28 / 04 / 2024

Kendi kendine yetebilen ev

Kendi kendine yetebilen ev

Kendi kendine yeten konutlara ilgi arttı. Yükselen ilgi sebebiyle fiyatların da yukarı yönlü hareket ettiği İstanbul çevresinde yeni bir yaşam alanı kurmak için ortalama 500 bin Türk Lirası ile 1 milyon Türk Lirası arasında bir bütçenin ayrılması gerekli. 

İstanbul'da bostanlar nerdeydi?

Binlerce yıldır kendi kendine yetebilen bir şehir olan İstanbul’da sebze ve meyve ihtiyacı bostanlar aracılığı ile sağlanıyordu. Bu bostanlardan geriye sadece Piyalepaşa ve Yedikule Bostanları ayakta kalabildi.

Türkiye'de gıdaya ulaşım zorlaştı! En dip seviyeyi gördük

2023 yılı ile birlikte enflasyonunda yükselmesi gıda alımında ulaşımı zorlaştırdı. Türkiye, gıdada kendi kendine yetebilen ülkeler içinde Vietnam,  Ekvador ve Ürdün'ün akabinden 49'unculuğa düştü.

Fırıncılar kendi kendine zam yaptı! Karar alınmadan ekmek fiyatları uçtu

Son altı ayda ekmek fiyatlarına üçüncü kez zam geldi. Fırıncılar, onay almadan ekmeği 4.5 TL’den satmaya başladı. İşte detaylar…

Kendi kendine yeten konutlara pandemi dopingi!

Kendi kendine yeten konutlara ilgi arttı. Yükselen ilgi sebebiyle fiyatların da yukarı yönlü hareket ettiği İstanbul çevresinde yeni bir yaşam alanı kurmak için ortalama 500 bin Türk Lirası ile 1 milyon Türk Lirası arasında bir bütçenin ayrılması gerekli. 

Elon Musk'tan 'Mars'ta kendi kendine yeten bir şehir kurma' hedefi!

Tesla ve SpaceX CEO'su Elon Muski 2026 yılına kadar Mars'ta kendi kendine yeten bir şehir kurmayı hedefliyor. 

LaVie İstanbul Küçükçekmece güncel fiyat!

Kendi kendine yetebilen butik bir aile projesi olan ‘LaVie İstanbul’da yüzde 20 peşinatla banka kredisi kullanılarak düşük taksit imkanlarıyla da ev sahibi olunabiliyor...

Emrullah Turanlı: Çarpık yapılaşma ortadan kalkmalı!

TAŞ Yapı Yönetim Kııruhi Başkanı Emrullah Turanlı, ülkedeki işadamı düşmanlığının terkedilmesini isterken, "Türkiye'nin önünü açacak, zenginleştirecek işadamlarıdır. Dünyada hiçbir devlet yoktur ki kendi kendine zengin olsun" dedi.

İşte kendi kendine yetebilen Earthship konutlar!

Mimar Michael Reynolds, ‘Earthship’ adını verdiği kendi kendine yetebilen konutları geliştirdi. Geri dönüşüm malzemeleriyle inşa edilen bu konutlar kendi elektriğini üretiyor, kendi suyunu topluyor, ısıtma ve soğutmayı yalıtımla sağlıyor ve içerisinde gıda üretilebiliyor.

Rize’de modern çay paketleme fabrikası inşa ediliyor!

Çaykur tarafından İyidere ilçesinde yapılan ve kendi kendine yetebilecek şekilde projelendirilen çay paketleme fabrikasında çalışmalar hızla ilerliyor. Fabrikanın 2017 yılında hizmete girmesi planlanıyor.

Mısır Çarşısı'nın restorasyonu 2016'da tamamlanacak!

Mısır Çarşısı'nda, gece gerçekleştirilen restorasyon çalışmalarının son aşamasına gelindi.Yeni Cami'nin kendi kendine yetmesini sağlayacak geliri elde etmesi için cami vakfiyesi olarak inşa ettirilen Mısır Çarşısı, 1664'te açıldı.

Yıldırım'da beton parke fabrikası açıldı!

Yıldırım'ın kendi kendine yeten, kendi ihtiyacını kendi üreten bir kurum olması amacıyla hayata geçirilen Yıldırım Belediyesi Beton Parke ve Bordur Üretim Tesisi, düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Yıldırım Beton Parke ve Bordür Üretim Tesisi açıldı!

Yıldırım’ın kendi kendine yeten, kendi ihtiyacını kendi üreten bir kurum olması amacıyla hayata geçirilen Yıldırım Belediyesi Beton Parke ve Bordür Üretim Tesisi, düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Narova'da 1. etap teslimleri Eylül 2015'te!

Tümü tamamlandığında 9 etap ve 1100 konuttan oluşacak; kendi kendine yeten bir semt yaşamı planıyla, çarşı dükkanları ve sosyal olanakları da içinde barındıracak olan Narova Projesi ilgi görmeye devam ediyor.

Kendi kendine yetebilen ev Haberi

Kendi kendine yetebilen ev

Kovid-19 salgınıyla beraber doğaya artan ilgi, home office çalışma düzeni, şehirlerde yükselen yaşam maliyetleri, yaklaşan gıda krizi sebebiyle pek çok alanda trendler değişti. Pek çok insan artık büyükşehirlerde yaşamaktansa çevre ilçelerden arsa alıyor ve merkezden uzaklaşmatı istiyor. Kimi arsasına inşa ettirdiği bungolov evde boş zamanlarını geçirmeyi, kimi ise ailesine yetecek kadar tarım yapmayı planlıyor. Kendi kendine yeten konutlara ilgi artarken bazı ev sahipleri güneş panelleri kurmaya ve kendi elektriklerini de üretmeye başladı. Yükselen ilgi sebebiyle fiyatların da yukarı yönlü hareket ettiği İstanbul çevresinde yeni bir yaşam alanı kurmak için ortalama 500 bin Türk Lirası ile 1 milyon Türk Lirası arasında bir bütçenin ayrılması gerekli. 

Pandemiyle arttı

Tarım yapmak, hobilerini hayata geçirmek isteyenlerin sayısının salgın sürecinde fazlasıyla arttığına dikkat çeken Gayrimenkul...