir'de en az 30 üniversite olmalı. Sağlık turizminde fırsatlar var. Avrupa'nın yaşlı bakım merkezi neden İzmir olmasın. Emekli kenti olmak İzmir'e zarar vermez. Çünkü herkesin hayalinde İzmir'de yaşamak var. İnsanları yetiştirelim isteyen ekonomik olarak daha kazançlı olduğu yere gitsin ama dönüp İzmir'e gelsin" dedi. "İzmir çok güzel kadın, güzelliğinin ortaya çıkarılması gerek" diyen Kalı, bunun için İzmir'e yatırım yaptıklarını, hedeflerinde üniversite ve geriatri merkezi olduğunu söyledi. 



Posta 


Geri Dön