25 / 07 / 2024

Kent Hakkı ve Kentlilik konferansı

Kent Hakkı ve Kentlilik konferansı

Antalya Kent Konseyi, Maltepe Üniversitesi İnsan Hakları Merkezi ile birlikte organize ettiği konferans dizilerinden üçüncüsünü gerçekleştirdi. konferansa Maltepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Özge Yücel Dericiler katıldı...

Başkent Ankara ve Kastamonu’da Hazine’ye ait 3 adet gayrimenkul satılıyor

Ankara ve Kastamonu’da 3 adet gayrimenkul ihale ile satışa çıkarıldı. Gayrimenkullerin satışıyla ilgili detaylar tek tek açıklandı.

Milli Emlak'tan başkent Ankara ve bir şehirde daha indirimli arsa fırsatı! 

Milli Emlak Genel Müdürlüğü Amasya ve Ankara'da yer alan iki adet arsayı satışa çıkardı. Hem indirimli hem de KDV'den muaf olarak satışa çıkarılan arsaların satış ihalesi 25 Temmuz ve 30 Temmuz'da yapılacak.

Milli Emlak başkent Ankara ve Düzce’de 12 adet gayrimenkul satıyor! Fiyatlar 37 bin 350 TL’den başlıyor

Milli Emlak, Ankara ve Düzce’deki 12 adet arsa ve araziyi 37 bin 350 TL'den başlayan fiyatlarla satıyor. İşte satış ile ilgili ayrıntılar…

Milli Emlak'tan başkent Ankara ve iki şehirde daha 9 bin 500 TL'den başlayan fiyatlarla arazi fırsatı!

Milli Emlak Genel Müdürlüğü Ankara, Kırıkkale ve Niğde'de 9 bin 500 TL'den başlayan fiyatlarla arazi satacak. Satış ihaleleri bu ay içerisinde yapılacak. 

Milli Emlak'tan başkent Ankara ve bir şehirde daha arazi müjdesi! Haziran 2024 fırsatını kaçırmayın!

Milli Emlak Genel Müdürlüğü Ankara ve Denizli'de yer alan arazileri satışa çıkardı. Söz konusu arazilerin satış ihaleleri Haziran ayı içerisinde yapılacak.

Ailelere ev hanımlarına emeklilik hakkı ve 8.500 TL vatandaşlık maaşı müjdesi! Başvuru şartları açıklandı

AK Parti üyesi Numan Kurtulmuş, ev hanımlarına emeklilik hakkı ve vatandaşlık maaşı konularında önemli açıklamalarda bulundu. Her aileye en az 8.500 TL maaş bağlanacağını belirten Kurtulmuş, başvuru şartlarının detaylarını paylaştı.

İnternetten alışveriş yapanlar dikkat! Cayma hakkı ve para iadesi detayı

İnternetten alışveriş yapanların sayısı her geçen gün yükseliyor. Kolay ulaşılabilir olması, kredi kartı ile taksit yapılabilmesi ve iade imkanın bulunması web siteleri üzerinden alışveriş yapan kişi sayısının artmasına neden oldu. Cayma hakkı ve para iadesi ile ilgili flaş detay ortaya çıktı.

Realty Kent Emlak Ve Gayrimenkul Ticaret  Anonim Şirketi kuruldu!

Realty Kent Emlak Ve Gayrimenkul Ticaret  Anonim Şirketi Şişli’de  200 bin TL sermaye bedeli ile Mehdı    Masrourı  tarafından kuruldu.

ÖİB'den Ankara ve Balıkesir'deki bazı taşınmazların satışına onay!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, başkent Ankara ve Balıkesir'de yer alan bazı taşınmazların satışı için onay verdi.

İrtifak hakkı ve kiralama kaynaklı alacaklar yapılandırılacak!

AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, İl özel idareleri, belediyeler ve bunların bağlı kuruluşları ile sermayesinin yüzde 50'den fazlası bunlara ait şirketlerin taşınmazlar hakkında yapılan irtifak hakkı ve kiralama işlemlerinden kaynaklanan alacakların da yapılandırma kapsamında olduğunu belirtti.

1. Uluslararası Enerji, İnşaat ve Ziraat Mühendisliği Sempozyumu başladı!

Karabük Üniversitesi (KBÜ) ile Özbekistan'dan Taşkent Sulama ve Ziraat Mühendisliği Enstitüsü ve Polonya'dan Krakow Teknoloji Üniversitesi iş birliğiyle gerçekleştirilen 1. Uluslararası Enerji, İnşaat ve Ziraat Mühendisliği Sempozyumu online şekildebaşladı.

Azim Şahin: İskenderun'un imar planı hayal kırıklığı yaşattı!

İskenderun kent merkezi ve etrafında yer alan yeni 1/1000 ölçekli uygulama imar planı hakkında konuşan Şehir Plancısı Azim Şahin, uzun zamandır plansız kalan şehrin yeni imar planının hayal kırıklığı yaşattığını belirtti.

Süleyman Soylu konteyner kent hakkında bilgi verdi!

Elazığ Organize Sanayi Bölgesi'nde düzenlenen toplantıya İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum katıldı. Soylu ve Kurum Elazığ depremi sonrası yapılan çalışmalar hakkında değerlendirmelerde bulundu...

Kent Hakkı ve Kentlilik konferansı Haberi

Kent Hakkı ve Kentlilik konferansı



Antalya Kent Konseyi, Maltepe Üniversitesi İnsan Hakları Merkezi ile birlikte organize ettiği konferans dizilerinden üçüncüsünü gerçekleştirdi. 


"Kent Hakkı ve Kentlilik" konulu konferansa konuşmacı olarak katılan Maltepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Özge Yücel Dericiler, yaklaşık bir saat süren sunumu sırasında, öncelikle son dönemlerde sıkça yaşanmakta olan Kentsel Dönüşüm Projeleri ile ilgili tartışmalara dikkat çekti. Üniversiteler ve meslek odalarına danışılmadan hazırlanan Kentsel Dönüşüm Projelerinin uygulanmasında kent sakinlerinin talep ve beklentilerinin gözardı edildiğini belirten Yrd. Doç. Dr. Dericiler, temeli insan odaklı kamusal politikalar üzerine oturtulmayan projelerin kent sakinleri için bir mutsuzluk nedeni olduğunu söyledi. 


Yrd. Doç. Dr. Dericiler, "Örneğin ilk ve orta dereceli okulların hatta liselerin, şehirlerin hem fiziksel ve hem de güvenli olarak erişilebilir yerlerinde olması büyük önem taşıyor. Uluslararası standartlara...