05 / 05 / 2024

Kent bilimci yüksek mimar

Kent bilimci yüksek mimar

Prof. Dr. Alp, ülke genelinde 5 milyon sorunlu konut olduğunu ve bunların bir an önce yenilenmesi gerektiğini söyledi.

İstanbul'da tüm zamanların en yüksek günlük su tüketimi gerçekleşti!

Aktarılan son dakika detaylarına göre, mega kent İstanbul'da dün 3 milyon 550 bin 435 metreküp ile tüm zamanların en yüksek günlük su tüketimi gerçekleşti.

İzmir'in kent merkezinde deprem riski yüksek!

Deprem uzmanları tarafından 118 kişinin hayatını kaybettiği 30 Ekim 2020'de meydana gelen depremin “İzmir depremi” olmadığı uyarısı yapılmıştı. İzmir'de deprem riskinin yüksek olduğu ve planlamanın bir “kentsel dönüşüm seferberliği” anlayışıyla sürdürülmesinin gerektiği belirtildi.

Gayrimenkul başına en yüksek ücret hangi şehirlerde ödendi?

Türkiye genelinde geçen sene gayrimenkul satışında beyan edilen ortalama tapu değeri 187,5 bin TL şeklinde olurken, en yüksek rakam 413 bin TL ile mega kent İstanbul, 304,6 bin TL ile Muğla ve 239,5 bin TL ile İzmir'de kaydedildi.

Çarpık kentleşme önlenmeli!

Ankara- Kent bilimci Yüksek Mimar Prof. Dr. Ahmet Vefik Alp Bodrum depremin Türkiye için bir uyarı olması gerektiğini söyledi.

Amerika'daki yüksek kira oranları evsiz sayısını artırıyor!

Amerika'nın 13 eyaletinde ve başkent Washington’da evsiz sayısında artış kaydedildi. Evsizliğin nedenlerinden biri, yoksulluk oranının yüksek olduğu bölgelerde kiralık konut arzının kısıtlı olması...

Adana Havalimanı'da yüksek bina sorunu çözüldü!

Adana merkez Seyhan İlçe Belediye Başkanı CHP'li Zeydan Karalar, kent merkezindeki havaalanı çevresinde 60 bin kişiyi ilgilendiren, hava trafiğini tehlikeye soktuğu için 'mania' engeline takılan yüksek binalarla ilgili sorunu çözdüklerini açıkladı.

Adana Havalimanı çevresindeki yüksek bina sorunu çözüldü!

ADANA kent merkezindeki havaalanı çevresinde 60 bin kişiyi ilgilendiren, hava trafiğini tehlikeye soktuğu için 'mania' engeline takılan yüksek binalarla ilgili sorun çözüldü.

Ahmet Vefik Alp: Türkiye'de 5 milyon sorunlu konut var!

Kent bilimci yüksek mimar Prof. Dr. Ahmet Vefik Alp, ülke genelinde 5 milyon sorunlu konut olduğunu ve hala ülkede 30 sene önceki teknoloji kullanılarak bina yapıldığını söyledi.

Konya Taşkent'e yüksekokul kampüsü yapılıyor!

Taşkent İlçesine Selçuk Üniversitesine bağlı Yükseköğrenim kampüsü yapılıyor. TOKÎ tarafından yapılacak olan kampüs inşaatına en kısa zamanda başlanması planlanıyor.

En yüksek gelir vergisini İstanbullu verdi!

Maliye Bakanlığı verileri üzerinden yapılan hesaplamalarda, İstanbul kişi başına gelir vergisinin en yüksek olduğu il oldu. İstanbul'u bin 634 lira ile başkent Ankara, 917 lira ile Kocaeli, 763 lira ile İzmir ve 744 lira ile Bursa izledi...

Kent Ninjaları dünyanın en yüksek ikinci binasına tırmandı!

Kendilerine ' Kent Ninjaları ' diyen iki Rus maceraperest dünyanın en yüksek ikinci binası olacak Shanghai Tower' ın inşaatına gizlice tırmanıp bu muhteşem manzarayı çekti...

Ankara Yüksek Hızlı Tren Garı için ilk kazma vuruluyor!

Başkent Ankara'nın, "uzay üssü" görünümlü Yüksek Hızlı Tren (YHT) Garı'na ilk kazma vuruluyor. Demiryollarında yap-işlet-devret modelinin ilk kez uygulanacağı Ankara Yüksek Hızlı Tren Garı ihalesi, 28 Ağustos 2012'de yapıldı...

Başkent Doğalgaz ihalesinde en yüksek teklif Torunlar Gıda'dan!

Başkentgaz'ın özelleştirme ihalesinin nihai pazarlık görüşmelerinde en yüksek teklifi 1 milyar 162 milyon dolarla Torunlar Gıda Sanayi ve Ticaret AŞ verdi.

Kent bilimci yüksek mimar Haberi

Kent bilimci yüksek mimar

Kent bilimci yüksek mimar Prof. Dr. Ahmet Vefik Alp, ülke genelinde 5 milyon sorunlu konut olduğunu ve hala ülkede 30 sene önceki teknoloji kullanılarak bina yapıldığını söyledi.


Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Kampüsü'nde bugün başlayan ve 24 Ekim'e kadar sürecek Balkan ülkelerinin işbirliğiyle gerçekleştirilen 12'nci Uluslararası Balkan Standardizasyon, Prototipler ve Kalite Konferansı, Kocaeli Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi öncülüğünde yapılıyor. Konferansa Kocaeli Büyükşehir Başkan Vekili Zekeriya Özak, Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sadettin Hülagü, Selanik Aristoteles Üniversitesi Rektör Vekili Mimarlık Bölüm Başkanı Prof. Dr. Nikolaos Kalogırou ile Makedonya, Bulgaristan, Yunanistan, Kosova, Hollanda, Irak, Sırbistan, Romanya, İtalya ülkelerinden bilim adamları ve öğrenciler katılıyor.   


'Yenileme çalışmaları da yetersiz'


Konferansa konuşmacı olarak katılan kent bilimci yüksek mühendis Prof. Dr. Ahmet Vefik Alp, Türkiye'de 5 milyona yakın...