23 / 07 / 2024

Kent Meclisi eski başkanı ve imar hukuku uzmanı Bülent Tokuçoğlu

Kent Meclisi eski başkanı ve imar hukuku uzmanı Bülent Tokuçoğlu

Kuşadası Limanı’nda bakanlığın yeni planıyla birlikte alevlenen yapılaşma ve plan tartışmasına Kent Meclisi eski başkanı ve imar hukuku uzmanı Av. Dr. Bülent Tokuçoğlu da katıldı.

Almanya'da Heilbronn Kent Meclisi cami inşaatı için imar değişikliğine onay vermedi!

Almanya'nın güneyinde yer alan Heilbronn Kent Meclisi, şehir merkezinde cami inşası için sunulan imar değişikliğine onay vermedi. 

Muş, kent meydanına kavuşuyor!

Muş Belediyesi’nin önemli projeleri arasında bulunan Kent Meydanı projesi hayata geçiriliyor. Proje eski Devlet Hastanesi yerleşkesinde inşa ediliyor.

Bursa'daki eski vergi dairesi müze oluyor!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Büyükşehir Belediyesi’ne devredilen, Bursa Kent Müzesi’ne tahsis edilen eski vergi dairesi binasında devam eden çalışmaları değerlendirdi. 

Antalya Kent Müzesi için yıkımlar başladı!

Antalya Kent Müzesi Projesi kapsamında eski Büyükşehir Belediye hizmet alanında yer alan prefabrik yapılar yıkılıyor.

Mersin Kent Meydanı için yer tespiti yapıldı!

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi 2017 Yılı Eylül Ayı Toplantısı’nın ikinci birleşiminde kent genelindeki meydan eksikliğinin giderilmesi amacıyla kent meydanı yapılması hakkındaki karar oy birliğiyle kabul edildi.

ETO'dan Eskişehir'e dev yatırım!

Eskişehir Ticaret Odası (ETO), Eskişehir Kent Markası ve Turizminin Geliştirilmesi kapsamında çalışmalarına hızla devam ediyor

Ünye'de kent projelerinin inşaatı sürüyor!

Ünye’de modern kent kimliği vizyonuna yeni bir soluk getirecek olan ve eski pazaryerinde yapımı devam eden 15 Temmuz Demokrasi Meydanı inşası sürüyor.

Gebze Belediyesi Meclisi'nde imar konuşuldu!

Gebze Belediyesi Meclisi, gündeme ilişkin konuları konuşmak için toplantı gerçekleştirdi. Toplantı, 15 Temmuz Milli İrade Kent Meydanı içinde bulunan Belediye Meclis Salonu'nda yapıldı.

Düzce Kent Müzesi belediye meclisi gündeminde!

Düzce Belediye Meclisi’nin gündeminde Düzce’de yöresel mimari eserlerin restorasyonu ile kültür varlıklarının korunması ve sergilenmesini içeren Kent Müzesi oluşturulması konusu ele alındı.

Uşak Kent Meydanı projesinde çalışmalar sürüyor!

Uşak Belediye Meclisi 2017 Temmuz ayı ilk birleşiminde önemli kararlar aldı. Belediye Başkanı Nurullah Cahan’ın 2014 yerel seçimlerde lanse ettiği lokomotif projesi Kent Meydanı projesinde adımlar atılmaya devam ediyor.

Kocaeli Yeni Kent Meydanı çalışmaları sürüyor!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından eski valilik alanında gerçekleştirilen kent meydanı ve yeraltı otoparkı projesinin çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor.

Eskişehir Kent Sempozyumu gerçekleşti!

Eskişehir Kent Sempozyumu'nun son oturumu Kent, Emek, Demokrasi ve Hukuk başlıklı panel düzenlendi. Panelde konuşan TMMOB Mimarlar Odası Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Muhçu, kentsel dönüşümü anlattı.

Kocaeli'ne yer altı otoparkı ve kent meydanı projesi!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından eski valilik binasının yerine inşa edilecek ''Yer altı otoparkı ve kent meydanı'' projesinin yer teslimi yapıldı. Proje 350 günde tamamlanacak.

Kent Meclisi eski başkanı ve imar hukuku uzmanı Bülent Tokuçoğlu Haberi

Kent Meclisi eski başkanı ve imar hukuku uzmanı Bülent Tokuçoğlu

Kent Meclisi eski başkanı ve imar hukuku uzmanı Av. Dr. Bülent Tokuçoğlu Tokuçoğlu, yıllardır alınan mahkeme kararlarının yeni planda hiçe sayıldığına dikkati çekerek, ortadaki yasa dışılığın yeni planla kılıfına uydurulmaya çalışıldığını söyledi.


Bu planın kesinlikle kabul edilemez olduğunu kaydeden Av. Dr. Bülent Tokuçoğlu, “ Bu yeni plan işi daha da içinden çıkılmaz hale getirmektedir. Burada mahkeme kararlarının uygulanması gerekiyordu. Ancak, görüyoruz ki, bırakın mevcut mahkeme kararlarının uygulanmasını, bu mahkeme kararlarını yok etmek için bir plan hazırlanmış. Bu planda ortadaki hukuka aykırılık, plan yapmak suretiyle kılıfına uydurulmaya çalışılmaktadır “ dedi.


- KANUNA KARŞI HİLE YÖNTEMİ ÜSTELİK YENİ PLANLA YAPILIYOR

Bakanlığın askı süresi sona eren yeni Kuşadası limanı planını değerlendiren imar hukuku uzmanı Av. Dr. Bülent Tokuçoğlu, “ Yeni planda barınak, balıkhane ve meydan...