29 / 04 / 2024

kent bilgi sistemi kullanan belediyeler

kent bilgi sistemi kullanan belediyeler

Çevre ve Şehircilik Bakanı Güllüce: "Hedefimiz, en küçük belediyemizi bile bilgi teknolojilerini kullanır hale getirmek, kent bilgi sistemleriyle 400 milyon liranın üzerinde bir tasarruf sağlamak" dedi.

Tapu Daireleri nasıl çalışıyor? Çalışma saatleri ve randevu sistemi nasıl işliyor? 

Vatandaşlar Tapu Müdürlüğü'ne başvuru yapmadan önce çalışma saatleri, randevu sistemi ve gerekli belgeler gibi konularda bilgi sahibi olmak zaman kazanmanızı ve işlemlerinizi daha hızlı tamamlamanızı sağlayabilir.

Deprem tehlike yazılımı geliştirildi! Depremin şiddeti önceden tespit edilecek!

Bülent Ecevit Üniversitesi'nden (ZBEÜ) Prof. Dr. Şenol Hakan Kutoğlu ve ekibi, coğrafi bilgi sistemi destekli deprem tehlike yazılımı geliştirdi. Buna göre yapay zeka desteği ile fay hatlarındaki gerilim gözlemlenecek.  

Kimlik kartlarında yeni gelişme! E-Devlet’ten verilecek! Aile Bakanlığı resmen açıkladı!

Engelli bireylere kimlik kartı verilmesine ve ulusal engelli bilgi sistemi oluşturulması ile ilgili yönetmelik Resmi Gazete'de yayımlandı. Kararla birlikte engelli bireylere tanınan hak ve hizmetlerden faydalanmalarını öngören Engelli Kimlik Kartı Verilmesine dair ilişkin usul ve esaslar belirlendi.

Kör nokta bilgi sistemi ile Ford Puma bayilerde! Nisan ayında zam geldi mi?

Yeni Ford Puma, çarpıcı dış tasarımı, sınıfının en iyisi tavizsiz yükleme alanını ve sofistike yarı hibrit aktarma organı teknolojisini birleştiren, SUV'den ilham alan kompakt bir crossover. Peki Nisan ayında zam geldi mi?

Alışveriş alışkanlığında görülmemiş değişim! Veriler tek tek yorumlandı! Çıkan sonuç herkesi şaşırttı! İşte detaylar!

Alışveriş alışkanlığında köklü değişim yaşandığı T.C. Ticaret Bakanlığı E-Ticaret Bilgi Sistemi (ETBİS) aracılığıyla açıklandı. İşte haberin detayları!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı coğrafi bilgi sistemi uzman yardımcıları alacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bugünkü Resmi Gazete'de yer alan ilanla toplam 10 coğrafi bilgi sistemi uzman yardımcısı alacağını duyurdu.

Tapu ve Kadastro Bilgi Sistemi başvurularında malik onayı aranacak!

Emlak Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı yaptığı açıklamada, "6698 Sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu ve Kişisel Verileri Koruma Kurumunun kararları uyarınca Takbis başvurularında malik onayı aranacak" şeklinde konuştu.

Düzce'de tapu işlemleri belediyeye gelmeden yapılacak!

Düzce Belediyesi Emlak ve İstimlak Müdürlüğü, Kent Bilgi Sitemi uygulaması ile vatandaşların tapu işlemlerini belediyeye gelmeden halletmesine olanak sağlayacak.

Emlak danışmanlarının bildirimi başladı!

Taşınmaz Ticareti Bilgi Sistemi'nde yapılan düzenleme ile yetki belgeli işletmeler artık emlak danışmanı bildirimlerini de yapabiliyorlar.

Yetki belgesi olmayan emlakçılara dikkat!

Bir emlakçının yetki belgesinin olup olmadığı Taşınmaz Ticareti Bilgi Sistemi üzerinden öğrenilebiliyor. 

Taşınmaz ticareti bilgi sisteminde yenilik!

Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelik çerçevesinde emlak işletmelerinin yetki belgesi süreçlerini yönettiği Taşınmaz Ticareti Bilgi Sistemi de güncellendi. 

Bina Kimlik Sistemi 2021’de geliyor!

Kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında bilgi konuşan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, 2021'de Bina Kimlik Sistemi 'nin hayata geçirileceğini açıkladı.

Kartepe Kent Meydanı ilçeye değer katacak!

Kocaeli Büyükşehir ve Kartepe Belediyesi'nce yapımı hızlanan “Kent Meydanı” projesiyle ilgili Kartepe Belediye Başkanı Av.M.Mustafa Kocaman, AK Parti Kocaeli Milletvekili İlyas Şeker’e bilgi verdi. 

kent bilgi sistemi kullanan belediyeler Haberi

kent bilgi sistemi kullanan belediyeler

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, "Hedefimiz, en küçük belediyemizi bile bilgi teknolojilerini kullanır hale getirmek, kent bilgi sistemleriyle 400 milyon liranın üzerinde bir tasarruf sağlamak" dedi.


Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca bir otelde düzenlenen "Akıllı Kentler-Bulut Kent Bilgi Sistemi" bilgilendirme toplantısı, sistemin tanıtım filminin gösterimi ve Coğrafi Bilgi Sistemleri Genel Müdürlüğü Planlama ve Koordinasyon Dairesi Başkanı Süleyman Salih Birhan'ın yazılım hakkındaki sunumuyla başladı.


Toplantıda Bakan Güllüce, "kent bilgi sistemlerinin" bulut teknolojisiyle yaygınlaştırılması için sahadan veri toplanmasına ilişkin uygulamanın canlı örneğini, Elazığ Valiliğine bağlanarak yaptı. Vali Murat Zorluoğlu'yla gerçekleştirilen bağlantıda, valilik binasının resmi ve tarihi bilgileri sisteme canlı olarak aktarıldı. 


Güllüce, bakanlık olarak akıllı bilişim kentlerinin temelini attıklarını belirterek, "Hedefimiz en küçük belediyemizi bile bilgi teknolojilerini kullanır hale getirmek, kent bilgi sistemleriyle 400...