18 / 05 / 2024

kenen kalı kim

kenen kalı kim

İnsan vücudunun yaradılışından yola çıkarak, doktorluk yeteneğini inşaat sektöründe değerlendiren Op. Dr. Kenan Kalı, İzmir'in eğitim ve sağlıkta büyümesi gerektiğini söyledi.

Deprem bölgesinde çalışanların maaşını devlet ödeyecek! Kim ne kadar maaş alacak?

Deprem felaketi nedeniyle bölgede hasar alan birçok işletme faaliyetini durdurmak zorunda kalırken, bu işyerlerinde çalışanların maaşları devlet tarafından ödenecek. Pandemi dönemindeki kısa çalışma ödeneği, depremle birlikte tekrar geri dönerken, kim ne kadar alacak sorusunun cevabı da netleşti.

Anne ya da baba ölünce emekli maaşını kim alır? Ölen anne ve babanın emekli maaşı kime bağlanır? Ölüm aylığı şartları...

'Ölen babanın ve annenin emekli maaşını kimler alabilir?' sorusunun yanıtı merak ediliyor. Peki anne ya da babanın ölmesi halinde emekli maaşı kime kalır? Anne ya da baba ölünce emekli maaşını kim alır? İşte o soruların yanıtları...

Kal davası ne demek?

Hukukta "inşaatın kal'i davası" olarak da bilinen kal davası ne demektir? Kal davası hangi durumlarda, kim tarafından, ne zaman, nasıl ve nerede açılabilir? İşte kal davaları..

Zemin etüdünü kim yapar?

Yer altı tabakalarının durum, konum, jeolojik yapı türü, derinlik, kalınlık, yoğunluk, elektrik özdirencinin deprem karşısında göstereceği tepkiyi tespit etmek amacıyla zemin etüdü çalışmaları yapılıyor. Peki, Zemin etüdünü kim yapar?

Kira stopajını kim öder?

Kira stopajı, gelir vergisinde, özellikle maaş ve ücretlilerin vergi borçlarının ödenmesinde, gelir henüz sahibinin eline geçmeden verginin kesilmesi olarak ifade ediliyor. Peki, kira stopajını kim öder?

İmarsız arsa kamulaştırmasını kim nasıl yapar?

İmarsız arsa kamulaştırmasını kim yapabilir? Okul, park ve teknik altyapı alanlarının kamulaştırmasını kim, nasıl gerçekleştirebilir? Okul arsasını kim kamulaştırır? Park arsasını kim kamulaştırabilir? İşte kamulaştırma ile ilgili bu soruların cevapları..

Kira beyannamesini kim verecek?

Gayrimenkul kiralamalarından gelir elde eden mal sahipleri vergiye tabi tutuluyor. Ancak gelir elde eden tüm vatandaşlardan bazıları vergiden muaf tutuluyor. Peki, kira beyannamesini kim verecek?

Kapıcı dairesi giderlerini kim karşılar?

Apartmanda yer alan ve ortak alan olarak nitelendirilen kapıcı daireleri, kapıcılara verdikleri hizmet karşılığında veriliyor. Peki, kapıcı dairesi giderlerini kim karşılar? Kapıcı dairesi giderlerini kat malikleri mi karşılar?

İskan raporunu kim verir?

İskan belgesi, bir yapının inşa edilmeden önce onaylanan ruhsatlı projesine uygun olarak inşa edildiğini ve buna bağlı olarak kullanılmasına izin verilen yapılara veriliyor. Peki, iskan raporunu kim verir?

Mimar Mehmet Ali Barman'ın milyonluk yalısı devlete kalıyor!

İstanbul Boğazı'ndaki milyonluk yalısı nedeniyle başına gelmedik kalmayan 86 yaşındaki Mehmet Ali Barman'ın ölümünün ardından mirasıyla ilgili son noktayı Yargıtay koydu. Mimar Mehmet Ali Barman'ın milyonluk yalısı devlete kalıyor...

2014 emlak vergisini kim nasıl ödeyecek?

Emlak vergisi mükellefleri için ödeme zamanı geldi. İki eşit taksit halinde ödenebilen emlak vergisini kim nasıl ödeyecek? Emlak vergisi oranları ne kadar arttı? İşte yanıtı...

Tapu masraflarını kim karşılar?

Tapu dairesinde verilen hizmete karşılık olarak bazı masrafların ödenmesi gerekiyor. Peki tapu masrafları nelerdir? Tapu masrafları nereye ödenir? Tapu masraflarını kim karşılar? İşte sorularınızın yanıtı...

Emrullah Eruslu: İdeal yalıtım kalınlığı 12 santimetre!

XPS Isı Yalıtımı Sanayicileri Derneği Başkanı Emrullah Eruslu, Ankara'daki binalarda olması gereken yalıtım kalınlığı 12 cm iken yönetmeliğe göre 6 cm yalıtım malzemesi kullanıldığını söyledi.

kenen kalı kim Haberi

kenen kalı kim

Son dönemde inşaat sektörüne yaptığı büyük yatırımlarla adını duyuran Gözde Grubunun Yönetim Kurulu Başkanı Op. Dr. Kenan Kalı, Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi mezunu bir doktor. Malatyalı ama üniversite için 1995'te geldiği İzmir'in hayatında ayrı bir önemi var. İnşaat yatırımlarını ağırlıklı olarak İzmir'e yapması da bunun en büyük göstergesi. 22 yaşında mezun olup Malatya'ya döndüğünde doktor olmayı beklerken kendini inşaat sektörünün içinde bulmuş. Daha önce hiçbir bilgisi olmamasına rağmen ailesine ait bir araziye yaptığı 20 daireyle başlamış her şey. Buradan elde ettiği sermaye ile kendi sağlık merkezlerini, ardından hastanelerini kurmuş. Kalı, doktorluktan inşaat sektörüne geçişini şöyle anlattı: "İnşaatla ilgili bilgim yoktu ama insan vücudunu çok iyi biliyordum. Karşıma çıkan sorunları, insan anatomisinin özellikleri ile karşılaştırıp çözüm yolları buldum. İnsan vücudunun...