15 / 05 / 2024

kent planlamasındaki unsurlar

kent planlamasındaki unsurlar

Evrensel Gazetesi Pazar ekinde köşe yazarı olan Okay Deprem bugünkü yazısında inşaat sektöründe ve kent planlamasındaki unsurları anlattı. İşte o haber...

Kent planlamacısı Buğra Gökce, ev kiralarındaki artış beklentisini madde madde açıkladı!

Geçtiğimiz zamanlarda, İBB Genel Sekreter Yardımcısı olarak görev yapan kent planlamacısı Buğra Gökce, sosyal medya hesabı üzerinden konut satışları ve fiyatlarına yönelik bir paylaşımda bulundu. Buna göre, Gökce, “Konut fiyatları neden düşmüyor” sorusunu madde madde yanıtladı.

Nizip Fıstık Kent'te yaşam 3 aya kadar başlayacak: 25 bin aile ve 100 bin kişiye yeni yaşam alanı!

Gaziantep Nizip Fıstık Kent'te yaşamın 2-3 ay içinde başlayacağı belirtildi. İşte proje çalışmalarındaki son durum...

Şehir planlamalarında yeşil bina dönemi!

İklim krizinin baş göstermesi ile beraber yeşil bina ve yatay mimarinin önemi gittikçe arttı. Bu süreçte şehir yöneticilerine büyük sorumluluklar düştüğünü dile getiren Hüseyin Oflaz yeni kent planlamasındaki anahtar kelimenin "yeşil" olacağını dile getirdi. 

Emlak Konut GYO Başkent Emlak Konutları'ndaki ticari üniteleri satıyor!

Emlak Konut GYO tarafından, Başkent Emlak Konutları'nda yer alan 3 ticari ünite satışa sunuldu. Satışa sunulan ticari ünitelerin fiyatları 690 bin TL'den başlıyor.

Başkent Emlak Konutları'ndaki 13 adet bağımsız bölümün değeri ne kadar?

Emlak Konut GYO tarafından, Ankara ili, Çankaya ilçesi, 29396 ada 11 parselde yer alan Başkent Emlak Konutları projesindeki 13 adet bağımsız bölüm için hazırlatılan değerleme raporu yayınlandı. 

Samsun'da 153 Kent Yönetim Merkezi’nin temeli atıldı!

Samsun Büyükşehir Belediyesi, vatandaş ve belediye arasındaki iletişim sorununu çözmek için hayata geçirdiği 153 Kent Yönetim Merkezi projesi için temel atma törenini bugün gerçekleştirdi. Yönetim merkezi 19 Mayıs 2021'de hizmete girecek.

Bursa'da Kent Meydanı’ndaki plansız yapılar yıkılıyor!

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Kent Meydanı’nın doğu cephesinde plansız yapılaşma sebebiyle görüntü kirliliğine neden olan ve ağırlıklı olarak telefoncuların olduğu alanda yıkım çalışmalarına başladı. 

İBB'den Hacıosman Atatürk Kent Ormanı kaçak inşaat açıklaması!

İBB tarafından ilk etabı 19 Mayıs tarihinde açılan Hacıosman Atatürk Kent Ormanı’ndaki tüm çalışmalar, imar planlarına uygun olarak  yürütülüyor. İBB, imar planlarına göre yapılaşma hakkı yüzde 5 olmasına rağmen, bu hakkın sadece yüzde 1,5’lik kısmını kullanıyor.

Şile Kent Meydanı'ndaki 42 dükkan sahiplerine teslim edildi!

Şile Kent Meydanında hayata geçirilen 42 ticari işletme dükkanlarının sahiplerine anahtarları teslim edildi.

Başkent Emlak Konutları'ndaki 9 dükkana 15.9 milyon TL teklif!

Emlak Kontu Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı projelerinden Başkent Emlak Konutları'nın dükkan ihalesinde 9 adet bağımsız bölüme KDV dahil 15 milyon 920 bin TL teklif geldi....

Başkent Emlak Konutları'nda 40 cadde dükkanı 26 Eylül'de satışta!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı projelerinden Başkent Emlak Konutları'ndaki 40 cadde dükkanı 26 Eylül'de açık artırma ile satışa çıkacak. Dükkanların toplam KDV dahil muhammen bedeli 61 milyon 800 bin TL...

Gaziantep'te Kent, İnşaat Ve Ekonomi Kongresi için protokol imzalandı!

Gaziantep Ticaret Odası ve Mimarlar Odası Gaziantep Şubesi arasında 2-4 Mayıs 2019 tarihlerinde kentte inşaat ve ekonomi alanındaki gelişmelerin tartışılacağı "Kent, İnşaat ve Ekonomi Kongresi" için protokol imzalandı. 

Akasya Kent Etabı'ndaki 3 konutun 2018 yıl sonu değerleme raporu!

Akiş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından Akasya Kent Etabı'ndaki 3 konutun 2018 yıl sonu değerleme raporu yayınlandı...

kent planlamasındaki unsurlar Haberi

kent planlamasındaki unsurlar

Gündelik hayatta en çok yüzleşmek zorunda kalınan ancak farklı boyutlarıyla bir o kadar da fazlaca tartışılamayan çetrefilli sorunların başında çarpık ve gayri insani yapılaşma geliyor. Normal koşullarda, insanoğlunun en doğal ve öncelikli gereksinimlerinden birisi olarak doğan ve gelişen yapılaşma kültürü, yerkürenin günümüz vahşi kapitalist piyasası şartlarında çoktandır, değil insan hayatını kolaylaştırmayı; çoğu yerde ve durumda onun sosyo-psişik yapısını ve en temel insani-yaşamsal haklarını sınırlama hatta ezip yok etme noktasına gelmiş bulunuyor. Öte yandan, farklı kentleşme gelenek ve tarihçeleri olan, çok değişik şehir mimarisi, planlama ve yapılaşma disiplin ve alışkanlıklarından gelen toplumlarda söz konusu durum şimdilik birbirlerinden çok ayrı sonuçlar göstermek şeklinde tezahür ediyor. Olabildiğince benzer iktisadi yapıya ve üretim ilişkilerine sahip görünen ülkelerin kentlerinde; her şeye rağmen söz konusu...