12 / 05 / 2024

kendi kasabasını kurdu

kendi kasabasını kurdu

İksir Sema Aydın, 24 yıl matematik öğretmenliği ve idarecilik yaptıktan sonra doğduğu topraklara geri döndü ve kendi kasabasını kurdu. Evet, yanlış okumadınız. Evini değil, kasabasını.

1941 yılında bir emlakçının ilanı! 

1941 yılında  emlakçılar 'emlak alım satımı' başlığı altında kendi reklamlarını yapmak için gazetelere ilan veriyormuş. İşte 1941 yılında bir emlakçının ilanı...

Elazığ'da yerinde dönüşüm diyen depremzedeler konut inşaatlarına başladı!

Kahramanmaraş merkezli olarak gerçekleşen depremlerden etkilenen Elazığ'da Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının "Yerinde Dönüşüm Projesi"ne başvuru yapanlar devletin sağladığı hibe ve kredi desteğiyle kendi konutlarını yapıyor.

Kentsel dönüşümde yeni dönem başlıyor: Yüzde 51'in evet demesi yetecek!

Türkiye'de kentsel dönüşüm çalışmaları için devrim niteliğinde yeni bir adım atıldı. Bu kapsamda Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Kentsel Dönüşüm Başkanlığı'nı kurdu.

Simfer 1241 A enerji sınıfı fırının teknik özellikleri neler? En uygun nerede satılıyor?

Evde pratik bir şekilde leziz yemekler pişirmenin en kısa yolu olan fırınlar artık her evin olmazsa olmaz beyaz eşya ürünleri arasında yer aldı. Simfer’de bu alanda yeni bir fırın üreterek kendi sınıfında resmen fark yarattı. İşte Simfer 1241 A enerji sınıfı fırının teknik özellikleri ve fiyatı...

Özel okullarda şok! MEB’in ücret dağıttığı ders kitapları geri dönüşüm tesislerine satılıyor!

MEB'in dağıttığı ders kitaplarının bazı özel okullarca kapağı dahi açılmadan geri dönüşüm tesislerine satıldığı, öğrencilerine de kendi kitaplarını 10-25 bin lira arasında fiyata satıldığı ifade edildi.

Aydın Doğan Yalçındağ kariyerine nerede başladı? Hangi online video kanalını kurdu?

Aydın Doğan Yalçındağ kimdir? Nereden mezun oldu? Hangi alanlarda görev aldı? Doğan Yatırım Bankası’nda hangi pozisyonda görev alıyor? İşte Aydın Doğan Yalçındağ ile ilgili merak edilen her şey...

Kirasını düzgün ödeyen kiracı nasıl çıkarılır? Kiracıya ihtarname çekildikten sonraki süreç nasıl işler?

Kiracılar ve aynı şekilde ev sahipleri kendi haklarının farkında olması gerekir. Özellikle kiracı çıkartma durumu merakla araştırılmaktadır. İşte detaylar!

Ölen kişinin mirası nasıl pay edilir? Mirasçı kendi payını satabilir mi?

Miras, vefat eden bir kişinin yakınlarına bıraktığı para ya da servet olarak tanımlanır. Bu miras kalıtım yolu ile gelen herhangi bir özellik de miras olarak değerlendirilir. İşte bu konuya dair vatandaşların kafasını karıştıran sorular!

Oturduğu ev satılan kiracının hakları nelerdir?

Kiracılar ve ev sahiplerinin belli başlı hakları bulunmaktadır. Özellikle kiracılar kendi haklarını bilhassa bilmek istiyorlar. Peki “Oturduğu ev satılan kiracının hakları nelerdir?” İşte merak edilenler!

Hissedarlardan habersiz tapu bölünür mü? Mirasçı kendi payını satabilir mi?

Hisseli tapu konusunda vatandaşların özellikle bu tapuya sahip olan kişiler pek çok sorusuna yanıt aramaktadır. İşte hisseli tapuya dair araştırılan ayrıntılar!

Hisseli tapu nedir? Hissedar kendi payını satabilir mi?

Hisseli tapu, bir taşınmasın birden çok sahibinin olduğunu simgelemektedir. Böyle bir durumla karşı karşıya kalan kişilerin bilmesi gereken belli başlı hususlar vardır. Özellikle alım ve satım işlemleri yaparken bazı detaylar öğrenilmelidir. İşte Hisseli tapu nedir, Hissedar payını satabilir mi?

Bu hamle Avrupa’yı sarsacak! Çin LNG satışlarını durdurdu!

Çin yaklaşan kış mevsimi öncesi kendi arzını sağlama almak için yabancı alıcılara LNG'de yeniden satışı durdurmayı planlıyor.

Audi A3 fırsatını kaçırmayın! İşte 30 Eylül 2022 fiyat listesi

Audi A3 kendi sınıfında yer alan diğer otomobillere kıyasla uygun fiyat listesiyle dikkat çekti. Peki Audi A3 Türkiye'de satış fiyatı ne kadar? İşte Audi A3 2022 Eylül fiyat listesi...

kendi kasabasını kurdu Haberi

kendi kasabasını kurdu

İksir Sema Aydın, 24 yıl matematik öğretmenliği ve idarecilik yaptıktan sonra doğduğu topraklara geri döndü ve kendi kasabasını kurdu. Evet, yanlış okumadınız. Evini değil, kasabasını. Beş yıldır bir hayalin peşindeydi ve her geçen yıl o hayali büyüttü. Artık, İksir Resort Town isimli adeta bir kasabası var. KAGİDER tarafından ödüle değer görülmeseydi belki de birçok kadın girişimci gibi onun da adını duyamayacaktık. İksir Sema Aydın'ı ve kurduğu tatil kasabası belli ki çok kısa zamanda turizm sektörüne de damga vuracak. Oksijeni ile ünlü Ballıdağ'a, Türkiye'nin tek Pan Parkı Küre Dağları Milli Parkı'na, İlgaz'a, 170km olan ve Karadeniz sahil şeridine sahip olan bu nadide doğa, Kastamonu Daday'da yer...